Bitcoin-instroom daalt naar het niveau van 2020 omdat de activiteit laag blijft


Uit gegevens blijkt dat de instroom en uitstroom van de Bitcoin-uitwisseling de laatste tijd zijn gekrompen omdat de marktactiviteit laag is gebleven.

De instroom en uitstroom van Bitcoin Exchange blijven dalen

Volgens het laatste wekelijkse rapport van Glassnode bedragen de BTC-instroomvolumes nu slechts ongeveer $ 350- $ 400 miljoen per dag. De “uitwisselingsinstroom” is een indicator die de totale hoeveelheid Bitcoin meet die momenteel door houders op gecentraliseerde beurzen wordt gestort. De tegenhanger ervan is de “exchange-uitstroom”, en het volgt natuurlijk het volume dat de exchange-portefeuilles verlaat.

Over het algemeen stijgen beide indicatoren tijdens perioden van hoge activiteit op de markt naar hoge waarden naarmate een groot aantal beleggers hun respectieve bewegingen maakt. De prijs kan echter in bepaalde richtingen reageren, afhankelijk van welke van deze statistieken op dit moment hoger is.

Aangezien een van de belangrijkste redenen waarom beleggers beurzen gebruiken voor verkoopdoeleinden is, kan de instroom groter zijn dan de uitstroom voor Bitcoin. Aan de andere kant kan een dominantere uitstroom erop wijzen dat er in plaats daarvan koopdruk op de markt is, aangezien investeerders hun munten terugtrekken voor accumulatie.

Nu, hier is een grafiek die de trend laat zien in de instroom en uitstroom van de Bitcoin-uitwisseling in de afgelopen jaren:

looks like both these metrics have declined in recent weeks | Source: Glassnode's The Week Onchain - Week 2, 2023

Zoals te zien is in de bovenstaande grafiek, waren de instroom en uitstroom van de Bitcoin-uitwisseling de afgelopen jaren beide op een hoog niveau, waarbij hun volumes in de orde van grootte van meerdere miljarden dollars bleven. Op het hoogtepunt van de instroom in mei 2021 kwam er tussen de 2,8 miljard en 3,5 miljard dollar per dag in de beursportefeuilles.

De laatste tijd zijn zowel de instroom als de uitstroom echter flink teruggelopen. Momenteel liggen de instroomvolumes tussen $ 350 miljoen en $ 400 miljoen per dag, wat een dieptepunt is dat sinds 2020 niet meer is gezien. De uitstroom is nog niet helemaal geslonken tot dit niveau, mogelijk vanwege het feit dat de ineenstorting van FTX leidde tot hernieuwde interesse in zelfbewaring onder beleggers, waardoor ze grote bedragen van gecentraliseerde platforms opnamen.

In de grafiek worden ook gegevens voor de Ethereum-uitwisselingsstromen weergegeven. Het lijkt erop dat vóór mei 2021 de dominantie van de Bitcoin-uitwisselingsstroom ongeveer 70% was, wat betekent dat de gecombineerde volumes van Ethereum-instroom en -uitstroom 30% van het totaal tussen ETH en BTC gedurende de periode uitmaakten.

Maar sinds mei 2021 is het aandeel van de Ethereum-stromen aanzienlijk toegenomen, aangezien de dominantie van de instroom en uitstroom van ETH nu 42% is. Deze trend suggereert dat de relatieve handelsbelangen in ETH de afgelopen anderhalf jaar zijn gestegen, terwijl BTC wat mindshare heeft verloren.

Hoewel, in zuivere cijfers, beide cryptocurrencies de laatste tijd weinig marktactiviteit hebben gezien, omdat zowel hun instroom als uitstroom op de beurs vrij lage waarden hebben.

BTC-prijs

Op het moment van schrijven handelt Bitcoin rond de $17.200, een stijging van 3% in de afgelopen week.

Bitcoin-prijsgrafiek

The value of the asset seems to have surged in the last couple of days | Source: BTCUSD on TradingView

Uitgelichte afbeelding van Kanchanara op Unsplash.com, grafieken van TradingView.com, Glassnode.com

Plaats een reactie