Bitcoin-houders wenden zich tot Litecoin om hoge overdrachtskosten te vermijden


On-chain data tonen een groei in Litecoin-activiteit, wat suggereert dat Bitcoin-investeerders mogelijk LTC gebruiken om te profiteren van de goedkope transfers.

Litecoin-adressen met 1.000 of minder LTC zijn aan het opstapelen

Onlangs zijn de transactiekosten op het Bitcoin-netwerk omhooggeschoten als gevolg van de grote hoeveelheid activiteit waarmee de blockchain te maken heeft gehad. Deze activiteit is voornamelijk het gevolg van de opkomst van de BRC-20-tokens, vervangbare tokens die in de keten zijn gemaakt met behulp van het Ordinals-protocol.

Er is een groot aantal meme-munten opgedoken die deze technologie gebruiken (waaronder Pepe Coin (PEPE), die extreem snel grip heeft gekregen), dus de keten heeft een groot aantal overdrachten waargenomen.

In tijden van netwerkcongestie zoals deze hebben investeerders geen andere keuze dan hoge bedragen aan transactiekosten te betalen als ze een kans willen hebben om hun overschrijvingen snel te laten verwerken.

Normaal gesproken vinden investeerders het prima om de iets hogere vergoedingen te betalen wanneer de wachttijden van de mempool langer worden, maar deze keer was de congestie van historisch niveau, dus de concurrentie om bevestigde transacties te krijgen is extreem hoog, iets wat heeft geresulteerd in een explosie in de kosten.

Daarom lijkt het niet onverwacht dat sommige houders die snelle transacties willen doen, op zijn minst tijdelijk zouden migreren naar andere blockchains. Dat blijkt uit gegevens van het on-chain analytics-bedrijf heiligLitecoin lijkt een van de begunstigden te zijn van deze recente congestie op het Bitcoin-netwerk, iets dat niet verwonderlijk is, aangezien het netwerk bekend staat om zijn verwaarloosbare kosten en snelle transacties.

Een van de belangrijkste bewijzen hiervan is te vinden in het dagelijkse aantal transacties van de blockchain. Dus hier is een grafiek die de recente trend in deze LTC-indicator weergeeft:

Looks like the value of the metric has been quite high in recent days | Source: Santiment

Zoals weergegeven in de bovenstaande grafiek, is het totale aantal Litecoin-transacties dat plaatsvindt op de blockchain de laatste tijd aanzienlijk gestegen. De timing van deze toename zou overeenkomen met de congestie op het Bitcoin-netwerk, dus het lijkt een redelijke veronderstelling dat de twee enige correlatie hebben.

Een andere verandering die heeft plaatsgevonden op het LTC-netwerk is zichtbaar door het aanbod van de investeerders in de 0-1.000 muntengroep (dat wil zeggen, de houders met een portemonnee-saldo in het bereik van 0-1.000 LTC), zoals de onderstaande grafiek hoogtepunten.

Litecoin-accumulatie

The value of the metric seems to have been going up recently | Source: Santiment

Uit de grafiek blijkt dat deze kleine Litecoin-houders hun voorraad de afgelopen week snel hebben zien toenemen. Dit suggereert dat deze particuliere beleggers de laatste tijd aan het accumuleren zijn.

De grafiek bevat ook de gegevens voor de voorraden van de groepen 10.000-100.000 munten en 100.000-1.000.000 munten. Deze cohorten komen overeen met de haaien en walvissen, en het lijkt erop dat deze gigantische investeerders in deze periode nauwelijks significante schommelingen in hun voorraden hebben gezien.

Dit kan betekenen dat alleen de kleine investeerders migreren van Bitcoin naar Litecoin, aangezien de voordelen van een lagere transactievergoeding veel groter zouden zijn voor houders die kleine betalingen doen, terwijl entiteiten zoals de haaien en walvissen hoe dan ook zulke grote volumes zouden hebben dat zelfs de hoge vergoedingen zouden een minuscule deuk op hen maken.

LTC-prijs

Op het moment van schrijven handelt Litecoin rond de $80, een daling van 6% in de afgelopen week.

Litecoin-prijsgrafiek

LTC has gone down in the last few days | Source: LTCUSD on TradingView

Uitgelichte afbeelding van Michael Förtsch op Unsplash.com, grafieken van TradingView.com, Santiment.netPlaats een reactie