Bitcoin-houders die de afgelopen 5 maanden hebben gekocht, maken nu winst


On-chain data laten zien dat de gemiddelde kortetermijnhouder van Bitcoin weer winst maakt, terwijl BTC het scherpe opwaartse momentum voortzet.

Bitcoin is nu boven de gerealiseerde prijs van de houder op korte termijn

Volgens gegevens van het on-chain analysebedrijf Glasnode, ligt de BTC-prijs nu boven de gemiddelde kostenbasis van de kortetermijnhouders. De relevante indicator hier is de ‘gerealiseerde prijs’, afgeleid van het concept van de ‘gerealiseerde limiet’.

De gerealiseerde limiet is een kapitalisatiemodel voor Bitcoin dat tot doel heeft een soort “echte” waarde voor BTC te vinden door de waarde van elke munt niet op de huidige BTC-prijs te zetten (zoals het geval is bij de normale marktkapitalisatie), maar in plaats daarvan op de prijs waartegen de munt is voor het laatst overgemaakt.

Wanneer de gebruikelijke marktkapitalisatie wordt gedeeld door het totale aantal munten in omloop, wordt de BTC-prijs geretourneerd (een feit dat helemaal niet verrassend is, aangezien de marktkapitalisatie wordt berekend door de prijs te vermenigvuldigen met het totale aantal munten, om te beginnen met). Als hetzelfde idee wordt toegepast op de gerealiseerde limiet, kan een “gerealiseerde prijs” worden verkregen.

Deze prijs is belangrijk omdat het de gemiddelde kostenbasis vertegenwoordigt (dat wil zeggen, de prijs waartegen de gemiddelde houder zijn munten heeft gekocht) op de Bitcoin-markt. Dit betekent dat als de normale prijs onder de gerealiseerde prijs zakt, het redelijk is om te concluderen dat de gemiddelde belegger verlies lijdt.

De Bitcoin-markt is verdeeld in hoofdzakelijk twee groepen houders: de “kortetermijnhouders” (STH’s) en de “langetermijnhouders” (LTH’s). De STH’s omvatten alle investeerders die hun munten in de afgelopen vijf maanden (155 dagen om precies te zijn) hebben verworven, terwijl iedereen die munten langer vasthoudt, in het LTH-cohort valt.

Nu, hier is een grafiek die de trend laat zien in de gerealiseerde prijs voor de hele markt, evenals voor deze twee houdergroepen afzonderlijk, over de afgelopen jaren:

Looks like the LTH realized price is the highest at the moment | Source: Glassnode on Twitter

Zoals te zien is in de bovenstaande grafiek, is Bitcoin in de laatste rally boven de $ 17,8k STH gerealiseerde prijs gebroken, wat betekent dat de gemiddelde belegger die in de afgelopen vijf maanden heeft gekocht, nu weer in het groen staat. Aan de andere kant staat de gemiddelde LTH momenteel nog steeds erg onder water, aangezien hun kostenbasis hoger is dan $ 20.000.

BTC gaat nu richting de gerealiseerde marktprijs van $19,7k. Historisch gezien bood dit niveau weerstand tijdens bearmarkten, en een echte doorbraak boven het niveau heeft over het algemeen geresulteerd in een terugkeer naar een bullish momentum.

Het valt nog te bezien of Bitcoin deze weerstand deze keer kan overwinnen, ervan uitgaande dat de rally lang genoeg aanhoudt om het niveau opnieuw te testen.

BTC-prijs

Op het moment van schrijven handelt Bitcoin rond de $19.200, een stijging van 14% in de afgelopen week.

Bitcoin-prijsgrafiek

The value of the crypto seems to have shot up | Source: BTCUSD on TradingView

Uitgelichte afbeelding van Kanchanara op Unsplash.com, grafieken van TradingView.com, Glassnode.comPlaats een reactie