Bitcoin Hashrate blijft scherp dalen terwijl mijnwerkers het opgeven


Uit gegevens blijkt dat de hashrate van Bitcoin-mijnbouw de afgelopen week scherp is blijven dalen, omdat mijnwerkers het opgeven vanwege lage inkomsten.

Bitcoin 7-daagse gemiddelde mining hashrate is de laatste tijd snel gedaald

Volgens het laatste wekelijkse rapport van Arcane Research heeft een miner-capitulatie deze keer misschien niet veel invloed op de prijs.

De “mining hashrate” is een indicator die de totale hoeveelheid rekenkracht meet die is aangesloten op het Bitcoin-netwerk.

Wanneer de waarde van deze statistiek stijgt, betekent dit dat mijnwerkers nu meer machines online brengen. Een dergelijke trend laat zien dat mijnwerkers op de lange termijn optimistisch zijn over de cryptovaluta.

Aan de andere kant suggereert een daling van de waarde van de indicator dat mijnwerkers momenteel sommige van hun rigs loskoppelen. Dit soort trend houdt in dat miners de blockchain op dit moment niet aantrekkelijk vinden om op te minen.

Hier is een grafiek die de trend in de hashrate van Bitcoin-mijnbouw in de afgelopen zes maanden laat zien:

The value of the metric seems to have been rapidly trending down in recent days | Source: Arcane Research's Ahead of the Curve - November 29

Zoals je in de bovenstaande grafiek kunt zien, bereikte de hashrate van Bitcoin-mining nog niet zo lang geleden een nieuw record. Maar sindsdien is de metriek aan het dalen.

De reden achter de neerwaartse trend is dat de ATH-niveaus van de metriek ertoe leidden dat de netwerkmoeilijkheid een nieuw hoogtepunt bereikte, wat betekende dat de inkomsten voor de individuele mijnwerkers daalden.

Aangezien de blokbeloningen vastliggen en worden gedeeld onder de miners, betekenen meer miners een kleiner stuk van de taart voor alle betrokkenen.

De daling van de hashrate is de afgelopen week bijzonder snel geweest, aangezien de indicator in de periode ongeveer 10% van zijn waarde heeft verloren.

Wanneer mijnwerkers onder zware druk komen te staan, zoals nu, hebben ze geen andere keuze dan hun Bitcoin-reserves te verkopen.

Zoals de onderstaande grafiek laat zien, hebben mijnwerkers de laatste tijd inderdaad veel verkocht, omdat ze een groot aantal munten uit hun portemonnee hebben gehaald.

Bitcoin Miner-capitulatie

Looks like miners have been selling aggressively in the last couple of weeks | Source: Will Clemente on Twitter

Dergelijke capitulaties van mijnwerkers hebben historisch gezien geleid tot grote crashes in de prijs van Bitcoin. Een eerder voorbeeld van een dergelijke gebeurtenis was tijdens de val van november 2018.

Het rapport is echter van mening dat de marktomgeving vandaag anders is, en daarom is het onwaarschijnlijk dat het opgeven van mijnwerkers deze keer een significante invloed op de prijs zou hebben.

BTC-prijs

Op het moment van schrijven schommelt de prijs van Bitcoin rond de $16,8k, een stijging van 2% in de afgelopen week.

Bitcoin-prijsgrafiek

BTC has surged up | Source: BTCUSD on TradingView
Featured image from Dmitry Demidko on Unsplash.com, charts from TradingView.com, Arcane ResearchPlaats een reactie