Bitcoin-handelaren kijken naar $ 19K BTC-prijsbodem, waarschuwen voor ‘hot’ februari CPI


Bitcoin (BTC) reageerde niet op de opening van Wall Street op 6 maart toen er consensus ontstond over een mogelijke schending van $20.000.

BTC/USD kaarsgrafiek van 1 uur (Bitstamp). Bron: TradingView

$ 19.000 BTC-prijs is “uitsplitsingsdoel”

Gegevens van Cointelegraph Markets Pro en TradingView volgden een slappe BTC/USD terwijl deze zich op het moment van schrijven vastklampte aan $22.400.

Het pair bleef gedurende het weekend onbeweeglijk en bood weinig handelsmogelijkheden, doordat de bezorgdheid groeide over de impact van komende macro-economische gegevens uit de Verenigde Staten.

Met name de februari-afdruk van de consumentenprijsindex (CPI), die op 14 maart wordt verwacht, zal naar verwachting “hot” zijn, of boven verwachting, zei analist Venturefounder.

“Nieuwe Bitcoin hoger laag, en de bearish RSI-divergentie gaat door”, zei hij schreef in een Twitter-update op de dag.

“Met een hot CPI-nummer op komst en FOMC-bijeenkomst later deze maand, zou maart een slechte maand kunnen zijn voor risicodragende activa, waaronder BTC. Een uitsplitsing vanaf dit niveau zou gericht zijn op $ 19.000 BTC.”

Een begeleidende grafiek schetste het potentiële pad tot onder de $20.000 en benadrukte ook de bearish divergentie in de relatieve sterkte-index (RSI) van Bitcoin, gevormd wanneer het traject van de statistiek in de tegenovergestelde richting van de prijs loopt – respectievelijk neerwaarts versus opwaarts.

BTC/USD geannoteerde grafiek. Bron: Venturefounder/Twitter

CPI-afdrukken hebben de neiging om op korte termijn volatiliteit op te wekken bij risicovolle activa, maar dit is vaak van korte duur, waarbij de Bitcoin-spotprijs dan terugkeert naar eerdere niveaus.

Aanhoudende, populaire handelaar Crypto Ed sprak ook zijn geloof uit in $ 19.000, wat de volgende lokale BTC-prijsbodem zou markeren.

“Grootste bulltrap ooit, maar de bodem is binnen. Geniet van de komende maanden en laat je niet misleiden door de lagere TF’s!” een deel van Twitter-commentaar gelezen.

Amerikaanse dollar vormt de belangrijkste test

Wat de macromarkten betreft, vestigde de handelsbron Game of Trades de aandacht op wat het noemde “zware weerstand” op de sterkte van de Amerikaanse dollar.

Gerelateerd: BTC-prijs ‘in de hakzone’ – 5 dingen die u deze week in Bitcoin moet weten

Traditioneel omgekeerd gecorreleerd met Bitcoin, stond de Amerikaanse dollarindex (DXY) nu voor een belangrijke hertest van de trendlijn.

“DXY nadert een zware weerstandszone na het heroveren van de macro-opwaartse trendlijn”, Game of Trades schreef.

“De reactie hier zal cruciaal zijn voor alle markten.”

US dollar index (DXY) geannoteerde grafiek. Bron: Game of Trades/Twitter

De populaire handelaar Crypto Chase zag ondertussen een krap handelsbereik op de S&P 500, wat het gebrek aan momentum op Bitcoin imiteerde.

Er was al aandacht voor het optreden van Jerome Powell, voorzitter van de Federal Reserve, op 7 maart voor het Amerikaanse Congres voor aanwijzingen over de toekomstige monetaire omstandigheden.

De standpunten, gedachten en meningen die hier worden geuit, zijn alleen van de auteurs en weerspiegelen of vertegenwoordigen niet noodzakelijkerwijs de standpunten en meningen van Cointelegraph.Plaats een reactie