Bitcoin Deze bende stal van een website was zo groot dat ze moeite hadden om de buit uit te geven


Dit stel Bitcoin-infiltranten was niet voorbereid op de uitkomst van hun snode daden; de hoeveelheid geld die ze stalen was zo groot dat ze hun focus verloren en uiteindelijk werden gepakt.

De infiltranten – een groep vrienden – zijn beschuldigd van het stelen van bijna £ 21 miljoen van een cryptocurrency-handelswebsite.

James Parker, Kelly Caton, Stephen Boys, Jordan Robinson en James Austin-Beddoes worden beschuldigd van het aannemen van geld door een storing in de website, waarvan de naam niet is bekendgemaakt door de BBC.

De mannen gebruikten hun kennis van cryptocurrencies om het geld over te hevelen en wit te wassen via verschillende rekeningen over de hele wereld.

Bitcoin Heist bedacht vanuit Flat

De politie van Lancashire zei dat de mannen het complot bedachten vanuit hun appartementkamer in Blackpool nadat ze hoorden over een storing in de genoemde cryptocurrency-handelswebsite.

De wannabe-criminelen achter een bitcoin-zwendel in het Verenigd Koninkrijk waren zo enthousiast over hun nieuw gevonden rijkdom dat ze het allemaal besteedden aan een weelderige levensstijl, meldde de BBC.

Het Manchester Evening News meldt dat de bende deze week tussen de zes jaar en 18 maanden gevangenisstraf heeft gekregen na de exploit die hen $ 26,9 miljoen aan bitcoin opleverde.

De politie heeft naar verluidt 445 bitcoins, luxe horloges, auto’s, eigendommen, designerartikelen en een wijnkelder van 600 teruggevonden.

James Parker became known as the Bitcoin millionaire, police said. Image: Lancaster Police via BBC.

Auto’s, cadeaubonnen weggeven aan mensen

Naast hun luxe bezittingen had de bende bankrekeningen met een waarde van meer dan $ 1 miljoen en konden ze zelfs een luxe villa kopen voor $ 1 miljoen in contanten die in een koffer werd overhandigd, aldus het rapport.

Op een gegeven moment zouden ze meer dan $ 73.000 aan corrupte ambtenaren hebben kunnen geven, zodat hun zwendel kon doorgaan – en dat is nog niet eens alles.

Ze verdienden zo snel geld dat Parker auto’s kocht voor vreemden en £ 5.000 vouchers weggaf om te proberen de opbrengst te betalen. Maar het viel uit elkaar toen Caton bij de politie meldde dat ze haar had Bitcoin gestolen.

De fraudeurs gebruikten internet vanuit hun eigen huis en het blijkt dat er voor meer dan $ 1 miljoen aan Bitcoin bij betrokken was. Een woordvoerder van het Openbaar Ministerie zei:

“Een zeer aanzienlijk deel van de witgewassen activa is teruggegeven of wordt momenteel teruggevorderd namens de Australische cryptocurrency-uitwisseling.”

De vier mannen werden gearresteerd nadat de politie informatie van de Australische autoriteiten had ontvangen over verdachte activiteiten op een door een van hen geregistreerde website voor cryptocurrency-uitwisseling.

Lancaster politie det. Sergeant Wainwright zei:

“De rijkdom die ze tegenkwamen, was waarschijnlijk te veel voor hen om zichzelf te begrijpen.”

De zin

De bende werd beschuldigd van het omzetten van crimineel eigendom en het overdragen van crimineel eigendom naar het buitenland, wat tot 15 jaar gevangenisstraf per aanklacht met zich meebrengt (met nog eens drie jaar).

Crypto total market cap at $949 billion on the daily chart | Chart: TradingView.com

Ondertussen overleed Parker in 2021 voordat hij vervolgd kon worden. Zijn dood heeft hem duidelijk gered van wat een lang verblijf achter de tralies zou zijn geweest.

Nadat Parker stierf, werd zijn corrupte financieel adviseur Boys veroordeeld voor een aantal fraudemisdrijven en kreeg hij een gevangenisstraf van zes jaar.

Mede-samenzweerders van jongens Caton, Robinson en Austin-Beddoes werden ook veroordeeld voor fraude en kregen vier jaar gevangenisstraf.

Uitgelichte afbeelding uit het informatietijdperk

Plaats een reactie