Bitcoin Core-ontwikkelaar Luke Dashjr wil zijn naam niet op Ordinale projectenDe ontwikkelaar is naar Nostr gegaan om uit te leggen waarom een ​​NFT-project dat zijn naam gebruikt niet zijn toestemming heeft.

Prolific Bitcoin Core-ontwikkelaar Luke Dashjr heeft publiekelijk zijn afkeuring uitgesproken over elk Ordinal-project dat aan zijn naam is gekoppeld.

In een bericht op het gedecentraliseerde socialemediaplatform Nostr verduidelijkte Dashjr zijn betrokkenheid bij de projecten door te zeggen: “Ik heb niet ingestemd met het gebruik van mijn code of mijn naam voor dit doel. In plaats daarvan brengen derde partijen mijn naam en mijn code op de markt voor hun eigen geldelijk gewin.”

Dashjr merkte ook op dat de verkopers van de NFT’s contact met hem hebben opgenomen in wat hij interpreteert als steekpenningen, en schreef: “Het publiek moet zich er ook van bewust zijn dat de verkoper en/of veilingsite mij een donatie van 90% van de veilingopbrengst heeft aangeboden. “moet ik ervoor kiezen om het te accepteren”. Ik heb het gevoel dat dit een duidelijke poging is om: (1) mij om te kopen tot stilte; en/of (2) achteraf mijn toestemming verkrijgen. Ik zal een dergelijke betaling niet accepteren ten koste van het publiek dat wordt misleid. Ik zal zo’n ‘donatie’ niet accepteren.”

De Core-ontwikkelaar heeft eerder zijn afkeer en frustratie geuit over het Ordinals-project, het noemen spam en een aanval op Bitcoin.

Dashjr sprak zijn sterke wens uit dat de opbrengst van de aankoop aan de koper wordt terugbetaald. Hij sloot af met een bericht waarin hij zowel zijn situatie behandelde als wat hij denkt dat van invloed kan zijn op andere figuren in de Bitcoin-ruimte, en zei: “Ik voelde me verplicht om me uit te spreken, niet alleen voor mezelf, maar ook voor andere Bitcoin-ontwikkelaars die in soortgelijke situaties worden geplaatst. De hoeveelheid geld die ons is aangeboden als ‘donaties’ om in te stemmen met wat er gebeurt, is aanzienlijk. Ik keur het niet goed. Ik ga niet akkoord met het gebruik van mijn naam of code voor deze oplichting. Ik wil dat het publiek weet waar ik sta.”

“Ik wil er alles aan doen om de schade te beperken die onvermijdelijk zal worden veroorzaakt door dit verwarrende en misleidende gedrag.”

De post kan een teken zijn van een noodzakelijk gesprek met betrekking tot rechten en eigendom van wat via het Ordinals-protocol naar de Bitcoin-blockchain wordt geüpload.Plaats een reactie