Bitcoin (BTC) zet neerwaartse trend voort ondanks dagelijkse transacties die het hoogste punt ooit naderen


Hoewel Bitcoin (BTC) een neerwaartse trend heeft voortgezet, heeft het activum onlangs een hoog volume aan dagelijkse transacties geregistreerd dat zijn recordhoogte nadert. Volgens een rapport door on-chain analytics provider Glassnode, “Bitcoin dagelijkse transactieaantallen naderen all-time-highs en zien een explosieve stijging in 2023.”

Ongeacht dit nieuws is Bitcoin blijven dalen na het handelsplateau in het weekend met slechts tussen de $29.300. Het handelsvolume van activa is ook licht gestegen, wat wijst op een mogelijke gewelddadige uitverkoop.

Bitcoin registreert dagelijkse transacties die piekniveaus naderen

Volgens Glassnode hebben de dagelijkse Bitcoin-transacties volgens het voortschrijdend gemiddelde over 30 dagen een bedrag van 348.700 bereikt. Terwijl het piekniveau dat in 2017 werd gezien, blijft op 379.000 transacties per dag. Dit heeft bewezen dat de dagelijkse transacties van Bitcoin het hoogste punt ooit van ongeveer 5 jaar geleden beginnen te naderen.

Bitcoin (BTC) dagelijks aantal transacties. | Bron: Glasnode

Bovendien, volgens het Glassnode-rapport, is deze stijging van de dagelijkse Bitcoin-transacties te danken aan de Ordinal-inscripties. De ordinale inscripties, ook wel bekend als Bitcoin non-fungible tokens (NFT’s), of ordinals, zijn inscripties (digitale artefacten) die zijn gegraveerd op satoshis (sats) – kleine eenheden van Bitcoin.

Glasnode dat is genoteerd de inschrijving is goed voor ongeveer 30% tot 40% van de gedolven transacties en 10% tot 20% van de betaalde vergoedingen. Ondertussen is de resterende meerderheid van de transacties van monetaire aard, vaak uitgevoerd via uitwisselingen.

Volgens Glassnode is de BTC-uitwisselingsactiviteit in vergelijking met Ordinals-activiteit op de Bitcoin-blockchain relatief laag, wat ongeveer 30% van de vergoedingen en transacties vertegenwoordigt.

De trend van het maken van inscripties werd aanvankelijk populair in februari toen gebruikers begonnen met het schrijven van NFT’s op satoshis. De recente heropleving werd echter gedomineerd door inscripties die op tekst zijn gebaseerd.

Glasnode dat is genoteerd:

Aantal Bitcoin-transacties, adresactiviteit, inschrijvingen en Mempool-congestie zijn allemaal verhoogd. Net als de mate van HODLing en het aanbod dat is verkregen onder de $ 30.000. Overtuiging blijft.

BTC zet neerwaartse trend voort

Bitcoin (BTC) heeft de afgelopen dagen nog geen belangrijke stap gezet. In plaats daarvan leek het alleen maar op te pikken van waar het was gestopt in de neerwaartse trend in de afgelopen weken. In de afgelopen 24 uur is de topcrypto met bijna 4% gedaald met een marktprijs van $28.435, op het moment van schrijven.

Bitcoin (BTC) prijsgrafiek op TradingView
De prijs van Bitcoin (BTC) beweegt zijwaarts op de 4-uurgrafiek. Bron: BTC/USDT op TradingView.com

Deze neerwaartse trend volgt a opmerkelijke daling van de $ 30.000 regio in de afgelopen weken. Tot nu toe heeft Bitcoin een bereik van 24 uur tussen een dieptepunt van $28.315 en een hoogtepunt van $29.944.

Ondertussen staat de BTC-marktkapitalisatie nog steeds in het groen terwijl het handelsvolume aangeeft verkoopdruk, wat wijst op een mogelijk aanhoudende bearish trend.

In de afgelopen week is de marktkapitalisatie van Bitcoin gestegen van een dieptepunt van $ 528 miljard op 24 april tot $ 550 miljard vanaf vandaag. Het handelsvolume is in dezelfde periode ook gestegen van een dagelijks handelsvolume van $ 15,4 miljard naar $ 19,8 miljard.

Uitgelichte afbeelding van Unsplash, grafiek van TradingViewPlaats een reactie