Bitcoin-beleggers blijven hebzuchtig, maar waarom dalen de prijzen?


Bitcoin en andere cryptocurrencies op de markt zijn de laatste tijd verschrikkelijke prijsacties. Dit ondanks het feit dat de Fear & Greed Index laat zien dat beleggers nog steeds erg hebzuchtig zijn als het gaat om digitale activa. Dus waarom dalen de prijzen nog steeds?

Beleggers wachten op CPI-gegevensrelease

De nieuwste iteratie van de Amerikaanse consumentenprijsindex (CPI) staat gepland voor later deze week en crypto-investeerders lijken hierop te wachten voordat ze actie ondernemen. De release vindt plaats op 10 mei 2023 en zal laten zien of de inflatie in het land toenam, daalde of gelijk bleef, wat een grote impact kan hebben op de financiële markten.

Als de inflatie hoger zou worden, zou de Fed opnieuw een agressieve houding kunnen aannemen, wat brutaal zou zijn voor risicoactiva zoals Bitcoin. Mochten de inflatiecijfers echter veel lager uitkomen, dan wordt een versoepelende houding van de Fed verwacht, waardoor er veel ruimte overblijft voor investeerders om meer risico’s te nemen.

Ten slotte, als de inflatie gelijk zou blijven, dan is het veilig om aan te nemen dat er niet veel impact zal zijn op de financiële markt en bij uitbreiding de cryptomarkt. Hoewel wat het zou kunnen doen, het huidige marktsentiment in stand houden en als de stieren blijven zegevieren, zou het momentum voor een opwaartse trend waarschijnlijk toenemen in vergelijking met een neerwaartse trend.

Bitcoin Fear & Greed Index blijft sterk

De Bitcoin Fear & Greed Index wijst nog steeds op het sterke bullish sentiment onder investeerders in de markt, aangezien het blijft evolueren naar ‘hebzucht’. Dit toont aan dat crypto-investeerders nog steeds op zoek zijn naar meer opwaarts potentieel, maar de terugval in de markt duidt op een zekere mate van behoedzaamheid ondanks deze bullishness.

Interessant genoeg eindigde de markt vorige week ook sterk rond dit niveau, maar de huidige score van 60 op de index wijst wel op een afname van hebzucht. Toch blijft het op een redelijk hoog niveau ten opzichte van de cijfers van 2022.

Fear & Greed Index remains in greed | Source: alternative.me

Een ommekeer in de markttrend vanaf hier zou de Fear & Greed Index opnieuw in de richting van ‘extreme hebzucht’ kunnen sturen. Maar hoewel dit niveau van hebzucht welkom is in de markt vanwege stijgende prijzen, is het bekend dat het de top van marktrally’s markeert, waardoor beleggers elke keer een bitterzoete nasmaak krijgen.

De prijs van Bitcoin handelt momenteel onder de $28.000 na vorige maand $31.000 te hebben overschreden. Het ziet 2,97% verliezen op de dagelijkse grafiek, wat zijn marktkapitalisatie terugbrengt naar $ 541 miljard.

Volg Beste Owie op Twitter voor marktinzichten, updates en af ​​en toe een grappige tweet… Uitgelichte afbeelding van iStock, grafiek van TradingView.comPlaats een reactie