Bitcoin Argentina lanceert cursus Inleiding tot Lightning NetworkBitcoin Argentina, een ngo die zich richt op het promoten van Bitcoin, biedt een virtuele training aan genaamd “Introductie tot Lightning Network”.

Volgens een persbericht dat naar Bitcoin Magazine is gestuurd, is de cursus bedoeld om deelnemers te informeren over de werking en ontwikkelingsmogelijkheden van de Layer 2-oplossing die bovenop het Bitcoin-netwerk werkt.

Jimena Vallone, de uitvoerend directeur van Bitcoin Argentina, verklaarde: “Met de NGO Bitcoin Argentina willen we kennis over deze technologie tot stand brengen en praktische en theoretische ruimtes creëren waarin professionals, specialisten, gebruikers en geïnteresseerde partijen het gebruik en de mogelijkheden ervan kunnen verkennen. .”

De cursus, die op 23 mei van start gaat, wordt gegeven door vooraanstaande specialisten in het veld, waaronder Nicolás Bourbon, Francisco Calderon, Federico Andragnes en leden van Librería de Satoshi, Laura Medina en Gustavo Torres. Het curriculum behandelt inleidende aspecten van Bitcoin, het mijnproces, de structuur en werking van het Lightning Network, de technologische implicaties voor netwerkgroei, digitale portefeuilles, transacties en fraudepreventie.

Bitcoin Argentina heeft eerder de Lightning Hackday in Buenos Aires georganiseerd, waarop de deelnemers positief hebben gereageerd. Vallone drukte de motivatie van de organisatie achter de training uit door te zeggen: “We willen de nodige tools bieden zodat steeds meer mensen kunnen leren over het potentieel van gedecentraliseerde technologieën en de financiële innovatie die in 2009 met Bitcoin begon.”

Geïnteresseerde personen kunnen zich rechtstreeks of via de website van de ngo inschrijven voor de cursus, er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Deelnemers ontvangen na afloop van het programma een certificaat van deelname.

Plaats een reactie