Bitcoin & Altcoin handelsvolumes dalen, wat betekent dit?


Gegevens tonen aan dat het gecombineerde handelsvolume van Bitcoin en de altcoins de laagste waarde in meer dan een jaar hebben bereikt. Dit is wat dit kan betekenen.

7-daagse volumes op de cryptocurrency-markt zijn onlangs gedaald

Dat blijkt uit gegevens van het on-chain analytics-bedrijf heilig, waren de volumes in maart van dit jaar voor het laatst op significante niveaus. Het “handelsvolume” is een indicator die het dagelijkse totale bedrag meet van een bepaald activum dat op de blockchain wordt verplaatst.

Wanneer de waarde van deze statistiek hoog is, betekent dit dat de betreffende cryptocurrency op dit moment de beweging van een groot aantal munten waarneemt. Een dergelijke trend suggereert dat de investeerders momenteel actief op de markt handelen.

Aan de andere kant kunnen lage waarden van de indicator een teken zijn dat er op dit moment niet veel interesse is in het activum onder de investeerders, omdat ze niet deelnemen aan enige significante transactieactiviteit op het netwerk.

Nu, hier is een grafiek die de trend laat zien in het 7-daagse handelsvolume voor enkele van de grootste activa per marktkapitalisatie in de sector gedurende het afgelopen jaar:

The value of the metric seems to have observed some decline in recent days | Source: Santiment on Twitter

Zoals u in de bovenstaande grafiek kunt zien, steeg het gecombineerde 7-daagse handelsvolume van deze topactiva in maart, toen Bitcoin en andere munten een scherpe rally uit een lokale bodem hadden waargenomen.

Sindsdien heeft de indicator echter een algemene neerwaartse trend gezien en nu heeft de statistiek een aantal behoorlijk lage waarden bereikt. Dit betekent dat de activa gedurende de afgelopen zeven dagen transacties hebben waargenomen van een zeer klein bedrag.

Het huidige gecombineerde handelsvolume voor deze largecap-activa is in feite het laagste sinds meer dan een jaar geleden. Uit de grafiek is te zien dat van deze munten alleen Bitcoin (groen gemarkeerd) en Ethereum (blauw gekleurd) nog aanzienlijke volumes over hebben.

De waarde van de indicator voor de altcoin-markt is altijd vrij laag geweest in vergelijking met Bitcoin en Ethereum, maar de laatste tijd zijn de handelsvolumes echt opgedroogd.

Natuurlijk kunnen de huidige lage volumes in de topactiva erop wijzen dat er niet veel interesse is in het verhandelen van cryptocurrencies bij de algemene belegger.

Over het algemeen trekken scherpe prijsacties, zoals een rally of een crash, een groot aantal gebruikers naar de markt, omdat dergelijke bewegingen over het algemeen opwindend voor hen zijn. Dergelijke bewegingen zijn ook alleen duurzaam als ze de aandacht op de cryptocurrency kunnen blijven vestigen, aangezien er een groot aantal handelaren nodig is om dit soort bewegingen aan te wakkeren.

Bewegingen die geen noemenswaardige aandacht krijgen, sterven uiteindelijk uit. Om deze reden kunnen de laatste lage volumes een zorgwekkend teken zijn voor de duurzaamheid van de rally in de prijzen van Bitcoin en andere activa.

BTC-prijs

Op het moment van schrijven handelt Bitcoin rond de $27.300, een stijging van 1% in de afgelopen week.

Bitcoin-prijsgrafiek

Looks like BTC has been moving sideways | Source: BTCUSD on TradingView

Uitgelichte afbeelding van Kanchanara op Unsplash.com, grafieken van TradingView.com, Santiment.netPlaats een reactie