Bitcoin-adressen met 1 BTC of meer bereiken een miljoen: Glassnode


Het aantal Bitcoin (BTC)-portemonneeadressen dat één hele BTC of meer bevat, heeft de grens van één miljoen overschreden.

Volgens gegevens van Glassnode werd op 13 mei de mijlpaal van één miljoen wholecoiners bereikt.

Aantal Bitcoin-portemonnees met meer dan 1 Bitcoin sinds de start. Bron: Glasnode.

Aangezien de prijs van Bitcoin in de loop van vorig jaar met meer dan 65% daalde, steeg het aantal portemonnee-adressen met één of meer Bitcoins, met de meest opvallende pieken tijdens een acute marktcrash in juni en vanaf 11 november, de datum dat FTX stortte in en vroeg vervolgens faillissement aan.

In totaal zijn er vanaf begin februari 2022 maar liefst 190.000 Wholecoiners toegevoegd toen de prijs van Bitcoin daalde ten opzichte van de hoogtepunten in november 2021.

Mede-oprichter van Glassnode @Negentropisch informeerde zijn 54.000 Twitter-volgers dat de beste tijd om Bitcoin te kopen is wanneer er “bloed in de straten” is.

Zijn opmerkingen komen in de nasleep van talloze grote bankinstortingen in de Verenigde Staten, evenals de Fed die mogelijke renteverhogingen in de komende maanden wil onderbreken. Dit zijn enkele van de redenen waarom Glassnode zei dat het “zelfverzekerd blijft” dat Bitcoin op middellange termijn een prijs van $35.000 kan bereiken.

Hoewel het ronde getal “een miljoen” een nieuwe stap in de recordboeken markeert, is het de moeite waard erop te wijzen dat één Bitcoin-portemonnee-adres niet altijd één persoon vertegenwoordigt.

Veel crypto-investeerders hebben meerdere Bitcoin-adressen en andere adressen behoren tot grote instellingen zoals cryptocurrency-uitwisselingen en investeringsmaatschappijen die doorgaans grote sommen Bitcoin bezitten.

Verwant: Bitcoin-prijs bereikt $ 27,2K, maar nieuwe analyse waarschuwt dat meer verliezen ‘waarschijnlijk’ zijn

Volgens gegevens van crypto-analyseprovider CoinGlass, van de ongeveer 19 miljoen Bitcoin die momenteel in omloop zijn, worden 1,89 miljoen van deze BTC – ter waarde van $ 50,7 miljard – bewaard op grote gecentraliseerde beurzen zoals Binance en Coinbase.

Het totale aantal Bitcoin dat op gecentraliseerde beurzen wordt gehouden. Bron: CoinGlass.

Bovendien zijn maar liefst 3 miljoen BTC – ter waarde van 80,4 miljard dollar en goed voor 17% van het totale circulerende aanbod – “voor altijd verloren” volgens schattingen van Glassnode, die het cijfer haalt uit een combinatie van gegevens, waaronder BTC verzonden naar “burn-adressen, ” portemonnees met verloren sleutels en grote rekeningen die al meer dan een decennium onaangeroerd zijn gebleven.

Tijdschrift: Cryptocurrency-handelsverslaving – Waar op te letten en hoe het wordt behandeldPlaats een reactie