Bitcoin-adoptie om tegen 2025 met 50% te groeien, beweert dit rapport


Volgens het laatste rapport zal de acceptatie van Bitcoin onder verkopers de komende drie jaar naar verwachting met 50% toenemen. Dit resultaat is van een vragenlijst uitgevoerd door Ripple en Faster Payment Council, waarbij 300 betalingsleiders in 45 landen betrokken waren.

Een groeiende interesse in Bitcoin-betalingen wereldwijd

Het rapport gaf aan dat blockchain-technologie de afgelopen jaren is ontstaan ​​als alternatief voor dure betalingssystemen. De transactievolumes zijn opmerkelijk toegenomen in de crypto-industrie, met alleen al in de VS in 2023 meer dan 5,5 miljoen gebruikers van cryptobetalingen.

De vier belangrijkste use-cases van cryptobetalingen zijn overmakingen, grensoverschrijdende B2B-betalingen, kaartbetalingen en digitale betalingen. Overmakingen nemen hiervan het leeuwendeel voor hun rekening, waarbij buitenlandse werknemers crypto gebruiken om hoge transactiekosten te vermijden wanneer ze geld naar hun familie sturen.

Verwante lectuur: Xapo Bank wordt de eerste geldschieter die vrijwel onmiddellijke Bitcoin-betalingen mogelijk maakt

Bovendien heeft de groeiende acceptatie van Bitcoin-betalingen door PayPal en Stipe de acceptatie aanzienlijk gestimuleerd. Naast Bitcoin hebben stablecoins zoals USDT en USDC een aanzienlijke acceptatie genoten vanwege hun lage volatiliteit. Naar verluidt is het gebruik van stablecoins voor grensoverschrijdende betalingen 80% goedkoper dan traditionele betaalmethoden.

Ongeveer 97% van de respondenten in het onderzoek is van mening dat cryptobetalingen de komende drie jaar een belangrijke rol zullen spelen bij snellere betalingen. Meer dan de helft van de ondervraagde leiders verwacht dat de meeste verkopers binnen deze periode cryptobetalingen zullen accepteren.

Midden-Oosten leidt de adoptierace

Volgens gegevens van Ripple en FPC geloven de meeste betalingsbedrijven dat verkopers wereldwijd op korte termijn meer cryptocurrencies zullen gebruiken. Zoals te zien is in de onderstaande grafiek, laten de onderzoeksresultaten zien dat 64% van de vertegenwoordigers van betalingsbedrijven in het Midden-Oosten gelooft dat meer dan 50% van de verkopers binnen de komende drie jaar cryptocurrency-betalingen zal gaan accepteren.

Grafiek met de acceptatiepercentages van verschillende regio’s. Bron: Ripple en FPC.

Europa volgt dit met 58%, Noord-Amerika met 51% en Afrika met 51%. Daarentegen gelooft ongeveer 17% van de Latijns-Amerikaanse vertegenwoordigers dat adoptie binnen deze periode zal plaatsvinden. Dit ondanks de groeiende acceptatiegraad in de Latijns-Amerikaanse regio onder formele en informele bedrijven.

De regelgevingskwestie werd ook besproken in de Ripple- en FPC-enquête. Voor de meerderheid van de geraadpleegde betalingsbedrijven (89%) vormt het gebrek aan duidelijkheid over de regelgeving in de crypto-activasector een “barrière” om blockchain-technologie als betaalmiddel te gebruiken.

Er moet echter aan worden herinnerd dat er de afgelopen maanden vooruitgang is geboekt bij het reguleren van de cryptocurrency-sector in verschillende landen. Landen als Venezuela en El Salvador hebben een alomvattend wettelijk kader voor cryptoactiva opgesteld.

Verwante lectuur: Ripple gaat onmiddellijk in beroep als het verliest van SEC, zegt Chief Legal Officer

Bovendien maken landen wereldwijd, zoals Zuid-Afrika, Brazilië en Singapore, vorderingen met hun regelgeving. Het onderzoek stelde vast dat het “optimisme” van bedrijven voor deze markt zou kunnen beantwoorden aan een “groeiende eetlust” voor “toegang tot en integratie in bredere financiële diensten.

Het benadrukte ook dat andere betalingsmethoden op basis van blockchain-technologie, zoals digitale valuta van de centrale bank (CBDC), de wereldwijde betalingssystemen zouden verbeteren.

Bitcoin-prijsbeweging is bearish: bron @TradingView
Bitcoin-prijsbeweging is bearish: bron @TradingView

Uitgelichte afbeelding van Unsplash.com-grafieken van Ripple/FPC en TradingView.com.

Plaats een reactie