Bitcoin 2023 is het festival van de mensheid dat we nodig hebben naarmate de greep van technologie sterker wordtDit is een opinieredactioneel commentaar van Nozomi Hayase, Ph.D., die een achtergrond heeft in psychologie en menselijke ontwikkeling. Disclaimer: Bitcoin 2023 en Bitcoin Magazine worden beide beheerd door BTC Inc.

Met stijgende inflatie en een groeiend aantal bankfaillissementen wordt de disfunctionele aard van het fiat-systeem met de dag duidelijker. Temidden van deze chaos blijven Bitcoin-enthousiastelingen kalm, zelfs over het algemeen hoopvol over hun toekomst.

Nu het vertrouwen van het publiek in instellingen afneemt, maken regeringen over de hele wereld zich op

digitale valuta’s van de centrale bank (CBDC’s) als een middel om hun autoriteit over het geld van mensen te bevestigen.

“Goddank, we hebben Bitcoin!”

Degenen onder ons die het geluk hebben het te hebben gevonden, zijn opgelucht dat Bitcoin bestaat. Zoals Christine Lagarde, ooit het hoofd van de Europese Centrale Bank erkendBitcoin is een ontsnappingsluik uit de financiële toezichtstaat.

Bitcoin, het moeilijkste geld dat ooit is gemaakt, biedt een echt alternatief voor zowel de huidige fiat-valuta’s als CBDC’s. Nu hoeven degenen die daarvoor kiezen niet het pad te bewandelen dat leidt naar een dystopische samenleving. Hierdoor kunnen we ons misschien op ons gemak voelen. Sommigen van jullie denken misschien dat we gewoon HODL kunnen doen en misschien hier en daar oranje pil-nieuwkomers, en gewoon wachten op hyperbitcoinisatie. Maar ik zeg: “Nog niet helemaal. We kunnen niet achterover leunen en ontspannen.”

Wij Bitcoiners hebben belangrijke taken voor de boeg: de strijd van Bitcoin tegen het frauduleuze banksysteem is nog lang niet voorbij. Het is eigenlijk nog maar net begonnen.

De strijd begint

Bitcoin heeft in de 14 jaar sinds zijn oprichting langzaam zijn revolutionaire potentieel onthuld. Bitcoin is een vorm van “digitaal goud” dat niet in beslag kan worden genomen. Als besparingstechnologie biedt het inflatiebestendigheid, waardoor we waarde veilig kunnen opslaan. Het belangrijkste kenmerk van weerstand tegen censuur heeft het ook geholpen om aan populariteit te winnen, aangezien het belang van het hebben van “vrijheidsgeld” duidelijker is geworden voor politieke dissidenten en onderdrukten over de hele wereld.

Nu de COVID-19-pandemie voorbij is en de noodsituatie voorbij is, proberen wereldleiders de economie opnieuw vorm te geven. De initiatieven van het Great Reset-plan om CBDC’s te gebruiken als controle-instrumenten, in het proces om een ​​post-menselijke samenleving te creëren waarin mensen, zoals we ze kennen, ophouden te bestaan.

De zaken gaan snel. In een reactie op de ontwikkeling van AI en de mogelijke gevolgen voor de mensheid, zei Jordan Peterson, een prominente Canadese psycholoog: “We kunnen onze zaken maar beter op orde krijgen voordat de reuzen komen opdagen. Ze kloppen nu als het ware op de deur.”

Peterson heeft gesproken over hoe ChatGPT, een groot taalmodel (LLM) en geavanceerde conversatie-chatbot, al een steeds intelligenter systeem aan het bouwen is. Hij beschreef het proces waarbij dit AI-model in de komende jaren een model van de wereld uit het hele taalcorpus kon halen en dat kon gebruiken om een ​​volledig gerenderde, fotorealistische animatie te creëren die niet te onderscheiden is van het beeld van een echte persoon. Door een voorbeeld te geven van het veranderen van een virtuele vriendin in een sekspartner, legde hij uit hoe gemakkelijk het de weergave van de werkelijkheid zo volledig kan vervalsen dat we allemaal in de war raken over wat echt is en wat niet.

En deze technologie gaat snel vooruit. In maart 2023 werd ChatGPT4, de krachtigste kunstmatige intelligentie, uitgebracht. En Bitcoiners bevinden zich in een unieke positie om de waarschuwing van Peterson serieus te nemen en iets te gaan doen aan de problemen die hij heeft opgeworpen.

Bitcoin is pro-menselijke technologie. Het biedt ons een hulpmiddel om valse realiteit te detecteren en dat ons helpt de waarheid te authenticeren en veilig te stellen, ondersteund door onze echte menselijke ervaringen.

Nu vindt digitalisering van alle aspecten van de samenleving plaats. Van financiën tot gezondheidszorg en onderwijs, mensen worden naar het web gebracht om hun leven te leiden op een manier die hen loskoppelt van hun lichaam en van de natuurlijke omgeving. Deze trend leidt tot ‘hypermechanisatie’, een term die ik gebruik om het keerpunt te beschrijven waarop machines en robots dominant worden in onze wereld en onze eigen ervaringen dicteren.

Deze kracht van digitalisering, die nu extreem wordt, dringt ook door in de Bitcoin-ruimte. Van Twitter tot Nostr, en meer dan we bereid zijn toe te geven, velen van ons zijn verslaafd aan de iPhones en computers die ons aangesloten houden op de matrix, waardoor ze afgesneden raken van echte, oprechte interacties met andere mensen.

Aangezien een machine-overname van de wereld steeds meer de essentie bedreigt van wat het betekent om mens te zijn, is het belangrijk voor ons om te leren onszelf los te koppelen en onze relaties met onszelf en met de natuur te behouden. We moeten collectief oefenen om af en toe offline te zijn, om in het echte leven met elkaar in contact te komen. Het is cruciaal voor ons om een ​​veerkrachtig menselijk netwerk van bewijs van werk te creëren, gebouwd op de technologie die de realiteit kan authenticeren, gebaseerd op onze echt gevoelde gevoelens.

De kracht van Bitcoin uit de eerste hand ervaren

Deze week, van 18 mei tot 20 mei, vindt de grootste Bitcoin-conferentie plaats in Miami Beach, Florida, waar Bitcoiners van over de hele wereld samenkomen. Samen met presentaties en panels van experts, professionals en leiders in de branche (bekijk hier de sprekerslijst), biedt dit driedaagse educatieve evenement een ruimte voor Bitcoiners om buiten cyberspace samen te komen en elkaar te leren kennen.

Van brunches tot happy hour pleb-feesten, er zullen genoeg mogelijkheden zijn voor Bitcoiners om rond te hangen. Door onze uitwisselingen van glimlachen en knuffels kunnen we ervaringen uit de eerste hand hebben die de kracht van bitcoin als de valuta van liefde aantonen.

Cruciaal is dat de conferentie ons ook de kans geeft om onze waardering te delen voor artiesten die de Bitcoin-ruimte hebben verrijkt. Het zal een kunstgalerie hosten met het werk van meer dan 60 getalenteerde Bitcoin-artiesten.

Daar kunnen aanwezigen deze artiesten persoonlijk ontmoeten en ermee communiceren. Nu AI binnen enkele seconden verfijnde beelden kan maken en onze creativiteit kan nabootsen, wordt het van vitaal belang voor ons om de waarde te erkennen van kunst die is gemaakt door echte mensen die zijn geïnspireerd door hun eigen visies en die zich bezighouden met hard en eerlijk werk. van liefde.

Tijdens de eerste en tweede algemene aanwezigheidsdag van Bitcoin 2023 (op 19 en 20 mei 2023) zal de uitbundigheid van de Bitcoin-competitie naar de grote expositiehal worden gebracht om een ​​geest van samenwerking en teamwerk te ontsteken. Geïnitieerd als een gemeenschapsproject, zullen de Bitcoin Games een leuke en vrolijke wedstrijd bieden waar lokale ontmoetingen hun vaardigheden en talenten kunnen matchen om te concurreren. Het winnende team neemt de trofee en één volledige BTC mee naar huis, die kan worden gebruikt om hun gemeenschap te helpen ontwikkelen (kijk hier voor de details).

Van de Bitcoin Bazaar, een enorme peer-to-peer-marktplaats, tot de officiële afterparty, er zullen de hele week veel leuke dingen gebeuren (bekijk de volledige agenda hier).

Bitcoin is elektronisch geld dat wordt ondersteund door menselijk vernuft. Maar wat Bitcoin aandrijft, is onze passie en de waarden die in ons hart worden gedeeld. Wat heb je aan geld voor vrije meningsuiting als er geen mens is die kan spreken? Wat is de waarde van het leven als er niemand is die de volheid ervan kan voelen en ervaren?

Bij Bitcoin 2023 kunnen Bitcoiners over de hele wereld samenkomen om te werken aan hyperbitcoinisatie, om te behouden wat ons uniek definieert als mens. Het presenteert een festival van de mensheid.

“Tik tok, volgend blok.”

Het aftellen is net begonnen. Het is tijd om meedogenloos optimisme te versterken en de schoonheid en grootsheid te vieren die we allemaal zijn.

Dit is een gastpost van Nozomi Hayase. Geuite meningen zijn volledig van henzelf en komen niet noodzakelijkerwijs overeen met die van BTC Inc of Bitcoin Magazine.Plaats een reactie