BIT-mijnbouw- en kettingreactiepartner om nieuwe Bitcoin-mijnbouwsystemen te creëren
BIT Mining Limited heeft een samenwerking aangekondigd met halfgeleiderbedrijf Chain Reaction om systemen van de volgende generatie voor bitcoin-mining te ontwikkelen. Volgens een persbericht heeft de samenwerking tot doel de ‘EL3CTRUM ASIC’-oplossing van Chain Reaction te benutten om hardware te creëren die toonaangevende prestaties levert met een laag stroomverbruik.

In het persbericht staat dat Chain Reaction gespecialiseerd is in het ontwerpen van hardware voor blockchain, privacy, high-performance computing (HPC) en de cloud. Met een team dat ervaring heeft met analoog en circuitontwerp, heeft het bedrijf met succes 30 ASIC-tapeouts geproduceerd voor grootschalige productie. De onlangs gelanceerde EL3CTRUM ASIC door Chain Reaction wordt beschreven als een “baanbrekende blockchain-chip die dient als basis voor duurzame, krachtige blockchain-technologieën.”

Alon Webman, CEO van Chain Reaction, legde uit wat de samenwerking hoopt op te leveren, door te zeggen dat “Chain Reaction’s allernieuwste ASIC’s BIT Mining in staat zullen stellen next-gen systemen te bouwen om de Bitcoin-mijnindustrie vooruit te helpen naar snellere, energiezuinigere computers.”

“We geloven dat we door deze samenwerking onze individuele sterke punten kunnen benutten om de mijngemeenschapssystemen te bieden die de voordelen en mogelijkheden op de lange termijn verbeteren”, herhaalde Xianfeng Yang, CEO van BIT Mining. “Nu de cryptomining-industrie blijft evolueren, wil BIT Mining systemen ontwikkelen die efficiënter, toegankelijker en duurzamer zijn.”

De systemen die via deze samenwerking zijn ontwikkeld, worden naar verwachting later dit jaar gelanceerd.

Plaats een reactie