Binance zal FTX niet kopen – Bitcoin Magazine  • Binance loopt weg van FTX-deal na due diligence.
  • Firm noemde ook Amerikaanse onderzoeken naar FTX.
  • Retailbeleggers blijven hangen zonder toegang tot fondsen.

Binance gaat niet verder met de overname van rivaliserende beurs FTX, zei het bedrijf woensdagmiddag in een tweet.

“In het begin hoopten we de klanten van FTX te kunnen ondersteunen om liquiditeit te bieden, maar de problemen liggen buiten onze controle of ons vermogen om te helpen”, zei Binance.

Het nieuws laat particuliere beleggers zich afvragen of ze ooit weer toegang zullen krijgen tot fondsen die door FTX worden aangehouden nadat de beurs eerder deze week onder extreme liquiditeitsdruk kwam te staan. De onrust kwam waarschijnlijk voort uit een CoinDesk-artikel waarin de zorgwekkende verbanden werden beschreven tussen FTX, de oorspronkelijke token FTT, en Alameda, een onderzoeks- en handelsbedrijf dat ook eigendom is van FTX-baas Sam Bankman-Fried. De berichtgeving trok de aandacht van Binance-chef Changpeng Zhao, die kort daarna tweette dat zijn bedrijf alle FTT-tokens die het bezat zou verkopen.

De tweet van CZ leidde tot een vete met SBF, die in een sindsdien verwijderde tweet zei dat FTX in orde was en dat de activa van het bedrijf dat ook waren. Kort daarna kwam echter de deal tussen Binance en FTX aan het licht, waarbij SBF toen toegaf aan een “liquiditeitscrisis”.

De reddingsoperatie zorgde voor optimisme in de sector. CZ maakte echter vanaf het begin duidelijk dat Binance “op elk moment” uit de deal kan stappen. Het bedrijf moest met name nog due diligence uitvoeren door de financiële boeken van FTX te analyseren om te beslissen of het door zou gaan met de overname.

Na het bekijken van de financiële toestand van FTX, heeft Binance: officieel besloten om de niet-Amerikaanse bedrijfsactiviteiten van FTX niet over te nemen. Daarnaast noemde Binance ook recente rapporten over Amerikaanse onderzoeken naar FTX over verkeerd behandelde fondsen en leningen van klanten.Plaats een reactie