Binance-Voyager-deal om door te gaan zonder holdings, oordeelt NY-rechterDe United States District Court voor het Southern District van New York verwierp de redenen van de Amerikaanse regering om de overname van het failliete beursvennootschap Voyager Digital door Binance.US stop te zetten. Volgens rechter Michael Wiles zal elk uitstel van de deal de belangen schaden van de voormalige klanten van Voyager, die wachten op teruggave van hun geld.

Het besluit om de motie van de regering af te wijzen, kwam op 15 maart. Daarin herroept Wiles zijn eerdere goedkeuring van het Chapter 11-faillissementsplan van Voyager Digital, waarin wordt voorgesteld miljarden dollars aan activa aan Binance.US te verkopen in een poging om liquiditeit terug te winnen om klanten terug te betalen. .

Zo verwierp de rechtbank het verzoek van de regering om de bevestiging op te schorten – een extra vertraging van twee weken in de uitvoering van het faillissementsplan. Het beroep, ingediend op 14 maart, beschuldigde het faillissementsplan van “immuniserende fraude, diefstal of belastingontwijking”. Het heeft ook geëist om de bepaling te schrappen, waardoor de Amerikaanse autoriteiten niemand die bij de verkoop betrokken is, wettelijk kan vervolgen.

Rechter Wiles beschouwde deze beschuldigingen als overdreven en verkeerd gekarakteriseerd, ‘en oordeelde om door te gaan met het faillissementsplan. Hij bevestigde echter de duur van het huidige verblijf, dat op 20 maart afloopt.

De goedkeuring van de rechtbank voor de overname van Voyager door Binance.US werd verleend op 7 maart. Rechter Wiles gaf het handelsplatform toestemming om de verkoop van Binance.US te sluiten en terugbetalingstokens uit te geven aan getroffen Voyager-klanten. Hij verwierp een reeks argumenten van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission dat het herverdelen van fondsen van Voyager naar Binance.US in strijd zou zijn met de Amerikaanse effectenwetgeving.

Gerelateerd: Binance.US, Alameda, Voyager Digital en de SEC – de voortdurende rechtszaak

De beslissing kwam nadat 97% van de 61.300 Voyager-accounthouders voorstander was van het herstructureringsplan. Op basis van de laatste schattingen zal het plan er naar verwachting toe leiden dat de schuldeisers van Voyager ongeveer 73% van de waarde van hun geld terugkrijgen.

Plaats een reactie