Binance.US krijgt groen licht voor overname Voyager; SEC afgekeurd


Binance.US heeft goedkeuring gekregen om de activa van Voyager Digital, een failliete cryptogeldschieter, over te nemen in een deal ter waarde van meer dan $1 miljard. Door de overname kan Binance.US zijn diensten uitbreiden en zijn positie in de competitieve cryptocurrency-markt versterken.

De Amerikaanse faillissementsrechter Michael Wiles keurde de deal op 7 maart goed na vier dagen getuigenissen te hebben gehoord van Voyager en de Amerikaanse Securities and Exchange Commission.

Binance.US overtroeft SEC-pushback

Volgens Bloombergverwierp Wiles de beweringen van de SEC dat de overdracht van geld van Voyager naar Binance.US in strijd was met de Amerikaanse effectenwetten.

Wiles zei dat hij de uitwisseling zou toestaan ​​om de verkoop van Binance.US te voltooien en terugbetalingstokens te verstrekken aan getroffen Voyager-klanten, die hen bijna 73% van hun verliezen zouden vergoeden.

Image: Cryptopolitan

Verschillende getuigen hebben voor de rechtbank getuigd over ingewikkelde kwesties, zoals of persoonlijke informatie al dan niet zal worden overgedragen aan Binance.US en of de overdracht al dan niet in het belang van de schuldeisers was in plaats van liquidatie.

SEC-bezwaar niet praktisch, zegt rechter

De rechtbank concludeerde dat de zorgen van de regelgevers niet groter waren dan het belang om door te gaan met de herstructurering van Voyager.

Gisteren nog zei Wiles dat geen enkele Amerikaanse instantie, inclusief de SEC, leidinggevenden van Voyager zou kunnen vervolgen in verband met de uitgifte van een mogelijk faillissementsbewijs, dus de goedkeuring van vandaag komt niet als een verrassing.

Meedogenloze achtervolging

De SEC wordt voortdurend beschuldigd van pogingen om de cryptocurrency-sector te ontmantelen. Critici beweren dat de recente acties van het bureau, waaronder verscherpt toezicht door de regelgevende instanties en handhavingsmaatregelen tegen bedrijven en individuen die betrokken zijn bij de crypto-industrie, innovatie belemmeren en de groei van de sector belemmeren.

Sommigen in de branche beweren dat de acties van de SEC onevenredig zijn en oneerlijk gericht zijn op cryptocurrency-bedrijven en individuen. Ze wijzen op de afwijzing door het bureau van op de beurs verhandelde Bitcoin-fondsen en lopende rechtszaken tegen grote spelers zoals Ripple Labs als bewijs van een bredere agenda om de opkomende industrie te vernietigen.

BTC total market cap at $424 billion on the daily chart | Chart: TradingView.com

De juridische strijd tussen Ripple Labs en de SEC begon in december 2020 toen de SEC een rechtszaak aanspande tegen Ripple Labs, zijn CEO Brad Garlinghouse en uitvoerend voorzitter Chris Larsen.

De rechtszaak beweerde dat Ripple een niet-geregistreerde effectenaanbieding van $ 1,3 miljard had uitgevoerd door XRP-tokens te verkopen, waarvan de SEC beweerde dat het effecten waren.

Voorstanders van de acties van de SEC beweren echter dat meer regulering nodig is om investeerders te beschermen en fraude te voorkomen in een grotendeels ongereguleerde markt. Ze beweren dat de inspanningen van het bureau uiteindelijk de industrie ten goede zullen komen door de transparantie en het vertrouwen in cryptocurrencies te vergroten.

– Uitgelichte afbeelding van The Globe and Mail

Plaats een reactie