Binance sluit zich aan bij de vereniging om de naleving van wereldwijde sancties aan te pakkenBinance is een van de eerste cryptobedrijven geworden die zich heeft aangesloten bij de Association of Certified Sanctions Specialists, of ACSS, in een poging om te blijven voldoen aan wereldwijde sancties.

In een aankondiging van 6 januari zei Binance dat haar team van medewerkers voor de naleving van sancties een training zou volgen als onderdeel van het certificeringsproces bij ACSS. Volgens de website van de vereniging bood de groep een examen aan over “kennis en vaardigheden die alle sanctieprofessionals in verschillende werksituaties gemeen hebben”.

“De blockchain-industrie staat nog in de kinderschoenen en het is onze prioriteit om het hoogste niveau van naleving te blijven handhaven in een snel evoluerende ruimte”, aldus Binance’s wereldwijde hoofd van sancties, Chagri Poyraz. “Uiteindelijk willen we samen met andere spelers in de branche de industriestandaard voor beveiliging en compliance blijven bepalen.”

Poyraz vertelde Cointelegraph in oktober dat de uitwisseling in overeenstemming was met multilaterale sancties tegen Rusland na de invasie van Oekraïne door het land, maar zag “ruimte voor verbetering als het gaat om duidelijkheid” in de richtlijnen van de Europese Unie over crypto. Rapporten hebben ook gesuggereerd dat Binance mogelijk in Iran gevestigde gebruikers toegang heeft gegeven tot bepaalde diensten in strijd met de Amerikaanse sancties, wat leidde tot onderzoek door functionarissen.

Volgens Binance zal de ACSS-training het team van de beurs informeren over richtlijnen van het Office of Foreign Assets Control van het Amerikaanse ministerie van Financiën en hen informeren over mogelijke risico’s van schendingen. De uitwisseling is een van de grootste in de crypto-ruimte en is volgens de website beschikbaar in meer dan 100 landen met verschillende wettelijke en licentievereisten.

Verwant: De wereld is gesynchroniseerd met Russische crypto-sancties

Binance sloot zich in december ook aan bij de crypto-lobbygroep Chamber of Digital Commerce als onderdeel van inspanningen om te pleiten voor duidelijkheid over de regelgeving in de Verenigde Staten. Sommige wereldwijde beleidsmakers hebben echter naar verluidt de uitwisseling gericht op mogelijke schendingen van antiwitwaswetten en sancties.Plaats een reactie