Binance raadt P2P aan omdat Oekraïne het gebruik van hryvnia op crypto-uitwisselingen opschort


Oekraïne heeft tijdelijk het gebruik van zijn nationale munteenheid, de hryvnia, via bankkaarten opgeschort voor fiat-stortingen en opnames op crypto-uitwisselingen. Hoewel de verhuizing onmiddellijk van invloed was op de manier waarop beleggers geld van en naar beurzen verplaatsen, herinnerde Binance gebruikers eraan hoe peer-to-peer (P2P)-services van pas komen bij het verhandelen van cryptocurrencies.

Na de tijdelijke schorsing van de centrale bank van Oekraïne, hebben cryptobeurzen zoals Binance en Kuna officiële aankondigingen gedaan om investeerders te informeren over het ongemak. Michael Chobanian, de oprichter van de lokale crypto-uitwisseling Kuna, erkende de storing. Hij zei echter dat hij de nuances van de ontwikkeling later zou uitleggen.

Kuna-oprichter Michael Chobanian beveelt Bitcoin aan, aangezien Oekraïne het gebruik van hryvnia op crypto-uitwisselingen stopzet. Bron: Telegram

Chobanian wees er verder op dat dergelijke regelgevende beslissingen geen invloed hebben op het Bitcoin (BTC)-ecosysteem en voegde daaraan toe:

“Wat betreft de hryvnia-kaart en input/output naar de centrale. Ja, het werkt niet … We zoeken naar manieren om uit de situatie te komen, onder de dreiging de hele Oekraïense crypto/kaart UAH-markt te stoppen [translation].”

Binance erkende het probleem toen regelgevers het gebruik van hryvnia op crypto-uitwisselingen opschortten. Binance had echter een alternatieve oplossing:

“We raden aan om de P2P-service te gebruiken, zodat u Binance comfortabel kunt blijven gebruiken.”

De crypto-uitwisseling maakte van de gelegenheid gebruik om gebruikers te informeren dat P2P-services gebruikers in staat stellen crypto- en fiat-valuta’s rechtstreeks met andere gebruikers uit te wisselen zonder een tussenpersoon zoals banken nodig te hebben.

Verwant: Binance plant geen ontslagen, 500 rollen in te vullen in H1

Het anti-crypto-standpunt van Oekraïne komt als een schok, aangezien het land sinds het begin van het Russisch-Oekraïense conflict meer dan $ 70 miljoen aan cryptodonaties heeft ontvangen.

Cryptocurrencies gedoneerd aan Oekraïne-portemonnees geleverd door de Oekraïense overheid. Bron: Kettinganalyse

“Als we het traditionele financiële systeem zouden gebruiken, zou het dagen duren […] We waren in staat om de aankoop van vitale items in een mum van tijd veilig te stellen via crypto, en wat verbazingwekkend is, is dat ongeveer 60% van de leveranciers crypto kon accepteren, ik had dit niet verwacht”, zei de Oekraïense plaatsvervangend minister van Digitale Zaken Alex Bornyakov op 24 februari.

Plaats een reactie