Binance lanceert, in samenwerking met wetshandhavingsinstanties, een campagne om oplichting te voorkomen door gerichte waarschuwingen te geven aan potentiële slachtoffers, volgens een blogpost van 3 maart van het bedrijf. Het project, de “Joint Anti-Scam Campaign” genaamd, werd als eerste uitgerold in Hong Kong en het bedrijf is nu van plan het uit te breiden naar andere rechtsgebieden.
Ons ecosysteem en de #Binantie community safe is de kern van wat we doen.
Daarom hebben we samengewerkt met wetshandhavingsinstanties over de hele wereld om de Joint Anti-Scam Campaign te lanceren.
Lees verder om te zien waar het allemaal om draait ⤵️ https://t.co/q9LOtuZm2F
— Binance (@binance) 3 maart 2023
Volgens de post van het bedrijf werkte het samen met het Cyber Security and Technology Crime Bureau van de Hong Police Force om een ”waarschuwings- en misdaadpreventieboodschap” op te stellen gericht op inwoners van Hong Kong. Als onderdeel van het proefproject werden gebruikers die probeerden geld op te nemen, onderworpen aan waarschuwingsberichten die hen informatie gaven over veelvoorkomende oplichting en tips om oplichting te voorkomen.
Gedurende vier weken onderzocht Binance de reacties van klanten op de berichten. Het ontdekte dat ongeveer 20,4% van de gebruikers besloot om de opname niet te doen of om verder te onderzoeken of de transactie mogelijk oplichterij was.
De waarschuwing gaf statistieken over het aantal oplichting dat in 2001 in Hong Kong plaatsvond en aanbevolen bronnen zoals Scameter, het Anti Deception Coordination Center, Cyber Defender en Binance Verify. Het instrueerde gebruikers ook dat Binance ze nooit rechtstreeks zal bellen.
Gerelateerd: Scam alert: Trezor waarschuwt gebruikers voor nieuwe phishing-aanval
Binance beschouwt het proefprogramma als een succes en is van plan samen te werken met de politie in andere rechtsgebieden om waarschuwingsberichten op maat te maken voor klanten buiten Hong Kong.
Social engineering en phishing zijn terugkerende problemen voor cryptogebruikers. In februari zouden oplichters een nepversie van de ETH Denver-conventiewebsite hebben gemaakt, die ze vervolgens gebruikten om gebruikers te misleiden om hun crypto weg te geven door een functie op een kwaadaardig contract aan te roepen. Er wordt aangenomen dat meer dan $ 300.000 aan cryptovaluta is gestolen door de zwendel. In een ander voorbeeld liet een invloedrijke niet-fungibele tokenpromotor voor meer dan $ 300.000 aan CryptoPunks uit zijn portemonnee verwijderen toen hij blijkbaar voor de gek werd gehouden om interactie te hebben met een phishing-site.