Binance Crypto-dominantie neemt af, waardoor rivalen Huobi en OKX sterker worden


Binance staat nu voor een andere grote uitdaging, aangezien een recent onderzoek door onderzoeksbureau Kaiko onthulde dat rivaliserende beurzen Huobi en OKX profiteerden van het besluit van Binance om de zero-fee-promotie in te perken. Vervolgens zag de crypto-uitwisseling zijn marktaandeel dalen in de spothandel van digitale activa.

De studie benadrukt de impact van de beslissing van Binance op de bredere crypto-uitwisselingsmarkt, aangezien Huobi en OKX konden profiteren van het verlies van de uitwisseling en hun eigen marktaandeel konden vergroten.

Dit nieuws komt op een moment dat de crypto-uitwisseling al wordt geconfronteerd met toenemende controverses over haar activiteiten en naleving van de regelgeving, evenals recente problemen waar CEO Changpeng Zhao mee te maken heeft.

Ondanks dat het een van de grootste en meest succesvolle cryptobeurzen ter wereld is, hebben de recente tegenslagen van Binance geleid tot bezorgdheid over de toekomstperspectieven van het bedrijf en het vermogen om door de steeds complexere en competitievere cryptomarkt te navigeren.

Marktaandeel Binance keldert

Volgens Kaiko is het marktaandeel van Binance in de spothandelsvolumes gedaald van 73% naar 51% sinds de populaire zero-fee-promotie op 22 maart grotendeels werd geschrapt, waardoor rivalen Huobi en OKX hun marktaandeel konden vergroten.

Uit dezelfde gegevens bleek dat het aandeel van Huobi is gegroeid van 2% naar 10%, terwijl het aandeel van OKX is gestegen van 5% naar 9%.

Een woordvoerder van het bedrijf bagatelliseert de daling van het marktaandeel, tegen Bloomberg dat de daling niet zo significant is als sommige van hun modellen hadden geprojecteerd.

BTCUSD currently trading at $26,474 on the daily chart at TradingView.com

Ze voegden eraan toe dat de belangrijkste focus van het bedrijf op dit moment is om zijn bestaande producten en diensten te verbeteren en te investeren in nalevingsprocessen ter voorbereiding op een nieuw tijdperk van regelgevende zekerheid.

Naast Huobi en OKX hebben ook de Zuid-Koreaanse platformen hun marktaandeel zien toenemen, volgens de cijfers van Kaiko van iets minder dan 8% naar bijna 14%.

De bevindingen benadrukken het steeds competitievere karakter van de crypto-uitwisselingsmarkt en de uitdagingen waarmee toonaangevende spelers zoals Binance worden geconfronteerd bij het behouden van hun dominantie.

Binance staat voor een zware strijd om het vertrouwen van gebruikers te herwinnen

Het harde optreden in de VS heeft ertoe geleid dat gebruikers zich steeds meer zorgen maken over de veiligheid van hun geld op Binance, wat hen ertoe heeft aangezet om te diversifiëren naar andere gecentraliseerde beurzen, vertelde Cici Lu, oprichter van Venn Link Partners, aan Bloomberg.

Zhao heeft echter herhaaldelijk verzekerde gebruikers op Twitter dat alle fondsen veilig zijn. Desalniettemin vormt de trend van gebruikers die van Binance naar andere beurzen verschuiven, in combinatie met de recente daling van het marktaandeel, een aanzienlijke uitdaging voor het bedrijf en zijn leiderschap.

– Uitgelichte afbeelding van proudtorun.orgPlaats een reactie