Binance CEO stelt principes voor voor gecentraliseerde uitwisselingen om FTX-fiasco te voorkomen


Ongeacht de analytische lens die u kiest, u zou kunnen denken dat de impact van het recente FTX-debacle zwaarder is dan andere ongelukkige incidenten uit het verleden, vooral omdat het gebeurde toen de markt een bearish tijd doormaakte.

Ook al heeft het een kleinere financiële impact dan die van de Mt.Gox-uitwisseling, de DAO-hack en de implosie van Terra, die in de geschiedenis van de industrie in puin vielen. De manier waarop FTX het geld van zijn gebruikers misbruikte en loog wanneer hij werd uitgelokt, zou kunnen leiden tot een ongemakkelijk effect op investeerders die al voorzichtig zijn vanwege hun zorgen over veiligheid en stabiliteit.

Ongetwijfeld zijn cryptocurrency-uitwisselingen het derde vitale onderdeel van de industrie, omdat het garant staat tussen verkopers en kopers van crypto’s; ze moeten beschikken over onneembare beveiligingsprotocollen. De recente reeks van instorting van FTX, abrupte liquidaties en uitwisselingshacks leidt waarschijnlijk tot een reeks acties die alle crypto-elite moet uitvoeren om het vertrouwen en de fondsen van hun gemeenschappen te behouden.

Chanpeng Zhao, de CEO van Binance, nam het initiatief en kwam onlangs met zes principes die volgens hem door alle beurzen zouden moeten worden overgenomen om te gedijen.

De prijs van BNB schommelt momenteel op $272. | Bron: BNBUSD-prijsgrafiek van TradingView.com

De zes principes van de CEO van Binance voor gecentraliseerde uitwisselingen om de integriteit te herstellen

In zijn bloggen gepubliceerd op woensdag, noemde de oprichter en CEO van Binance, CZ, 6 belangrijkste stappen die hij toepast bij het managen van zijn bedrijf en dringt er bij andere uitwisselingen op aan deze op te nemen om hun integriteit en vertrouwen binnen de gemeenschap te behouden. Volgens hem zou de veiligheid van het geld van de gebruikers de topprioriteit moeten zijn van elk bedrijf en mag het niet worden uitgegeven voor ‘illegale doeleinden’. Hij schreef:

In het licht van wat er vorige week is gebeurd, voelde ik me genoodzaakt om deze principes uit te breiden met de zes belangrijkste vereisten die Binance en alle andere gecentraliseerde beurzen moeten hanteren om het vertrouwen van onze gebruikers te waarborgen. We mogen niet toestaan ​​dat een paar slechteriken de reputatie van deze industrie, die nog in de kinderschoenen staat, aantasten.

Hij voegde er verder aan toe dat uitwisselingen een transparant transactiestroomproces met elkaar moeten aannemen, inclusief AML- en KYC-maatregelen. Zes maatregelen die door Binance zijn voorgesteld aan collega-uitwisselingen zijn als volgt.

1. Houd gebruikersfondsen risicovrij

Crypto-uitwisselingen mogen nooit risicovolle transacties uitvoeren met het geld van de klant. Daarom moeten uitwisselingen regelmatig preventieve bewustmakingscampagnes voor de gebruikers gebruiken om hen te waarschuwen voor volatiliteitstrends.

2. Vermijd het gebruik van native tokens als onderpand

Native tokens, gemaakt door het beursbedrijf, spelen een essentiële rol in de groei van het blockchain-ecosysteem. Een sterk blockchain-token moet waardige use-cases hebben. Daarom mogen ze niet als onderpand worden gebruikt, omdat dit hun vraag binnen het ecosysteem van de blockchain zal verminderen.

3. Maak bewijs van activa openbaar

Om de crypto-omgeving transparant te maken, zouden crypto-uitwisselingen moeten werken aan het ontwikkelen van meer vertrouwen met hun gemeenschap door informatie over belangrijke cold en hot wallet-adressen te delen.

4. Bouw sterke reserves op

Net als bij het SAFU-fonds van Binance, zouden andere grote spelers in de branche schokdemperreserves moeten opbouwen om als back-up te gebruiken in tijden van nood.

5. Vermijd buitensporige hefboomwerking

De vijfde suggestie die de oprichter van Binance aan andere beurzen deed, is om fiscaal conservatief te worden. Naar zijn mening is het, aangezien de cryptowereld zeer volatiel is, onverstandig om schulden aan te gaan voor uitbreiding.

6. Maak een standaard van beveiligingsprotocollen

Aangezien de cryptocurrency-industrie zich in een ontwikkelingsfase bevindt, moeten alle elitespelers in de branche hun steentje bijdragen om het veiliger te maken voor de gemeenschap. Het gebruik van gelijkwaardige normen voor kwaliteitsbeveiligingsmaatregelen en -projecten, samen met strikte KYC- en AML-protocollen, kan een heel eind komen.

Featured image from Pixabay and chart from TradingView.com

Plaats een reactie