Bezorgd over de toekomst van crypto? Dit is wat de oprichter van Cardano denkt


Nu de cryptomarkt deze week enorme verliezen lijdt, is er meer bezorgdheid geweest over de toekomst van de ruimte. Dit is niet alleen beperkt tot de prijs van de digitale activa op de markt, maar eerder de ineenstorting van meerdere grote spelers in crypto zoals Terra in mei en nu de FTX crypto-uitwisseling. Niet iedereen is echter verbluft door recente gebeurtenissen en een daarvan is Cardano-oprichter Charles Hoskinson.

Crypto-markt zal zegevieren

In tijden als deze is het gemakkelijk in te zien waarom er zorgen zijn over het vermogen van de cryptomarkt om te overleven. De daling van de FTX zal geen op zichzelf staande gebeurtenis zijn, aangezien er meerdere bedrijven zijn die hun blootstelling aan de beurs hebben bekendgemaakt of nog moeten bekendmaken. De prijzen van digitale activa in de ruimte zijn in het licht hiervan begrijpelijkerwijs gedaald, maar dit betekent niet het einde van de industrie.

Cardano-oprichter Charles Hoskinson is naar Twitter gegaan om dit sentiment te herhalen, met een kalme stem te midden van chaos. In zijn tweet belicht Hoskinson de marktproblemen van woensdag en legt uit dat het niet de laatste zal zijn. De oprichter van Cardano zei: “Er komt nog een woensdag en nog een.” Het betekent echter niet dat de crypto-ruimte stopt. In plaats daarvan spoort hij mensen aan om te blijven bouwen en innoveren in de ruimte.

Wat betreft de blockchain en de crypto-industrie die al zo ver zijn gekomen, zegt Hoskinson dat ze de wereld al aan het veranderen zijn. Dus: “Evenementen op korte termijn zullen de revolutie niet stoppen”, door een GIF toe te voegen van een honingdas die het opneemt tegen een King Cobra voor effect.

Niet de eerste, niet de laatste

Voor beleggers die nieuw zijn in de ruimte of binnenkwamen tijdens de bullmarkt van 2021, kan het ontmoedigend zijn om te zien hoe de prijzen in korte tijd zo sterk dalen. Voor veteranen was het echter gewoon weer een woensdag in crypto, en er zullen er meer zijn.

Een opfrissing van de cryptogeschiedenis laat zien dat dit soort gebeurtenissen niet nieuw zijn. Gaande van de ineenstorting van Mt Gox tot de Bitfinex-hack, heeft de crypto-ruimte altijd “Black Swan” -evenementen gehad die de waarden van digitale activa zoals Bitcoin naar hun bodem sturen.

In 2017-2018 was de prijs van Bitcoin zelfs gedaald van een hoogtepunt van $ 19.000 naar een dieptepunt van $ 3.200. Een soortgelijk geval deed zich voor in 2013-2014 toen de prijs van bitcoin was gedaald van $ 1.150 naar $ 103. Waar het uiteindelijk om gaat, is dat de ruimte altijd de overhand had en sterker terugkwam om met elke bullmarkt nieuwe all-time highs te bereiken.

Market cap falls below $800 billion | Source: Crypto Total Market Cap on TradingView.com
Featured image from NewsBTC, chart from TradingView.com

Volgen Beste Owie op Twitter voor marktinzichten, updates en af ​​en toe een grappige tweet…Plaats een reactie