Beslissing in Bitcoin Spot ETF-rechtszaak in najaar 2023


Het lot van Genesis Trading, Digital Currency Group (DCG) en de Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) blijft aan een zijden draadje hangen nadat Cameron Winklevoss dinsdag een nieuwe stap zette in de escalatie over Gemini Earn-klantgelden met een nieuwe open brief. Voor Grayscale gaat de huidige strijd echter ook over het blijven vechten in de frontlinie tegen de Amerikaanse Securities and Exchange Commission.

Craig Salm, chief legal officer (CLO) bij Grayscale, onthuld in een Twitter draad vandaag zal Grayscale “binnenkort” de volgende brief indienen in zijn rechtszaak tegen de SEC, die weigert Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) om te zetten in een spot Bitcoin ETF.

Dit zou de enorme korting van GBTC beëindigen en een zorg voor de belegerde DCG-groep wegnemen. Volgens Salm gaat de zaak “snel” vooruit, hoewel de uiteindelijke timing van een beslissing onzeker is. Mondelinge argumenten zouden al in het tweede kwartaal kunnen komen, terwijl een definitieve beslissing voor het DC Circuit Court of Appeals in de herfst zou kunnen komen.

Grijswaarden blijven optimistisch

In de lange thread legt Salm uit dat Grayscale positief blijft dat het hof van beroep de omzetting van GBTC in een spot-ETF zal goedkeuren omdat het gaat om “eerlijke en gelijke behandeling volgens de wet”.

“Dat betekent dat gebeurtenissen en speculaties rond Terra/LUNA, 3AC, Celsius, Voyager, FTX, Alameda, BlockFi, Genesis Capital, Gemini, DCG of wie dan ook *niet* relevant zijn voor de uiteindelijke vraag die de rechtbank zal moeten beantwoorden,” zegt de CLO van Grayscale, die ook stelt dat de conversie de beste oplossing is voor alle GBTC-aandeelhouders.

Grayscale verwacht dat de conversie naar een spot Bitcoin ETF de huidige korting op NAV zal verwijderen en meer dan $ 4 miljard aan waarde zal ontgrendelen.

Een ETF is ongetwijfeld de beste langetermijnmanier voor GBTC om de waarde van zijn Bitcoin te volgen. Dit is altijd de routekaart geweest voor GBTC (en ETHE en onze andere crypto-investeringsfondsen). Daarom staan ​​alle middelen van het bedrijf achter deze inspanning.

Volgens Salm heeft Grayscale “de beste advocaten” die GBTC-aandeelhouders vertegenwoordigen voor het DC Circuit Court of Appeals, waaronder Don Verrilli, voormalig advocaat-generaal onder de regering-Obama (de advocaat die de Amerikaanse regering vertegenwoordigt voor het Hooggerechtshof), zijn team bij MTO en Davis Polk.

Alle opties voor de Bitcoin Trust liggen op tafel

Hoewel Salm optimistisch is, maakt hij ook heel duidelijk dat Grayscale alternatieve manieren onderzoekt om kapitaal terug te geven aan GBTC-aandeelhouders als de rechtszaak tegen de SEC niet succesvol is.

Deze opties omvatten een overnamebod op een deel van de GBTC-aandelen, mits bepaalde opluchting en goedkeuringen van de SEC. Hoewel dit niet het favoriete doel is, kan het in sommige omstandigheden nodig zijn, zei Salm.

Het volgen van een alternatief pad zou afwijken van de lang gekoesterde ETF-aspiraties van $GBTC en zou geen ideaal resultaat zijn, […] Desalniettemin hebben we deze toezegging gedaan om ons verder voor te bereiden op alle mogelijke $GBTC-scenario’s en om duidelijkheid te verschaffen aan investeerders.

Tegelijkertijd wees de CLO van Grayscale erop dat het bedrijf niet zomaar aandelen kan inkopen. Iedereen die hierom vraagt ​​”begrijpt de complexiteit van effectenwetten en de regels voor biedingen niet (verschillend van Reg M).”

Ondanks de aanhoudende onzekerheid rond Grayscale en DCG, beleeft de Bitcoin-prijs vandaag een rally, waarschijnlijk gerelateerd aan verwachtingen voor een lage inflatiedruk. Vandaag om 8.30 uur EST worden de Amerikaanse CPI-gegevens voor december vrijgegeven.

Op het moment van schrijven was BTC de afgelopen 24 uur met 4,5% gestegen en stond op $18.172.

Bitcoin is vandaag 4,5% gestegen, 1-daagse grafiek | Bron: BTCUSD op TradingView.com

Uitgelichte afbeelding van CoinsCapture / Medium, grafiek van TradingView.comPlaats een reactie