Beleggers voorspellen een daling van 12% voor BTC in de komende twee weken


Bitcoin heeft het de afgelopen week goed gedaan met meerdere rally’s die de prijs van het digitale activum hebben teruggebracht tot het niveau van begin november 2022. Hoewel het beleggerssentiment aanzienlijk lijkt te zijn hersteld, verwacht niet iedereen dat BTC het goed zal blijven doen. De functie Coinmarketcap Price Estimates laat zien dat een groot aantal investeerders verwacht dat de prijs van de cryptocurrency de komende twee weken zal dalen.

12% daling voor Bitcoin

Met de functie Coinmarketcap Price Estimates kunnen gebruikers hun prognoses voor de prijs van elk digitaal activum invoeren en vervolgens een gemiddelde prijs produceren op basis van de voorspellingen van iedereen. Dit kan helpen om een ​​goed beeld te krijgen van de gemeenschap en hoe ze op zoek zijn naar een aanwinst.

Voor bitcoin lijkt het erop dat niet veel investeerders verwachten dat de pionierscryptocurrency deze hersteltrend zal voortzetten. Met meer dan 19.000 ingediende prijsschattingen kwam de mediaan uit op een verwachte prijsdaling van 12% in de komende twee weken. Een dergelijke daling zou de prijs van BTC zelfs doen dalen tot $18.634, en meer dan $2.500 van zijn huidige waarde verliezen.

Dit bearish sentiment stopt niet aan het einde van de maand januari, maar gaat door in de volgende maanden. De gemiddelde geschatte prijs voor de maand februari was $ 18.981, wat een daling van meer dan 10% is ten opzichte van de huidige prijs, en de vooruitzichten voor maart waren in dit opzicht vrijwel identiek.

De verwachte dalingen strekken zich uit over de komende zes maanden, waarbij de prijsmedianen steeds lager worden. Schattingen kwamen uit op een daling van respectievelijk 14-18% voor de maand april, juni en juli.

Bearish outlook for BTC in the next six months | Source: Coinmarketcap

Zal BTC bezwijken onder bearish druk?

In de afgelopen week heeft de bitcoin-prijs meerdere belangrijke niveaus kunnen wissen. Deze omvatten de voortschrijdende gemiddelden over 50 en 100 dagen, die de bullish trend op korte termijn versterken. Hoewel het digitale activum op korte termijn nog steeds bullish is, zou er op de lange termijn meer slecht nieuws kunnen zijn.

Een belangrijk technisch niveau dat BTC nog moet wissen, is het voortschrijdend gemiddelde over 200 dagen. Dit is misschien wel een van de belangrijkste indicatoren als het digitale activum zijn opwaartse rally in de komende maanden wil voortzetten. Het zit momenteel op $ 22.738, wat betekent dat nog eens 5% omhoog gaan ten opzichte van de huidige prijs BTC op één lijn zou kunnen brengen met deze indicator.

Als bitcoin dit oplost, zal de verkoopdruk waarschijnlijk afnemen naarmate meer investeerders proberen in het activum te komen. Dit zou leiden tot een test van het weerstandsniveau van $ 22.400, een niveau dat gemakkelijk zou kunnen worden verslagen zolang er geen vertraging in de daling is. Uiteindelijk zullen de prestaties van bitcoin op de lange termijn afhangen van het vermogen om voldoende te bewegen om de 200-daagse MA te verslaan.

De prijs van BTC staat nu boven de $21.100 nadat hij het weerstandsniveau van $21.500 niet heeft verslagen.

Bitcoin-prijsgrafiek van TradingView.com

BTC price drops below $21,200 | Source: BTCUSD on TradingView.com

Volg Best Owie op Twitter voor marktinzichten, updates en af ​​en toe een grappige tweet… Uitgelichte afbeelding van BeInCrypto, grafiek van TradingView.com

Plaats een reactie