Belangrijke datums die van invloed zijn op de prijzen


Na acht opeenvolgende rode dagelijkse kandelaars eindigde de Bitcoin-prijs de dag gisteren (zondag) met een groene dagelijkse kaars. De Bitcoin- en cryptomarkt gaat een week in die, hoewel het geen macro-blockbusterweek is, toch trendsettend kan zijn voor de cryptomarkt. Met name de vrijdag zou wel eens de belangrijkste dag van de week kunnen worden.

Vorige week herstelde de US Dollar Index (DXY) zich van een historisch belangrijk ondersteuningsniveau, waardoor de Bitcoin- en cryptomarkten aanzienlijk onder druk kwamen te staan. Zwakker dan verwachte consumentenverwachtingen, afnemend consumentenvertrouwen in de VS en aanhoudende kerninflatie gaven een boost aan de DXY, die deze week een belangrijk aandachtspunt zal blijven.

Belangrijke data voor Bitcoin en Crypto deze week

Op dinsdag de 16e om 8.30 uur EST zal het US Census Bureau de definitieve cijfers voor de Amerikaanse detailhandelsverkopen voor de maand april vrijgeven. Het definitieve cijfer voor maart was -0,6%, ruim onder de prognose van -0,4%. Voor april zal het consumentenvertrouwen naar verwachting met 0,7% herstellen.

Sterke consumentenbestedingen worden gezien als ondersteunend voor de DXY en zouden de rally kunnen versnellen. Aan de andere kant, als de meting achterblijft bij de voorspelling, geeft dit aan dat consumenten terughoudend blijven om geld uit te geven. Dienovereenkomstig wordt verwacht dat de DXY weer zal consolideren, wat een wind in de rug zal bieden voor Bitcoin- en cryptoprijzen.

Op woensdag de 17e om 8.30 uur EST zal het Census Bureau de voorlopige cijfers voor Amerikaanse bouwvergunningen voor april vrijgeven. Onlangs reageerden de Amerikaanse aandelenmarkt en vervolgens de Bitcoin-prijs positief op de meevallende huizencijfers.

Het aantal afgegeven nieuwe huisvestingsvergunningen in april lag met 1,430 miljoen iets boven de prognoses. Als de verwachting van 1,430 miljoen afgegeven vergunningen opnieuw wordt overschreden, kan dat een nieuwe katalysator voor de markt zijn.

Een dag later, op donderdag de 18e (08.30 uur EST), zal de Philadelphia Fed haar nieuwste productie-index publiceren. De Philly Fed-productie-index wordt beschouwd als een leidende indicator voor de allerbelangrijkste ISM-aankoopmanagersindex en zou daarom belangrijk kunnen zijn voor de bredere financiële markt.

Als de index voor de vierde maand op rij onder de prognoses van -19,0 ​​komt, zal de bearish reactie op de financiële markt zich waarschijnlijk net als vorige maand herhalen. Aan de andere kant zou een bovenstaande prognose bullish zijn, omdat het de kans op een recessie in de nabije toekomst zou verkleinen.

Vrijdag de 19e is de belangrijkste dag van de week, aangezien de voorzitter van de Federal Reserve, Jerome Powell, om 17:00 uur EST voor de camera’s zal staan ​​en nieuwe informatie zou kunnen verstrekken over de rentevoet en het monetaire beleid van de Fed in de komende maanden. De marktvolatiliteit zal waarschijnlijk toenemen. Opvallend is dat er deze week 14 Fed-leden zullen spreken, elk met een ander perspectief.

DXY omlaag, BTC omhoog?

Wat de DXY betreft, kan binnenkort een beslissing op handen zijn. Zoals technisch analist Gert van Lagen uitlegt, zou de DXY een kop-en-schouderomkering kunnen ondergaan, vergelijkbaar met die in 2020/2021 – maar deze keer signaleert het eerder een neerwaartse trend dan een opwaartse trend.

Zoals hoofdanalist Tony Spilotro van NewsBTC onlangs op Twitter deelde, markeerde de omkering van de DXY eind 2020 het begin van de Bitcoin-bullrun. Of de geschiedenis zich herhaalt, valt nog te bezien.

Op het moment van schrijven steeg de Bitcoin-prijs naar $27.500, terwijl de DXY een lichte terugval liet zien van 102.752 naar 102.559.

Bitcoin-prijs, 1-daagse grafiek | Bron: BTCUSD op TradingView.com

Uitgelichte afbeelding van iStock, grafiek van TradingView.comPlaats een reactie