Bekijk deze 5 cryptocurrencies voor een mogelijk prijsherstel volgende week


Handelaren dumpten risicovolle activa na de crisis en het faillissement van Silicon Valley Bank (SVB). De S&P 500-index daalde met 4,55%, terwijl Bitcoin (BTC) deze week met ongeveer 9% daalde.

De ineenstorting van SVB leidde tot een crisis in de crypto-ruimte waarbij USD Coin (USDC) zijn koppeling aan de Amerikaanse dollar verloor op basis van berichten dat $ 3,3 miljard van Circle’s $ 40 miljard aan USDC-reserves bij SVB werd aangehouden. Na op 11 maart in de buurt van $ 0,87 te hebben gehandeld, is USDC op het moment van publicatie gestegen tot boven $ 0,96.

Het faillissement van SVB heeft de onzekerheid op korte termijn vergroot, waarbij investeerders nauwlettend letten op tekenen van besmetting die zich verspreidt naar andere regionale banken in de VS.

Dagelijkse weergave van crypto-marktgegevens. Bron: Coin360

In tijden van onzekerheid kun je het beste aan de zijlijn blijven. Als er echter geen domino-effect is na het debacle van de SVB, kunnen bepaalde cryptovaluta’s hun herstel beginnen. De in het artikel geselecteerde cryptocurrencies worden allemaal verhandeld boven het 200-dagen eenvoudig voortschrijdend gemiddelde, een belangrijk niveau dat door langetermijnbeleggers wordt bekeken om te bepalen of het activum zich in een bull- of bear-fase bevindt.

Laten we eens kijken naar de grafieken van Bitcoin en de vier altcoins die beter kunnen presteren als de sector de komende dagen herstelt.

BTC-prijs

Bitcoin is terug gecorrigeerd naar de SMA van 200 dagen ($ 20.389). Van kopers wordt verwacht dat ze het niveau uit alle macht verdedigen, omdat een doorbraak eronder de verkoop zou kunnen intensiveren.

BTC/USDT dagelijkse grafiek. Bron: TradingView

Op weg naar boven zal het 20-daagse exponentiële voortschrijdend gemiddelde ($ 22.042) waarschijnlijk een grote hindernis vormen. Als de prijs sterk daalt ten opzichte van de 20-daagse EMA, kan het BTC/USDT-paar de ondersteuning opnieuw testen op de 200-daagse SMA. Als dit niveau breekt, kan het paar naar $18.400 en vervolgens naar $16.300 glijden.

Als stieren de daling willen voorkomen, zullen ze de prijs boven de 20-dagen EMA moeten drijven. Als ze erin slagen om dat te doen, kan het paar momentum oppikken en stijgen naar de overheadweerstand op $ 25.250.

BTC/USDT 4-uurgrafiek. Bron: TradingView

De 4-uurgrafiek laat zien dat de stieren proberen te herstellen van $ 19.550, maar de beren verdedigen agressief de 20-EMA. Als de prijs daalt vanaf het huidige niveau, zullen de bears opnieuw proberen het paar onder $ 19.950 te laten zakken. Als ze slagen, kan het paar dalen tot $ 18.400.

Als de prijs daarentegen stijgt en boven de 20-EMA uitkomt, zal dit suggereren dat de verkoopdruk op korte termijn mogelijk afneemt. Dat kan een herstel beginnen naar $ 21.480, waar de beren opnieuw een grote uitdaging zullen vormen. Als dit niveau wordt geschaald, kan het paar $ 22.800 bereiken.

ETH/USDT

Ether (ETH) dook op 10 maart onder de 200-daagse SMA ($ 1.421), maar de lange staart op de kandelaar van de dag toont solide aankopen op lagere niveaus.

ETH/USDT dagelijkse grafiek. Bron: TradingView

Het herstel wordt geconfronteerd met weerstand in de buurt van $ 1.461. Als de prijs daalt vanaf het huidige niveau en de 200-daagse SMA bereikt, geeft dit aan dat beren op een oppervlakkige bounce verkopen. Dat vergroot de kans op een daling tot onder de $1.352. Het ETH/USDT-paar zou dan kunnen verschuiven naar $1.100.

Als bulls de daling willen voorkomen, zullen ze de prijs boven de 20-daagse EMA ($ 1.548) moeten duwen. Als ze dat doen, zou het paar kunnen stijgen tot $ 1.743, waar de beren opnieuw een sterke barrière kunnen opwerpen. Een doorbraak boven dit niveau zal de deuren openen voor een mogelijke stijging tot $2.000.

ETH/USDT 4-uurgrafiek. Bron: TradingView

De 4-hour chart laat zien dat het pair probeert te herstellen. De 20-EMA vlakt af en de relatieve sterkte-index (RSI) bevindt zich net onder het middelpunt, wat duidt op een evenwicht tussen vraag en aanbod.

Dit saldo zal in het voordeel van de kopers kantelen als ze de prijs boven $ 1.500 pushen en behouden. Als ze dat doen, kan de hulprally $ 1.600 bereiken. Aan de andere kant, als de prijs daalt en onder de opwaartse trendlijn breekt, kan het voordeel in het voordeel van de beren kantelen. Het paar zou dan de sterke steun opnieuw kunnen testen op $1.352.

MATIC/USDT

Polygon (MATIC) corrigeerde scherp van $ 1,56 op 18 februari en bereikte de 200-daagse SMA ($ 0,94) op 10 maart. De lange staart op de kandelaar van de dag laat zien dat de stieren het niveau fel verdedigen.

MATIC/USDT dagelijkse grafiek. Bron: TradingView

De bulls zullen proberen de prijs naar de 20-daagse EMA ($ 1,15) te duwen, waar de bears waarschijnlijk een sterke verdediging zullen opzetten. Als de prijs vanaf dit niveau daalt, suggereert dit dat het sentiment negatief blijft en dat handelaren op rally’s verkopen.

Dat zou de kans op een daling onder de 200 dagen SMA kunnen vergroten. Als dat gebeurt, kan het MATIC/USDT-paar dalen tot $0,69.

Omgekeerd, als kopers de prijs boven de 20-daagse EMA stuwen, zal dit suggereren dat de stieren weer aan het stuur zitten. Het paar zou dan kunnen stijgen naar de overheadweerstand op $1,30.

MATIC/USDT 4-uur grafiek. Bron: TradingView

Het herstel van $ 0,94 heeft de 20-EMA bereikt. Dit is een belangrijk niveau om in de gaten te houden, want als de prijs erboven blijft, kan het pair stijgen naar $1,15.

Dit niveau kan opnieuw fungeren als een sterke weerstand, maar als bulls de volgende daling boven $ 1,05 stoppen, suggereert dit dat de neerwaartse trend voorbij zou kunnen zijn. Dat kan de poorten openen voor een mogelijke stijging naar $ 1,30.

Deze positieve kijk zal op korte termijn ongeldig worden als de prijs daalt en onder de steun van $ 0,94 komt.

Verwant: US Treasury Janet Yellen werkt aan de ineenstorting van de SVB, niet aan de reddingsoperatie: rapport

TON/USDT

Terwijl de meeste grote cryptocurrencies zijn gedaald tot of onder hun 200-daagse SMA, bevindt Toncoin (TON) zich nog steeds ver boven het niveau. Dit suggereert dat handelaren zich niet naar de uitgang haasten.

TON/USDT dagelijkse grafiek. Bron: TradingView

Het TON/USDT-paar heeft een symmetrisch driehoekspatroon gevormd nabij de lokale high. De prijsactie binnen de driehoek is willekeurig en volatiel.

Meestal fungeert de driehoek als een voortzettingspatroon. Dat betekent dat de trend die van kracht was voordat de vorming van de opstelling werd hervat. In dit geval, als kopers de prijs boven de weerstandslijn van de driehoek schoppen, kan het paar een beweging naar $ 2,90 beginnen.

Omgekeerd, als de prijs lager blijft en onder de driehoek en de 200-daagse SMA ($ 1,90) daalt, zal dit suggereren dat beren het bevel voeren. Dat kan de prijs naar $ 1,30 trekken. Zo’n beweging geeft aan dat de driehoek zich gedroeg als een omkering.

TON/USDT 4-uurgrafiek. Bron: TradingView

De dalende 20-EMA en de RSI in het negatieve gebied op de 4-hour chart laten zien dat bears de overhand hebben. Als de prijs daalt vanaf het huidige niveau en onder de $ 2,18 komt, zal de daling zich waarschijnlijk uitbreiden tot $ 2.

Integendeel, als stieren de prijs boven de 20-EMA drijven en behouden, zal dit suggereren dat stieren een comeback proberen te maken. Het paar kan dan stijgen tot $ 2,45 waar de beren een sterke verdediging kunnen opzetten. Als dit niveau wordt overschreden, proberen de stieren de driehoek te doorboren in de buurt van $ 2,50.

OKB/USDT

OKB (OKB) bevindt zich in een corrigerende fase, maar een klein positief punt in het voordeel van de stieren is dat het ver boven zijn 200-daagse SMA ($ 26) ligt.

OKB/USDT dagelijkse grafiek. Bron: TradingView

De volgende ondersteuning aan de onderkant is het 50% Fibonacci-retracementniveau van $ 36,13 en vervolgens het 61,8% retracementniveau van $ 30,76. De stieren zullen deze zone waarschijnlijk uit alle macht beschermen.

Als de prijs vanuit deze zone stijgt, kan het OKB/USDT-paar stijgen naar de 20-daagse EMA ($45,48). Dit is een belangrijk niveau om in de gaten te houden, want een pauze en sluiting erboven geeft aan dat de corrigerende fase mogelijk voorbij is.

Aan de andere kant, als de prijs onder de $ 30,76 zakt, zal dit suggereren dat handelaren zich naar de uitgang haasten. Het paar kan zich dan storten op de 200-daagse SMA.

OKB/USDT 4-uurgrafiek. Bron: TradingView

De dalende 20-EMA en de RSI in het negatieve gebied op de 4-uur chart suggereren dat bears de overhand hebben. Er is een kleine ondersteuning in de buurt van $ 37,50, maar als het bezwijkt, kan het paar $ 36,13 bereiken.

Integendeel, als de prijs opduikt en boven de 20-EMA uitkomt, zal dit suggereren dat stieren proberen de controle terug te krijgen. Het paar kan dan stijgen naar $44,35. Dit is een belangrijke weerstand voor de beren om te bewaken, want als het wordt uitgeschakeld, kan de prijs oplopen tot $ 50.

Dit artikel bevat geen beleggingsadvies of aanbevelingen. Elke investerings- en handelsbeweging brengt risico’s met zich mee en lezers moeten hun eigen onderzoek doen bij het nemen van een beslissing.

Plaats een reactie