Bahama’s SEC of hacker? Gestolen geld van FTX blijft doorgaan


De cryptofondsen die kort na de faillissementsaanvraag van FTX zijn gestolen, worden nog steeds overgedragen. Het beveiligingsbedrijf Chainalysis publiceerde een reeks tweets waarin het aandacht vroeg voor de transacties.

Daarnaast heeft het bedrijf het gerucht opgehelderd dat de hacker de Securities Commission of The Bahamas (SCB) is.

“Berichten dat de gestolen fondsen van FTX daadwerkelijk naar de Securities Commission van de Bahama’s zijn gestuurd, zijn onjuist. Sommige fondsen werden gestolen en andere fondsen werden naar de toezichthouders gestuurd, ‘zei de blockchain-speurneus.

Op 18 november bevestigde de SCB dat het opdracht had gegeven om FTX-gelden van klanten over te maken naar een cold wallet voor bewaring. De toezichthouder ontving echter alleen het deel van het geld van de klant dat niet door de hacker kon worden gestolen.

Chainalysis zei in die zin ook dat de cryptocurrencies die door FTX zijn gestolen in beweging zijn en dat uitwisselingen zeer alert moeten zijn om ze te bevriezen voor het geval de hacker ze probeert te verzilveren.

Tegelijkertijd benadrukte Chainalysis, dat kritiek kreeg omdat het de FTX-fraude niet van tevoren had opgespoord, dat het actief samenwerkt met de hele crypto-industrie om de gestolen cryptogelden terug te krijgen.

We staan ​​in contact met onze partners in het hele ecosysteem terwijl we eraan werken om zoveel mogelijk activa veilig te stellen om terug te geven aan deposanten.

Chainalysis vestigde ook de aandacht op het feit dat de hacker fondsen overbrugt van ETH naar BTC, en ze waarschijnlijk zal mixen voordat hij probeert geld op te nemen.

FTX Drainer converteert ETH naar RenBTC

Ook PeckShield vestigde de aandacht op dit probleem. Het blockchain-beveiligingsbedrijf gemeld talloze transacties van de FTX drainer in de afgelopen 24 uur. Dat afdruiprek was de afgelopen week uitgegroeid tot een van de grootste Ethereum-walvissen.

Gedurende een korte periode was de FTX-drainer opgeklommen tot de 27e grootste houder van Ethereum, wat aanleiding gaf tot bezorgdheid over mogelijke implicaties voor het Ethereum-ecosysteem.

In de afgelopen 24 uur is de hacker echter overgegaan op het verhandelen van ETH voor renBTC. PeckShield meldde: “FTX Accounts Drainer 1 heeft momenteel 200.735,1 $ ETH (~ $ 235,5 miljoen) en zakt naar de 37e grootste houder van $ ETH (vanaf de 27e).”

Op het moment van schrijven is de hacker echter al een andere plek opgeklommen en bezit nu ETH ter waarde van ongeveer $ 235,5 miljoen, opnieuw stijgend naar de 36e grootste houder van ETH vanaf de 37e plaats.

In een recent bericht zei Peckshield dat de overbrugde fondsen in renBTC zich nu bevinden op een adres dat begint met “bc1qaq”, dat momenteel 2444,55 BTC bevat ter waarde van ongeveer $ 40 miljoen.

Vlak voor de perstijd overbrugde de FTX-accounts drainer 0x8059 ongeveer 684,6 renBTC (ongeveer $ 11,15 miljoen) via Ren: BTC Gateway.

Volgens analist ZachXBT, de hacker gebruikt deze talrijke stappen om ervoor te zorgen dat de gestolen cryptocurrencies niet kunnen worden bevroren. Uiteindelijk zullen de “fondsen waarschijnlijk ergens in de toekomst naar een mixer worden gestuurd.”

Op het moment van schrijven neigde de BTC-prijs naar beneden, gezien de angsten en geruchten over een mogelijke insolventie van Genesis en DCG.

Bitcoin-prijs, grafiek van 1 uur. Bron: TradingViewPlaats een reactie