BaFin geeft waarschuwingen aan Coinbase Duitsland voor vermeende zakelijke overtredingen


Toch heeft BaFin, in overeenstemming met zijn plicht, het in Duitsland gevestigde Coinbase opgedragen zich bewust te zijn van zijn zakelijke transacties en organisatie. De waarschuwing kwam in het licht van een eerdere daad van desorganisatie, die niet voldoet aan de organisatorische vereisten van het bedrijf. Bovendien is een dergelijke handeling van het bedrijf niet in overeenstemming met de wet van de plaats.

BaFin is het acroniem voor de Federale Financiële Toezichthouder in Duitsland. Het is verantwoordelijk voor de financiële dienstverlening van het land. Het belangrijkste doel van BaFin is het voorkomen van witwassen van geld in de natie te verminderen.

Om deze taak uit te voeren, verbindt de organisatie zich ertoe om toezicht te houden op betalingsdienstaanbieders, pensioenfondsen, kredietinstellingen, verzekeraars, enz.

Briefing op Coinbase

Coinbase is een gerenommeerd digitaal valutawisselplatform dat de eerste uitwisseling is voor het uitgeven van gratis digitale tokens.

Gebruikers op het platform kunnen deze gratis tokens krijgen door cryptovideo’s te bekijken en antwoorden te geven op een eenvoudige quiz. De quiztest op het platform volgt meestal een korte tutorial over het begrijpen van digitale valuta. Daarna worden gebruikers gecrediteerd met een specifieke cryptocurrency op hun Earn-accounts.

Cryptocurrency-markttrends in rode zone | Bron: Crypto Total Market Cap op TradingView.com

Gebruikers moeten echter aan bepaalde vereisten voldoen om deel te nemen aan deze test. Sommige van deze vereisten omvatten het invullen en verifiëren van persoonlijke informatie, vestiging in een van de in aanmerking komende landen en beeldverificatie.

Waarschuwing voor het in Duitsland gevestigde Crypto Exchange Company

Hoewel het aspect van de organisatorische schending van het bedrijf niet werd vermeld, citeerde BaFin dat Coinbase Duitsland verschillende organisatorische tekortkomingen had.

Dit is een van de vele steengroeven die de crypto-uitwisseling heeft ontvangen van de federale autoriteiten. BaFin meldde dat Coinbase Duitsland verschillende onderzoeken had ondergaan op basis van vele andere overheidsrechtsgebieden.

BaFin geeft waarschuwingen aan Coinbase Duitsland voor vermeende zakelijke overtredingen

De recente zaak volgde echter de audit van BaFin op de crypto-uitwisseling. Op basis van het resultaat citeerde het dat Coinbase Duitsland nog geen consistente bedrijfsorganisatie heeft op alle gebieden die de audit bestreken. Deze bestelling was gedateerd 27 september 2022, volgens informatie uit de BaFin-verklaring.

Coinbase plannen om uit te breiden naar Europa

Met name maakt de crypto-uitwisseling al plannen om haar activiteiten uit te breiden. Coinbase was al bezig met het aankondigen van haar activiteiten op de Europese markt toen de verklaring van de overheidsinstantie naar voren kwam.

Om de uitbreiding naar de Europese markt te pionieren, huurde de crypto-uitwisseling Daniel Seifert in. Hij is de operationele officier bij Solarisbank. Terwijl dat aan de gang is, heeft het bedrijf onlangs wettelijke toestemming gekregen om in een aantal andere landen te functioneren; Nederland en Italië.

Ondertussen wacht het bedrijf op operationele licenties in twee andere landen, Spanje en Frankrijk. Te midden van de aanhoudende expansie van het in de VS gevestigde bedrijf, is zijn oorspronkelijke token, $COIN, de laatste tijd getuige geweest van enige neergang.

Featured image from Pexels and charts from Tradingview.com

Plaats een reactie