Assemblee van El Salvador keurt Bitcoin Bonds Bill goed – Bitcoin MagazineEl Salvador heeft gestemd om een ​​wetsvoorstel aan te nemen dat de weg vrijmaakt voor de uitgifte van de bitcoin-obligaties van president Nayib Bukele.

Het plan, dat in november 2021 werd aangekondigd, houdt in dat El Salvador $ 1 miljard aan obligaties uitgeeft op Blockstream’s Liquid Network, een gefedereerde Bitcoin-zijketen. Het doel van de obligatie-uitgifte zou zijn om de helft van het geld in bitcoin te investeren en de andere helft in infrastructuur die nodig is om de bitcoin-industrie in het Midden-Amerikaanse land uit te bouwen. Volgens de toenmalige verklaring zouden de obligaties 6,5% opleveren en beleggers in een versneld tempo het staatsburgerschap van het land kunnen laten verwerven.

Precies een jaar na de aankondiging van het plan werd het wetsvoorstel waarover vandaag werd gestemd, door El Salvadors minister van Economische Zaken, Maria Luisa Hayem Brevé, voorgesteld aan de wetgevende vergadering van het land als de volgende stap op weg naar dit plan. Met de goedkeuring van vandaag is het land veel dichter bij het realiseren van de bitcoin-obligaties.

Bitcoin-kantoor in El Salvador vrijgelaten een verklaring in reactie op de stemming die gedeeltelijk luidde: “Vandaag bouwt El Salvador voort op ons first-mover-voordeel door baanbrekende wetgeving aan te nemen die een wettelijk kader vaststelt voor alle digitale activa die geen bitcoin zijn. De wet maakt ook de weg vrij voor de vulkaanobligaties die we binnenkort zullen gaan uitgeven.”

In een verklaring aan Bitcoin Magazine stelt Max Keizer, een Bitcoin-opvoeder en pleitbezorger die ook een groot voorstander is geweest van El Salvador’s acceptatie van bitcoin sinds het begin van het proces, dat hij gelooft: “Dit is een van de belangrijkste mijlpalen tot nu toe. Door Bitcoin in september 2021 wettig betaalmiddel te maken, kwam El Salvador op de wereldwijde financiële kaart te staan. Deze nieuwe wet bevordert de missie van president Bukele door een basis te leggen voor een nieuwe wereldwijde, digitale effectenlaag gebouwd op Bitcoin.”Plaats een reactie