Assassin’s Creed onthult ‘slimme verzamelobjecten’, MechaFightClub loopt ten einde en meer….


Assassin’s Creed, een van Ubisoft’s populairste gamefranchises, heeft een reeks aanpasbare “slimme verzamelobjecten” aangekondigd met zowel digitale als fysieke componenten.

De verzamelobjecten zullen op 16 mei uitkomen en bestaan ​​uit een transparante 3D-geprinte kubus met een karakterfiguur erin, samen met een op polygonen gebaseerde NFT, een “Digital Soul” genaamd, die het eigendomsbewijs levert.

Fans van de serie zullen een Digital Soul NFT moeten kopen, die verkrijgbaar is in twee niveaus van zeldzaamheid. Van daaruit kunnen ze hun personage aanpassen met verschillende poses, outfits en wapens en het eindproduct naar hun deur laten verzenden.

Het aantal beschikbare aanpassingen is natuurlijk gekoppeld aan het niveau of de zeldzaamheid die de persoon koopt.

Assassin’s Creed-verzamelobjecten. Bron: smartcollectibles.io

Het “slimme” aspect van de verzamelobjecten komt via een ingebouwde NFC-chip (Near Field Communication) die op de 3D-kubus is geplaatst, en een bijbehorende IRL-app.

Na het scannen of tikken op de fysieke verzamelobjecten, hebben gebruikers toegang tot de app om prestaties te voltooien en verschillende “items, recepten, loot boxes” en andere hulpprogramma’s te verdienen.

De collectie maakt deel uit van een breder project in samenwerking met Integral Reality Labs, dat het Assassin’s Creed-team omschrijft als een ‘core-realiteitsplatform’.

Het platform zal binnenkort een marktplaats hebben om Assassin’s Creed-verzamelobjecten te verhandelen, en het zal ook de verkoop van de “Pieces of Eden Pass” NFT’s organiseren.

De collectie bestaat uit 1.500 tokens die toegang bieden tot exclusieve voordelen en ervaringen, samen met een “unieke limited edition” Digital Soul NFT.

MechaFightClub ‘voor onbepaalde tijd pauzeren’ operaties

De op Solana gebaseerde NFT-game MechaFightClub van Irreverent Labs kondigde op 12 mei aan dat het ‘voor onbepaalde tijd zal worden onderbroken’ vanwege het gebrek aan duidelijkheid over de regelgeving in de VS.

De game was bedoeld om te draaien om NFT en op kunstmatige intelligentie gebaseerde vechtrobotkippen, maar het project heeft zorgen geuit over het lanceren van een op blockchain gebaseerde in-game economie in het huidige regelgevingsklimaat.

Robot vechtende kip. Bron: MechaFightClub

Als onderdeel van het stopzettingsproces zal MechaFightClub vanaf 15 mei beginnen met het terugkopen van de NFT’s die het aan de gemeenschap heeft verkocht voor 18 Solana (SOL).

“Wij zijn een Amerikaans bedrijf en een gebrek aan duidelijkheid maakt het moeilijk voor blockchain-bedrijven om hier te opereren. In de huidige regelgevingsverwarring konden we simpelweg geen in-game economie creëren zonder ons zorgen te maken over de gevolgen van de regelgeving”, aldus het bedrijf in een aankondiging.

De CEO van New Yuga Labs koopt BAYC NFT ver boven de bodemprijs

De nieuwe CEO van Yuga Labs, Daniel Alegre, heeft 50 Ether (ETH) gespat op Bored Ape Yacht Club (BAYC) NFT #3575.

De aankoop op 10 mei kwam overeen met $ 90.000, ruim boven de bodemprijs op het moment van $ 78.000 of 44 ETH. De verhuizing duidt op een sterke blijk van vertrouwen van de CEO in het grote project van Yuga Lab, aangezien de BAYC-bodemprijs de afgelopen 90 dagen is gedaald van 75 ETH naar 44,5 ETH.

Alegre kwam op 1 april bij Yuga Labs en hij is de voormalige president en chief operating officer van gamingbedrijf Activision Blizzard.

Als onderdeel van de aankondiging in april verklaarde de CEO dat “de pijplijn van producten, partnerschappen en IP van het bedrijf een enorme kans biedt om de metaverse te definiëren.”

Pudgy Penguins haalt $ 9 miljoen op

Slechts een paar dagen na het ondertekenen van een Hollywood-vertegenwoordigingsovereenkomst met WME, heeft het Blue chip NFT-project Pudgy Penguins een financieringsronde van $ 9 miljoen afgerond.

De ronde werd geleid door investeringsmaatschappij 1kx in een vroeg stadium, met deelname van Big Brain Holdings, Kronos Research en de oprichters van LayerZero Labs om er maar een paar te noemen.

Het geld zal worden gebruikt om het intellectuele eigendom van het project op te schalen en het aanbod binnen de gemeenschap en het ecosysteem uit te breiden.

“We zijn heel blij dat we het sterke momentum dat we het afgelopen jaar hebben opgebouwd, kunnen voortzetten, zelfs in een bearmarkt”, aldus Vi Powils, hoofd investor relations van Pudgy Penguins, als onderdeel van een aankondiging van 9 mei.

Verwant: Web3 community-building ontmoet muziektechnologie op Wavelengths Summit 2023

Ander handig nieuws

Het Zuid-Koreaanse technologiebedrijf LG Electronics heeft een patentaanvraag ingediend voor zijn op blockchain gebaseerde Smart TV waarmee gebruikers NFT’s kunnen verhandelen.

Op 10 mei tweette de Amerikaanse zakenmagnaat Elon Musk een meme gemaakt met afbeeldingen uit de Milady NFT-collectie. Kort daarna steeg de bodemprijs van Milady NFT’s van 3,8 Ether (ETH) tot wel 7,3 ETH voordat deze daalde tot 5,69 ETH per stuk op het moment van publicatie.

Tijdschrift: NFT-kunstpionier wil haar brein uploaden zodat ze voor altijd kan leven: Josie Bellini, NFT CreatorPlaats een reactie