Arizona Bitcoin wettig betaalmiddel wetsvoorstel geïntroduceerd – Bitcoin MagazineState Sen Wendy Rogers (R-AZ) heeft een reeks rekeningen geïntroduceerd die erop gericht zijn om bitcoin wettig betaalmiddel te maken in Arizona en staatsinstanties toe te staan ​​bitcoin te accepteren.

De voorgestelde wetgeving heeft tot doel bitcoin te erkennen als een legale vorm van valuta in Arizona, waardoor het kan worden gebruikt om schulden, belastingen en andere financiële verplichtingen te betalen. Dit zou betekenen dat alle transacties die momenteel in Amerikaanse dollars worden gedaan, mogelijk met bitcoin kunnen worden gedaan, en dat individuen en bedrijven de mogelijkheid hebben om bitcoin naar eigen inzicht te gebruiken.

Specifiek alleen bitcoin noemend, definieert de rekening van wettig betaalmiddel bitcoin als: “de gedecentraliseerde, peer-to-peer digitale valuta waarin een record van transacties wordt bijgehouden op de Bitcoin-blockchain en nieuwe valuta-eenheden worden gegenereerd door de computationele oplossing van wiskundige problemen en dat opereert onafhankelijk van een centrale bank.”

De acceptatiewet is breder en zegt dat: “Een overheidsinstantie kan een overeenkomst aangaan met een uitgever van cryptocurrency om een ​​methode te bieden om cryptocurrency te accepteren als betalingsmethode voor boetes, civielrechtelijke boetes of andere straffen, huur, tarieven, belastingen, vergoedingen , heffingen, inkomsten, financiële verplichtingen en speciale aanslagen om elk bedrag te betalen dat aan die instantie of deze staat verschuldigd is.”

Dit is de tweede keer dat senator Rogers een wetsvoorstel heeft ingediend om bitcoin wettig betaalmiddel te maken in haar staat. Ze diende hetzelfde amendement in in januari 2022, dat stierf door de tweede lezing.

Hoewel het lijkt alsof de kans klein is dat de wet deze keer wordt aangenomen, is de acceptatie door El Salvador van bitcoin als wettig betaalmiddel een zegen gebleken voor groei en investeringen in het land. Recente acties in staten als Texas, New Hampshire, Missouri en Mississippi wijzen allemaal op een toenemende belangstelling van de Amerikaanse staat voor bitcoin en de voordelen ervan. Naarmate de acceptatie van bitcoin sterker wordt, zal de kans dat dergelijke rekeningen worden aangenomen alleen maar toenemen.

Plaats een reactie