Aragon lanceert verdedigingsmaatregelen tegen Arca’s ‘51% aanval’Aragon, een open-source framework dat is ontworpen om gedecentraliseerde autonome organisaties (DAO’s) te lanceren, heeft plannen gemaakt om de oorspronkelijke Aragon (ANT) tokenhouders stemrecht te geven over de toekomstige richting van de organisatie.

De Aragon Association, een in Zwitserland gevestigde organisatie die toezicht houdt op het beheer van Aragon, zei in een tweet van 9 mei dat ze haar “fiduciaire plicht” uitoefende om haar schatkist en algemene missie veilig te stellen door “de Aragon DAO opnieuw te gebruiken als onderdeel van een nieuw subsidieprogramma. ”

De beslissing werd genomen nadat de onlangs gelanceerde Aragon DAO een aanval van 51% had ondergaan door toedoen van een groep genaamd de “Risk Free Value (RFV) Raiders”, die probeerden het gebruik van ANT te manipuleren als een middel om financieel gewin te behalen.

Volgens een blogpost van Aragon zijn de RFV Raiders gekoppeld aan de recente aanval en liquidatie van Rook DAO, die begin april plaatsvond. Aragon beweert dat de Raiders activistische investeerders zijn van het vermogensbeheerbedrijf Arca Capital Management die zichzelf de “gieren van crypto” noemen.

De blogpost wierp meer licht op de controversiële beslissing:

“De schatkist van Aragon is opgericht met de uitdrukkelijke missie om bouwers te ondersteunen bij het bevorderen van de gedecentraliseerde bestuursinfrastructuur.”

Aragon legde uit dat vanwege de Zwitserse regelgeving die het gebruik ervan voor de vermelde doeleinden verplicht stelt, zijn fiduciaire plicht het dwingt om “deze fondsen te beveiligen tegen degenen die er toegang toe willen hebben voor hun eigen financiële gewin.”

“Er is duidelijk bewijs dat de entiteiten die betrokken zijn bij de aanval op Aragon dat doel nastreven.”

Een Twitter van 9 mei draad waarin de huidige status van de Aragon DAO wordt beschreven, wordt uitgelegd dat Aragon een eerste betaling van 300.000 USD Coin (USDC) heeft overgemaakt aan de Aragon Grants DAO. Aragon beweert dat de fondsen die momenteel in handen zijn van de DAO on-chain zullen blijven en zullen worden beheerd door verpakte ANT (wANT) houders.

Verwant: DAO’s kunnen sneller een ramp worden dan je denkt

Op 2 mei schreef Arca Capital een open brief als reactie op een eerder meningsverschil waarbij een aantal belanghebbenden werd uitgesloten van Aragon’s Discord, wat een gedeeltelijke verklaring bood voor de recente “aanval” van 51%.

Arca beweerde dat het “noodzakelijk was om tokenhouders in staat te stellen creatieve oplossingen te vinden om waarde terug te geven aan het token, terwijl Aragon tegelijkertijd belangrijke DAO-publieke goederen kon blijven bouwen”, en merkte op dat dit pas kon beginnen als de “schatkistoverdracht verder is”.

De beslissing van Aragon om zijn DAO opnieuw te gebruiken komt iets meer dan een maand nadat het team verdere samenwerking met de populaire Ethereum-schaalorganisatie Polygon Labs aankondigde.

De prijs van het oorspronkelijke ANT-token van Aragon daalde met iets meer dan 4%, van $ 2,95 naar $ 2,83, na de update. Op het moment van publicatie is de prijs van ANT de afgelopen 24 uur met 2% gestegen, volgens gegevens van CoinGecko.

Tijdschrift: Joe Lubin — De waarheid over de splitsing van ETH-oprichters en ‘Crypto Google’Plaats een reactie