Amerikaanse senatoren introduceren wetsvoorstel dat rapporten vereist over de acceptatie van Bitcoin in El Salvador
Een groep Amerikaanse senatoren heeft een wetsvoorstel ingediend dat rapporten vereist over de acceptatie van bitcoin als wettig betaalmiddel in El Salvador.

De “Accountability for Cryptocurrency in El Salvador Act”, geïntroduceerd door senator James Risch, senator Bob Menendez en senator Bill Cassidy, vereist dat de staatssecretaris, in samenwerking met andere relevante federale afdelingen en agentschappen, een rapport indient over de goedkeuring van bitcoin als wettig betaalmiddel in El Salvador. Het rapport moet een beoordeling bevatten van het regelgevingskader in El Salvador en de mogelijke impact van de acceptatie van Bitcoin op macro-economische stabiliteit, democratisch bestuur en de stroom geldovermakingen van de Verenigde Staten naar El Salvador.

Het wetsvoorstel roept ook op tot een plan om mogelijke risico’s voor het financiële systeem van de Verenigde Staten te beperken die voortvloeien uit de acceptatie van een cryptocurrency als wettig betaalmiddel in El Salvador en elk ander land dat de Amerikaanse dollar als wettig betaalmiddel gebruikt. Volgens het wetsvoorstel moet het plan uiterlijk 90 dagen na het door subsectie (a) vereiste rapport worden voorgelegd aan de bevoegde commissies van het Congres.

De Bitcoin-wet, die in juni 2021 door de Salvadoraanse regering is aangenomen, geeft Bitcoin de status van wettig betaalmiddel in het land. De stap werd bekritiseerd door sommige experts, die beweerden dat het zou kunnen leiden tot instabiliteit in de economie van het land. Anderen zagen de verhuizing echter als een potentiële katalysator voor een bredere acceptatie van bitcoin in de regio. Ondanks de controverse rond de verhuizing, is El Salvador toegewijd gebleven aan zijn adoptieplannen voor Bitcoin.

Plaats een reactie