Amazon implementeert AI om de logistiek en leveringssnelheden te verbeterenAmazon geeft prioriteit aan het gebruik van kunstmatige intelligentie (AI) om de bezorgsnelheid te verbeteren door de afstand tussen producten en klanten te verkleinen.

In een gesprek met CNBC op 15 mei zei Stefano Perego, vice-president Customer Fulfillment en Global Operations Services voor Noord-Amerika en Europa bij Amazon, dat kunstmatige intelligentie een rol speelt in verschillende aspecten van de activiteiten van Amazon. Dit omvat het gebruik van AI voor transport, zoals kaarten en routeplanning, en rekening houden met factoren zoals weersomstandigheden. Bovendien helpt AI klanten bij het vinden van de gewenste producten bij het zoeken op Amazon.

Momenteel geeft Amazon prioriteit aan AI om zijn voorraad te optimaliseren. Perego benadrukte het belang van voorraadplaatsing als een cruciaal gebied om de kosten van dienstverlening te verlagen:

“Stel je voor hoe complex het probleem is om te beslissen waar je die voorraadeenheid moet plaatsen. En om het zo te plaatsen dat we de afstand tot klanten verkleinen en de snelheid van levering verhogen.”

Amazon heeft prioriteit gegeven aan zijn ‘regionalisatie’-initiatief, dat tot doel heeft producten aan klanten te leveren vanuit nabijgelegen magazijnen in plaats van verre locaties. Het bereiken van dit doel vereist echter geavanceerde technologie om gegevens en patronen te analyseren om te anticiperen op de vraag naar producten en om de optimale voorraadplaatsing te bepalen.

Verwant: Nieuwe portemonnee maakt gebruik van Amazon-hardwarebeveiligingsmodules om startwoorden te elimineren

AI speelt een cruciale rol bij het bereiken van dit doel. Door producten strategisch dichter bij klanten te plaatsen, kan Amazon leveringen op dezelfde dag of de volgende dag mogelijk maken, vergelijkbaar met zijn Prime-abonnementsservice. Volgens Perego zijn de inspanningen van het bedrijf op dit gebied succesvol geweest, met meer dan 74% van de klantorders in de Verenigde Staten die worden uitgevoerd vanuit nabijgelegen distributiecentra.

Op 13 april kondigde Amazon de release aan van Bedrock, een model voor kunstmatige intelligentie waarmee gebruikers van Amazon Web Services generatieve AI kunnen bouwen op basis van basismodellen.

Tijdschrift: Allemaal in opkomst voor de robotrechter: AI en blockchain kunnen de rechtszaal transformeren

Plaats een reactie