Als tropenarts ondernemen en impact maken? Niek Versteegde doet dit als CEO van GOAL 3 | 7DTV


Als je als tropenarts merkt dat je met een paar simpele hulpmiddelen een grote impact kan maken, kom je in actie. Hoe mooi is het als je het ondernemerschap en je medische kennis kunt combineren? Niek Versteegde (tropenarts & CEO van GOAL 3) combineert zijn kennis en rol bij GOAL 3: het bedrijf dat medische technologie maakt voor ontwikkelingslanden. Wat is zijn drijfveer? ⇨ Abonneer je nu op het YouTube-kanaal van 7DTV voor meer video’s:

🔹 SNEL KIJKEN?
00:00 – Niek Versteegde
01:02 – Tropenarts of ondernemer
05:04 – Product
08:35 – Goal 3
10:10 – Dragons Den
12:20 – Ontwikkeling product
15:00 – Investeringen
15:57 – Terug naar Afrika

🔹 GOAL 3
Niek: “Ik ben een ondernemende tropenarts. Ik heb ik in Tanzania gewerkt waar ik twee rollen combineerde. Enerzijds was ik projectmanager van mijn stichting: Stichting Vrienden Sengerema Hospital. Anderzijds bood ik klinische zorg aan. Één project was het voorraadbeleid van het ziekenhuis herzien, het andere grote project het opzetten van een couveuseafdeling. Vanuit daar ontstond de inspiratie om op een schaalbare manier meer impact te maken. Ik geloof niet in politiek, want het is per definitie niet grens gebonden én het is traag. Ik geloof er ook niet in dat je op een schaalbare manier iets kan doen met giften: daarmee onderhoud je onafhankelijkheid. Een onderneming is een goede manier om dat te doen, maar is geen concreet startpunt. Dat ontstond drie jaar geleden toen ik mijn compagnon Bart Bierling leerde kennen. Hij was bezig met de ontwikkeling van een monitor voor baby’s in ontwikkelingslanden. Toen werd één plus één snel drie.”

Ben je benieuwd hoe Niek Versteegde op wereldwijde schaal impact wil maken? Bekijk deze nieuwe aflevering bomvol tips voor ondernemers!

🔹 Niek Versteegde
Als tropenarts heeft Niek Versteegde zelf mogen ervaren hoe je een impact kunt maken. Samen met Bart Bierlings richten zij Goal 3 op. De organisatie die medische technologie maakt voor ontwikkelingslanden. Ze werken toe naar een meer schaalbare oplossingen voor medische problemen.

Ronnie Overgoor
Welkom op het YouTube-kanaal van 7DTV, het grootste video interviewplatform voor ondernemend Nederland! Van Won Yip tot Pieter Zwart. Van BALR. tot Swapfiets. Ronnie Overgoor gaat in gesprek met spraakmakende, opvallende en inspirerende ondernemers over hun succesverhalen én fuck-ups. Op dit platform vind je meer dan 1000 inspirerende interviews. Gratis en 24 uur per dag on-demand beschikbaar.

Kijk al onze video’s op:
Informatie voor bedrijven op:
Volg ons op Twitter:
Like ons op Facebook:
Volg ons op LinkedIn:

#medischetechnologie #goal3 #tropenarts

1 gedachte over “Als tropenarts ondernemen en impact maken? Niek Versteegde doet dit als CEO van GOAL 3 | 7DTV”

  1. Vervroegd pensioen is de droom. Ik weiger te accepteren dat ik aan het einde van mijn leven moet zijn om te genieten van tijdvrijheid. Laten we ons haasten naar financiël

Reacties zijn gesloten.