Algorand (ALGO) verliest zijn winst als de meerderheid van de munten keldert


Ondanks aanzienlijke winsten eerder op de handelsdag, is Algorand (ALGO) op het moment van schrijven meer dan 27% gedaald. De prijsdaling van het token volgt een bearish marktsentiment dat grote munten op de dag ziet dalen.

De afgelopen zeven dagen had het token gestaag zien stijgen. Het probeerde gisteren zelfs zijn hoogste punt in zes maanden van $ 0,488 te bereiken. De rally werd echter afgebroken en registreerde slechts een intraday-high van $ 0,409.

De prijsdaling van Algorand komt als nieuws over de overname van FTX door Binance. Dit enkele nieuws heeft de hele markt naar de rode zone gesleept, waarbij alfa-crypto Bitcoin weer onder de $ 18k is gedaald.

ALGO consolideert en accumuleert tussen $ 0,28 en $ 0,42

De prijs van ALGO is in de loop van 2022 tot mei aanzienlijk gedaald. Sinds het in september 2021 een recordhoogte van $2,41 bereikte, heeft het token alleen maar neerwaartse trends gekend. De token heeft de afgelopen maanden echter een patroon gevormd, beginnend vanaf juni.

In het bijzonder schommelde ALGO rond $ 0,28 en $ 0,42, met een middenbereik van $ 0,35. Dit wees op de mogelijkheid dat de munt een periode van accumulatie doormaakte. De A/D-indicator vertoonde ook een opwaartse trend, wat wijst op een aanhoudende interesse van kopers. Sinds juni maakt de indicator hogere dieptepunten.

Omgekeerd heeft de CMF de bear-bull-gevechten gevolgd door heen en weer te zwaaien tussen negatieve en positieve waarden. Op het moment van de pers was de CMF: onder nul, wat aangeeft dat er geen substantiële fondsen op de markt kwamen. In plaats daarvan vertrokken er meer fondsen.

De prijs van ALGO schommelt momenteel rond de $ 0,2961 dollar. | Bron: ALGOUSD-prijsgrafiek van TradingView.com

Kan ALGO voorbij dit bereik breken?

Het is hoogst onwaarschijnlijk. Het algemene marktsentiment, aangewakkerd door FTX/Binance-nieuws, heeft ALGO al uit zijn opwaartse trend gehaald. De RSI bevindt zich al in de overboughtzone en is aan een neerwaartse beweging begonnen. Op het moment van schrijven wordt het token verhandeld op ongeveer $ 0.2961, een verlies van 27% op de dag.

Een bearish orderblok gevormd boven de range highs in mei, wat wijst op de extreme volatiliteit van de markt gedurende die maand. Het bereik was van $ 0,41 tot $ 0,49, wat een sterke weerstand voor ALGO tot het ronde niveau van $ 0,5 impliceert.

Waardoor zijn de prijzen van ALGO en andere tokens gedaald?

Eerder op de dag gisteren werden tokens op de cryptomarkt aanzienlijk gepompt nadat de overname van FTX door Binance werd onthuld. Het nieuws kwam na enkele dagen van geruchten over de liquiditeitsproblemen van FTX en Alameda. Het nieuws kon echter niet veel bullish druk aan, waardoor de markt inzakte. Alle winst die op de dag werd behaald, werd over de hele linie met meer dan 15% weggevaagd.

Op het moment van schrijven had FTT meer dan 76% van zijn waarde verloren, waardoor het onder de drempel van $ 4 kwam. De prijs van Solana kwam onder druk te staan ​​en daalde met 39% tot ongeveer $ 16. ALGO leed ook een verlies van 27%.

BNB was klaar om de grote winnaar van de dag te worden na de aankondiging van Binance FTX. De recente uitverkoop op de markt heeft het exchange-token echter hard geraakt. Het handelt nu op $288, een daling van 20,54% ten opzichte van de high in de vroege ochtend.

Featured image from Pixabay and chart from TradingView.com

Plaats een reactie