Activisten klagen New York aan voor het goedkeuren van de mijnbouwactiviteiten van Bitcoin


Ondanks de groeiende aantrekkingskracht van crypto en hoe het de financiële markten van de wereld hervormt, willen sommige mensen er gewoon niets mee te maken hebben.

Op 13 januari namen twee milieugroeperingen hun naam Clean Air Coalition van West-New York en Sierra Club een rechtszaak aangespannen tegen New Yorkse overheidsinstanties, namelijk: de New York State Public Service Commission (NYPSC), Fortistar North Tonawanda, LLC, North Tonawanda Holdings, LLC, en een Canadees crypto-mijnbedrijf Digihost International, Inc. provincie Albany.

Schone Lucht Coalitie en Sierra Club zijn beiden vertegenwoordigd door Aardrechtvaardigheid.

GPU Cards are being used for cryptocurrency mining. Source: SectigoStore

Overtreding van de klimaatwet van de Big Apple

De grondslag van de zei rechtszaak was het gevolg van de goedkeuring van NYPSC van een Proof-of-Work (PoW) cryptomining-operatie op fossiele brandstoffen in een energiecentrale van Fortistar (gelegen in North Tonawanda).

De goedkeuring van NYPSC is automatisch in strijd met de ingrijpende klimaatwet van de staat, met name de Climate Leadership and Community Protection Act (CLCPA) van 2019, zei Earthjustice.

Fortistar

Fortistar’s power plant was taken over for crypto mining operations. Source: Ted Shaffrey/AP

Volgens gerechtelijke documenten zou de faciliteit 24 uur per dag, zeven dagen per week operationeel zijn en tot 3.000% meer broeikasgasemissies produceren dan een cryptominingcomplex.

Dit is de eerste keer dat een dergelijke rechtszaak is aangespannen om naleving van het mandaat van het grote klimaatstatuut van New York te eisen.

Volgens Chris Murawski, uitvoerend directeur van Clean Air Coalition:

“De PSC faalt in haar rol als regelgevende instantie om de volksgezondheid te beschermen en de vereisten van de Climate Leadership and Community Protection Act te handhaven. Clean Air zal blijven vechten tegen het verbranden van fossiele brandstoffen om stroom op te wekken voor cryptocurrency-mining, vooral in woonwijken zoals North Tonawanda.

Bitcoin-mijnbouw

Image: Watcher Guru

Crypto en de milieueffecten

Afgezien van de voor de hand liggende broeikasgassen die een energiecentrale als bijproduct uitstoot tijdens haar werking (wat bijdraagt ​​aan de toename van de uitstoot van broeikasgassen wereldwijd), stellen de eisers van de zaak dat de gemeenschappen rond de overgenomen energiecentrale sterk zijn getroffen en worden onder de klimaatwet van 2019 beschouwd als “kansarme gemeenschappen.

Deze classificatie kan enorme gevolgen hebben voor de inwoners van New York die in de buurt wonen en afhankelijk zijn van de Fortistar-energiecentrale.

Dat betekent dat die gemeenschappen een grotere kans hebben om negatieve milieueffecten te ervaren, wat een enorme en langdurige last kan zijn voor veel individuen en gezinnen in de buurt en operationele straal van de energiecentrale.

Crypto total market cap at $927 billion on the weekend chart | Chart: TradingView.com

Dror Ladin, Senior Attorney bij Earthjustice, zei van zijn kant:

“De kenmerkende klimaatwet van New York betekent dat agentschappen de klimaat- en milieurechtvaardigheidsgevolgen van hun beslissingen niet kunnen negeren.”

Tijdens het goedkeuringsproces hebben Clear Air en de Sierra Club hun bezorgdheid over het milieu kenbaar gemaakt aan de PSC. In reactie daarop verklaarde Digihost in openbare kranten dat het de installatie zou ombouwen naar hernieuwbaar aardgas, met als uiteindelijk doel om eind 2023 100% waterstof te gebruiken.

– Uitgelichte afbeelding door The Independent

Plaats een reactie