Activa van Alameda Research naar verluidt “volledig illiquide”, lopen alle crypto’s gevaar?


Alameda Research bevindt zich op glad ijs als we het laatste rapport mogen geloven. Het handelsbedrijf van Sam Bankman-Fried lijkt het grootste deel van zijn activa in illiquide altcoins te hebben, wat al erg genoeg is. Erger nog is dat het leeuwendeel van zijn activa in FTT zit, het token dat is gecreëerd door zijn derivatenbeurs FTX. Als dat waar is, is het kaartenhuis op wankele grond gebouwd. En als iets zo groots als Alameda Research valt, kan besmetting de hele crypto-ruimte aantasten. In grote mate.

Er is echter geen garantie dat dit het hele plaatje is. De rapport komt van “een privé financieel document dat is beoordeeld door CoinDesk” en de publicatie geeft toe: “Het is denkbaar dat het document slechts een deel van Alameda Research vertegenwoordigt.” In ieder geval, volgens de documenten, rapporteert Alameda Research $ 14,6 miljard aan activa en $ 8 miljard aan passiva.

Alameda Research is all-in op FTT

Er is niets mis mee om all-in te gaan als de veroordeling er is. Wanneer de investering echter in uw eigen token is, opent dit de deur naar allerlei risico’s. Het FTT-token is vergelijkbaar met de uiterst succesvolle BNB van Binance. Het is het utility-token van het FTX-ecosysteem en het biedt houders allerlei voordelen en kortingen op handels- en transactiekosten. Dus FTX duwt constant het FTT-token en niemand slaat een oogje in het zeil.

De bekende analist Dylan LeClair brak verder de activa van Alameda Research uit, terwijl hij opmerkte: “Het meeste nettovermogen was gebonden aan volledig illiquide altcoins.”

  • $ 3,66 miljard FTT
  • $ 2,16 miljard “FTT-onderpand”
  • $ 3,37 miljard crypto ($ 292 miljoen SOL, $ 863 miljoen “vergrendelde SOL”)
  • $ 134 miljoen USD
  • $ 2 miljard aandelen

Terug naar het rapport, de vermeende financiële details van Alameda Research bevatten te veel FTT:

“De financiële cijfers maken concreet wat industrie-watchers al vermoeden: Alameda is groot. Op 30 juni bedroeg het vermogen van het bedrijf $ 14,6 miljard. Zijn grootste troef: $ 3,66 miljard aan ‘ontgrendelde FTT’. De op twee na grootste post aan de activazijde van het boekhoudkundig grootboek? Een stapel “FTT-onderpand” van $ 2,16 miljard.

Er zijn meer FTX-tokens onder de $ 8 miljard aan verplichtingen, waaronder $ 292 miljoen aan ‘vergrendelde FTT’. (De verplichtingen worden gedomineerd door $ 7,4 miljard aan leningen.)

Is dat een probleem? Dylan LeClair plaatst het in perspectief: “De totale marktkapitalisatie van FTT is $ 3,35 miljard, en de volledig verwaterde marktkapitalisatie is $ 8,8 miljard. Je zou geen $ 1 miljoen van dit ding kunnen verkopen zonder de markt aanzienlijk lager te duwen. ” Dat klopt, ze hebben de hele toekomst van FTT in handen. Wat niet ideaal is.

FTT price chart on FTX | Source: FTT/USD on TradingView.com

Zit Alameda Research in grote problemen?

Als het perspectief is dat je wilt, zegt Cory Klippsten van Swan Bitcoin het nog welsprekender. “Het is fascinerend om te zien dat het grootste deel van het nettovermogen in de Alameda-business feitelijk FTX’s eigen centraal gecontroleerde en uitgeprinte token is”, citeert Coindesk hem. Maar hoe erg is het voor Alameda Research? We zullen, volgens LeClair, bevatten de activa van Alameda Research $ 5,82 miljard aan FTT en de huidige marktkapitalisatie van het token is $ 3,35 miljard. Wat niet ideaal is.

“We hebben geen inzicht in waar de verplichtingen in luiden. Als het voornamelijk USD is, zit Alameda diep in de problemen. De activakant van hun BS is volledig illiquide. Als het leningen in ‘crypto’ zijn, is het beter, maar nog steeds niet geweldig, ” LeClair getweet. Dan, zijn kritiek nieuwe niveaus bereikt als hij het schema verder uitlegt. “99% + van het token is in handen van de top 1% van de adressen, waarvan de grootste houder een hedgefonds is, Alameda Research, wiens VC-arm onlangs is gefuseerd met FTX.”

Als de berichten kloppen, hebben we ons misschien op de verkeerde problemen gefocust. bekende analist Cobie gaat voor de keel, “het grappigste hiervan is voor mij niet de waanzin van Alameda die bijna alle float van FTT bezit, maar het is dat belangrijke activa op hun balans “MAPS, OXY en FIDA” zijn.

Featured Image by Gerd Altmann from Pixabay | Charts by TradingView

MEV, een roze spaarvarkenPlaats een reactie