Aantal Bitcoin-adressen met meer dan 10 BTC bereikt het hoogste punt in twee jaar


Bitcoin-adressen fluctueerden de afgelopen maanden tussen accumulatie en dumping. Maar een belangrijk feit is dat er in 2023 een consistente groei is geweest, ondanks dat de markt minder dan een week in het nieuwe jaar zit. Het belangrijke cohort hier zijn bitcoin-adressen die meer dan 10 BTC op hun saldo hebben staan.

Kleine Bitcoin-investeerders willen een groter deel

Volgens een grafiek die door Glassnode Alerts op Twitter is geplaatst, heeft het aantal bitcoin-adressen met meer dan 10 BTC op hun balans een nieuw hoogtepunt in twee jaar bereikt. Dit investeerderscohort was eerder gedaald, vooral omdat de prijs van het digitale activum meerdere dalen en crashes had doorgemaakt.

Desalniettemin herwon dit cohort eind 2022 hun optimisme over bitcoin. Op 30 december, nog maar één dag over voor het jaar, had het aantal adressen met 10+ BTC een nieuw tweejarig hoogtepunt bereikt van 155.283 adressen na een aanzienlijke springen, maar slechts een week later zou het stijgen naar een nieuwe hoogte in twee jaar van 155.286.

Addresses holding 10+ BTC reaches two-year high | Source: Glassnode

Kijkend naar de grafiek hierboven, illustreert het hoeveel het de afgelopen maand is gestegen. Het komt neer op een toename van ongeveer 4% van het aantal investeerders dat aan dit criterium voldoet, en het is niet de enige die een dergelijke groei ziet.

Een ander cohort, adressen met meer dan 1 BTC op hun saldo, kende ook een enorme groei in het nieuwe jaar. Deze keer bereikte het een nieuwe all-time high van 979.707 adressen na een trend van rond de 800.000 tegen het einde van 2022.

Wat de accumulatie zou kunnen betekenen voor BTC

Ondanks dat de grootte van bitcoin het moeilijker maakt om alleen met dergelijke accumulatietrends te bewegen, heeft het feit dat adressen met 1+ en 10+ BTC een dergelijke groei registreerden ongetwijfeld een positieve invloed gehad op het digitale activum. Als de prijs van het digitale activum zelf niet verandert, heeft het opbeuren van de investeerders tijdens zulke sombere tijden een positieve invloed gehad op de prijs.

Bitcoin-prijsgrafiek van TradingView.com

BTC price at $16,727 | Source: BTCUSD on TradingView.com

In de afgelopen 7 dagen is de prijs van bitcoin weer in het groen en was er 1,39% winst, volgens gegevens van Coinmarketcap. Verliezen in het digitale activum in de afgelopen dag zijn ook vertraagd tot slechts 0,56%. Dit betekent dat BTC nog steeds in staat is om steun boven de $16.600 te houden en tegelijkertijd de beren op afstand te houden.

BTC wisselt momenteel van eigenaar tegen een prijs van $16.730 op het moment van schrijven. Het handelsvolume is de afgelopen dag met 6,83% gedaald tot $14,4 miljard.

Volgen Beste Owie op Twitter voor marktinzichten, updates en af ​​en toe een grappige tweet… Uitgelichte afbeelding van Zipmex, grafiek van TradingView.comPlaats een reactie