Aantal Bitcoin-adressen dat BTC naar uitwisselingen verzendt, blijft dalen


Met de daling van de prijs van bitcoin is er veel verkocht door investeerders. Deze uitverkooptrend heeft de afgelopen tijd bijgedragen aan de verdere daling van de prijzen van digitale activa. Naarmate de berenloop voortduurt, is er echter een duidelijke vermindering van de hoeveelheid BTC die door de houders wordt verkocht. De daling van het aantal adressen dat hun munten naar gecentraliseerde beurzen stuurt, spreekt boekdelen hierover.

Verkopers beginnen af ​​te koelen

In het afgelopen jaar was het aantal bitcoin-adressen dat BTC naar gecentraliseerde beurzen had gestuurd, vermoedelijk om hun bezit te verkopen, ongelooflijk gegroeid. Maar was de afgelopen weken begonnen af ​​te nemen toen de uitverkoop begon af te nemen.

Volgens Glassnode, was het aantal adressen dat bitcoin naar beurzen stuurde donderdag gedaald tot een nieuw dieptepunt in 22 maanden. Het aantal lag rond 4.445.369. Maar op vrijdag werd opnieuw een achtereenvolgende daling opgetekend. Deze keer was het aantal adressen dat BTC naar exchanges stuurde 4.443.202.

Bitcoin falls to mid-$18,000s | Source: BTCUSD on TradingView.com

Het staat ver af van de meer dan 6.000 portefeuilles die BTC halverwege 2022 naar gecentraliseerde beurzen stuurden. Hoewel de toename van portefeuilles die BTC naar beurzen stuurden gecorreleerd was met de prijsdaling in het tweede kwartaal van 2022, is nu het tegenovergestelde het geval , waarbij de daling samenviel met de daling van de prijs van bitcoin.

Wat dit betekent voor Bitcoin?

Natuurlijk wijzen gegevens als deze op het feit dat er een groeiende accumulatietrend is onder beleggers, maar niet alle meetwaarden wijzen hierop. Een voorbeeld is de HODLer netto positieverandering die vrijdag werd geregistreerd door Glassnode.

In plaats van in de lift te zitten, zoals verwacht zou worden bij een accumulatietrend, Netto positieverandering HODLer blijft afnemen. Het heeft nu een nieuw dieptepunt in een maand bereikt van 51.997.708. Dit toont aan dat zelfs als er een uitverkoopmoeheid zou zijn, het nog steeds voldoende is om de prijs van het digitale activum onder druk te zetten.

De hoeveelheid actief bitcoin-aanbod neemt altijd toe. Het heeft nu een nieuw hoogste punt in een maand bereikt van 718.437.728 BTC. Het is iets gestegen ten opzichte van het vorige hoogste punt van 11 september van 717.097,427 BTC, wat nog steeds bevestigt dat de uitverkoop aanhoudt.

De prijs van Bitcoin bezwijkt ook onder de verkoopdruk. Het digitale actief wordt momenteel verhandeld onder $ 19.000 en vertoont geen aanwijzingen voor een aanzienlijk herstel.

Featured image from CNBC, charts from TradingView.com

Volgen Beste Owie op Twitter voor marktinzichten, updates en af ​​en toe een grappige tweet…Plaats een reactie