#949: Inflatie, cryptocrash en europerikelen. Een gesprek met Paul Buitink


Thomas Bollen in gesprek met Paul Buitink, manager bij Holland Gold, over diverse bronnen van onzekerheid voor de Nederlandse economie.

Meld je aan voor ons zomerevenement op 9 juli. Kaartjes bestel je op dnw.eventgoose.com

De Nieuwe Wereld TV is een platform dat mensen uit verschillende disciplines bij elkaar brengt om na te denken over grote veranderingen die op komst zijn door een combinatie van snelle technologische ontwikkelingen en globalisering. Het is een initiatief van filosoof Ad Verbrugge in samenwerking met anchors Jelle van Baardewijk, Marlies Dekkers en Thomas Bollen.

De Nieuwe Wereld TV wordt gemaakt in samenwerking met Centrum Ethos aan de VU en Filosofische School Nederland.

Volg ons!

Wil je ons steunen? Dat kan hier: d

22 gedachten over “#949: Inflatie, cryptocrash en europerikelen. Een gesprek met Paul Buitink”

 1. Het enthousiasme van Paul is echt geweldig wat een topgozer. Ga zo door Paul met je kanaal!

 2. 'Een stoelendans, in het donker, dronken' , ik heb er beeld bij..

 3. Ik ben eigenlijk wel benieuwd naar de visie van Paul Buitink m.b.t. het idee van een neuro en een zeuro.

 4. Bitcoin is geweldig. Alle andere crypto is een afgeleide die een ondermijnende werking heeftvoor de totale economie, en staat niet voor niets bekend als shitcoins. Bitcoin is de enige munt die het waard is om te overleven als het verbeterde geld tegenover shitcoins en officiële munten in beheer bij centrale banken.

 5. Paul bedoelt dat het printen van bankreserves niet direct in de reële economie terecht komt. Natuurlijk niet, maar wel in huizenprijzen en aandelenmarkten. En? Uiteindelijk druppelt het wel door en daar zitten we nu in.

 6. 7:40 Klopt dat wel? Als er dergelijke verstoringen optreden zonder geld creatie moet dat toch betekenen dat de prijzen van andere zaken die niet door die verstoringen getroffen worden juist zouden moeten dalen?

 7. Fantastische analyse van de actuele situatie. Paul is een ware leerling van Kees de Kort. No nonsense en realisme. Chapeau !

 8. Erg leuk gesprek! Thomas ook helemaal in zijn element, goed duo om samen te zien. Ik zou graag snel een deel 2 zien waarin ze ook CBDC bespreken!

 9. Het geluid is niet goed, te hard opgenomen. Interviewer: Minder praten en meer vertragen.

 10. Het probleem is niet Rusland, maar de VS. We moeten niet alleen af van de petrodollar als wereldmunt, maar ook van de Euro en nadien van de Nato.

 11. Een genot om te beluisteren en Paul geeft mooie samenhangende visies.

 12. Prettig om de opgeworpen onzekerheden te weten en daar bij een Nederlands vreugdefaktor bij te vinden . Een soms opleverend status quo is al de glimlach in accountancy lijkt me . Zoeken we nog de reeds bestaande projektjes.

 13. We leven in de mooiste tijd ooit, ik.zie de reset met het volste vertrouwen tegemoet.

 14. Nigeria blockchain Paul? Welkom Governor….nu nog ff op de SEC wachten…

 15. 20:57 Nee Paul je snapt het niet…je hebt geen leiders nodig die iets moeten kunnen pushen. Je hebt leiders die het geld volledig ontwaarden, zodat het volk schreeuwt om een oplossing en ze zonder weerstand de nieuwe digitale valuta (CBDC) kunnen doorvoeren en tegelijk alle staatschulden hebben laten verdampen.

Reacties zijn gesloten.