91% van de crypto’s uit 2014 is overleden, terwijl Bitcoin blijft bloeien


De visualisatie van altcoin-doden laat zien dat Bitcoin het enige opvallende project is tussen verschillende mislukte zwendelpraktijken en ‘projecten’.

Een recent rapport van CoinKickoff toont de mislukkingen van verschillende altcoin-projecten door de jaren heen, en hoe bitcoin de opvallende overlevende is.

Volgens hun gegevens is 91% van de munten die aanwezig waren voor de crash van de cryptocurrency-markt in 2014 nu volledig in de steek gelaten. Een groot deel van de munten die nu dood zijn, is gemaakt in 2017, met 704 nu dode munten die dat jaar zijn gemaakt. De kroon voor het meest dodelijke jaar in de geschiedenis van cryptocurrency gaat naar 2018, waarin 751 munten ter ziele gingen.

Een visualisatie gemaakt door CoinKickoff illustreert hoeveel van deze projecten kwamen en gingen, samen met hun respectievelijke reden voor mislukking. Redenen zijn onder meer oplichterij of andere gerelateerde problemen, een grap zijn of geen doel hebben, een ICO zijn of een kortstondig plan, of gewoon helemaal geen volume meer hebben.

Bron: CoinKickoff
Bron: CoinKickoff

Bitcoin is ondanks dit alles sterk gebleven. De hashsnelheid is gestaag blijven stijgen, nu tot 270 EH/s volgens de Hashrate Index.

In aanvulling, meer dan 1 miljoen adressen houd nu één bitcoin of meer vast, hoewel moet worden opgemerkt dat Bitcoiners meerdere adressen kunnen gebruiken. Buiten dat, meer dan 14 biljoen dollar in het jaarlijkse transactievolume werd het afgelopen jaar via het Bitcoin-netwerk overgedragen, een stijging van 13.900% ten opzichte van het transactievolume van 2015.

En net toen die statistieken groeiden, groeide de hoeveelheid bitcoin die op beurzen werd gehouden bereikte nieuwe dieptepuntenwat aangeeft dat meer Bitcoiners dan ooit hun munten op een soevereine manier vasthouden.

Statistieken blijven aantonen dat, afgezien van de prijs van bitcoin, het netwerk zelf voortdurend groeit, terwijl altcoins die hopen op zijn coattails te rijden gewoon geen lang leven beschoren zijn. Bitcoin heeft zijn veerkracht bewezen door door te gaan ondanks existentiële aanvallen zoals de Blocksize Wars, politieke uitdagingen zoals het verhaal van Silk Road en grote beursinstortingen zoals die van Mt. Gox of meer recentelijk FTX. Zelfs grote hits op het netwerk, zoals de daling van de hash-snelheid na het Chinese mijnbouwverbod, zijn simpelweg verkeersdrempels gebleken op het pad van Bitcoin naar dominantie. Deze gebeurtenissen versterken alleen maar het verhaal van Bitcoin, aangezien het soevereine monetaire beleid is gebouwd op een netwerk dat bestand is tegen ineenstorting.Plaats een reactie