5 cryptocurrencies met het beste opwaartse potentieel in de komende week


De volatiliteit van Bitcoin (BTC) is deze week verder gekrompen en ligt op schema om een ​​inside-bar-patroon op de wekelijkse grafiek te vormen. Hoewel de bulls het moeilijk vinden om de hindernis boven het hoofd in de zone van $30.000 tot $31.000 te nemen, is een positief teken dat ze geen terrein hebben afgestaan ​​aan de bears.

Het zijn niet alleen cryptocurrencies, zelfs de S&P 500-index schommelt de afgelopen dagen binnen een bereik. Dit geeft aan dat markten wachten op een trigger om de volgende richtingsbeweging te starten.

Dagelijkse weergave van crypto-marktgegevens. Bron: Coin360

Hoewel de prijsactie op korte termijn onzeker is, worden analisten optimistisch voor de lange termijn. Trader Titan of Crypto benadrukte een potentieel signaal op de maandelijkse grafiek van Bollinger Bands, die een rally naar $63.500 in ongeveer een jaar voorspelt.

Hoewel de meeste grote cryptocurrencies de afgelopen week wat terrein hebben opgegeven, zijn er nog steeds enkele sterke punten. Laten we de grafieken analyseren van vijf cryptocurrencies die op korte termijn kunnen verschijnen.

Bitcoin-prijsanalyse

Bitcoin daalde scherp vanaf de weerstandslijn van het symmetrische driehoekspatroon op 6 mei, wat aangeeft dat de beren niet bereid zijn de stieren door te laten. Een klein positief punt is dat de bulls de dalingen naar de steunlijn van de driehoek hebben gekocht, gezien vanaf de lange staart op de kandelaar van de dag.

BTC/USDT dagelijkse grafiek. Bron: TradingView

Het vlakke 20-daagse exponentiële voortschrijdend gemiddelde ($ 28.819) en de relatieve sterkte-index (RSI) nabij het middelpunt wijzen niet op een duidelijk voordeel voor de stieren of de beren.

Als de prijs onder de driehoek breekt, suggereert dit dat beren de controle proberen over te nemen. Het BTC/USDT-paar kan eerst dalen tot $26.942 en vervolgens tot $25.250.

Aan de andere kant zal een pauze en sluiting boven de driehoek suggereren dat de stieren de voorraad hebben geabsorbeerd. Dat kan een rally beginnen naar $ 32.400, waar van de beren opnieuw wordt verwacht dat ze een sterke verdediging opzetten.

BTC/USDT 4-uurgrafiek. Bron: TradingView

Kopers duwden de prijs boven de driehoek, maar de lange pit op de kandelaar laat zien dat de ontsnapping op korte termijn een bulltrap bleek te zijn. De BTC-prijs daalde scherp en dook naar de steunlijn van de driehoek.

Het stuiteren van dit niveau heeft de voortschrijdende gemiddelden bereikt, wat een belangrijk kortetermijnniveau is om op te letten. Als de prijs van Bitcoin daalt vanaf het huidige niveau, verhoogt dit de kans op een doorbraak onder de ondersteuningslijn.

Als kopers daarentegen de prijs boven de voortschrijdende gemiddelden schoppen, kan het paar stijgen naar de weerstandslijn. De stieren zullen de prijs boven dit niveau moeten drijven en vasthouden om een ​​opwaartse beweging te beginnen.

Ether-prijsanalyse

Ether (ETH) werd op 7 mei geconfronteerd met een sterke afwijzing boven de psychologische weerstand van $ 2.000. Dit geeft aan dat de beren niet hebben opgegeven en dat ze de bovenliggende weerstandsniveaus blijven beschermen.

ETH/USDT dagelijkse grafiek. Bron: TradingView

De 20-daagse EMA ($ 1.903) is afgevlakt en de RSI bevindt zich nabij het middelpunt, wat aangeeft dat het ETH/USDT-paar op korte termijn bereikgebonden kan blijven. De grenzen van het bereik kunnen tussen $ 2.000 en $ 1.785 liggen.

Een consolidatie net onder de lokale high is een positief teken. Het laat zien dat de stieren geen haast hebben om winst te boeken, waardoor de kans op een doorbraak boven de $ 2.200 toeneemt.

Integendeel, als de prijs onder de $ 1.785 zakt, suggereert dit dat de beren de controle hebben overgenomen. Dat zou kunnen beginnen met een daling tot $ 1.619.

ETH/USDT 4-uurgrafiek. Bron: TradingView

De 4-uurgrafiek laat zien dat de beren niet konden voortbouwen op de doorbraak onder het 50-simpel voortschrijdend gemiddelde. Hieruit blijkt dat de verkoopdruk op lagere niveaus afneemt. De stieren proberen een herstel in gang te zetten door de prijs boven de 20-EMA te houden. Als ze het voor elkaar krijgen, zal het paar opnieuw proberen de cruciale weerstand opnieuw te testen op $ 2.000.

Integendeel, als de ETH-prijs daalt vanaf het huidige niveau en onder de 50-SMA komt, zal dit suggereren dat de beren het bevel voeren. Dat zou het paar naar de ondersteuningslijn kunnen laten zinken.

Monero prijsanalyse

Monero (XMR) probeert boven de voortschrijdende gemiddelden te blijven, wat aangeeft dat de stieren een comeback proberen te maken.

XMR/USDT dagelijkse grafiek. Bron: TradingView

De vlakke 20-daagse EMA ($ 156) en de RSI net boven het middelpunt duiden op een evenwicht tussen vraag en aanbod. Als kopers de XMR-prijs boven de neklijn van het omgekeerde hoofd-schouderpatroon duwen, zal het voordeel in hun voordeel kantelen.

Het XMR/USDT-paar kan dan een nieuwe opwaartse beweging beginnen. Er is een kleine weerstand op $ 181, maar als die wordt gekruist, kan het paar $ 187 bereiken.

In plaats daarvan, als de prijs daalt vanaf het huidige niveau of de halslijn, zal dit suggereren dat de beren actief blijven op hogere niveaus. De verkopers zullen dan proberen de prijs onder de $ 149-ondersteuning te krijgen, waardoor de deur wordt geopend voor een daling naar $ 130.

XMR/USDT 4-uur grafiek. Bron: TradingView

De 4-uurgrafiek laat zien dat de prijs terugkaatste van de 50-SMA, maar dat de stieren de weerstandslijn niet konden doorbreken. Dit laat zien dat de beren op rally’s verkopen. Als de prijs terugvalt vanaf de 20-EMA, zal dit suggereren dat het sentiment positief wordt en dat traders kopen op dips.

De stieren zullen dan nog een poging doen om de hindernis boven het hoofd te nemen. Als ze daarin slagen, kan het paar eerst stijgen naar $162 en vervolgens naar $164.

Als de prijs echter daalt en onder de 50-SMA zakt, suggereert dit dat de beren de touwtjes in handen hebben. Dat vergroot de kans op een hertest van de ondersteuningslijn.

Verwant: De Ethereum Foundation heeft zojuist $ 30 miljoen aan Ether verkocht – maar zal de ETH-prijs deze keer dalen?

OKB-prijsanalyse

OKB (OKB) handelt binnen een groot symmetrisch driehoekspatroon. Over het algemeen kopen traders in deze opstelling in de buurt van de ondersteuningslijn en verkopen ze in de buurt van de weerstand.

OKB/USDT dagelijkse grafiek. Bron: TradingView

De beren proberen de OKB-prijs onder de 50-daagse SMA ($ 45,57) te houden, terwijl de stieren proberen het niveau terug te winnen. Als de prijs opduikt vanaf het huidige niveau of terugkaatst van de ondersteuningslijn, zal dit de vraag op lagere niveaus suggereren.

Als kopers de prijs boven de 20-daagse EMA ($ 46,87) schuiven, suggereert dit dat het OKB/USDT-paar zijn verblijf in de driehoek nog wat langer kan verlengen.

In tegenstelling tot deze veronderstelling, als beren de prijs onder de driehoek laten zakken, zal dit suggereren dat de opstelling zich heeft gedragen als een omkeringspatroon. Dat zou een nieuwe neerwaartse trend kunnen starten die het pair waarschijnlijk naar $37 zal trekken.

OKB/USDT 4-uurgrafiek. Bron: TradingView

De 4-uurgrafiek laat zien dat de stieren de horizontale steun bij $ 44,35 proberen te verdedigen, maar ze zijn er niet in geslaagd de prijs boven de voortschrijdende gemiddelden te stuwen. Dit suggereert dat elke kleine hulpbijeenkomst wordt verkocht. Als de prijs vanaf het huidige niveau daalt en onder de $44,35 daalt, kan het paar dalen tot $41,70.

Omgekeerd, als de prijs boven de voortschrijdende gemiddelden stijgt, duidt dit op accumulatie op lagere niveaus. Het paar zou eerst kunnen stijgen naar $ 49,50 en daarna een rally proberen te maken naar $ 53.

Rocket Pool prijsanalyse

Rocket Pool (RPL) ziet er sterk uit omdat het boven de voortschrijdende gemiddelden handelt. Dit laat zien dat de stieren kopen op dips.

RPL/USDT dagelijkse grafiek. Bron: TradingView

De stieren zullen de prijs boven de overheadweerstand van $ 53,45 moeten stuwen om aan te geven dat de corrigerende fase mogelijk voorbij is. Het RPL/USDT-paar kan daarna een rally proberen naar $58.

Een andere mogelijkheid is dat de RPL-prijs stijgt vanaf de 20-daagse EMA ($ 48,36) maar daalt vanaf $ 53,45. Dat duidt op een mogelijke bereikgebonden actie tussen de 50-daagse SMA ($ 46,13) en $ 53,45 voor enige tijd.

Een pauze en sluiting onder de 50-daagse SMA zal de eerste indicatie zijn dat de beren het bevel voeren. Dat opent de deuren voor een mogelijke daling naar $37.

RPL/USDT 4-uurgrafiek. Bron: TradingView

De 4-uurgrafiek laat zien dat de bears proberen de prijs onder de 20-EMA te houden, terwijl de bulls de prijs erboven proberen te duwen. Als kopers slagen, kan het paar stijgen naar de neerwaartse trendlijn. Dit is het belangrijkste kortetermijnniveau om op te letten. Als deze weerstand wordt overwonnen, kan het pair stijgen naar $53,45.

Als de prijs daarentegen daalt vanaf het huidige niveau en onder de 50-SMA zakt, dreigt de prijs te dalen naar de ondersteuningslijn. De stieren zullen dit niveau waarschijnlijk fel verdedigen.

Dit artikel bevat geen beleggingsadvies of aanbevelingen. Elke investerings- en handelsbeweging brengt risico’s met zich mee en lezers moeten hun eigen onderzoek doen bij het nemen van een beslissing.

Plaats een reactie