3AC dagvaardingen uitgevaardigd naarmate het geschil groeit over claims van Terraform-dumpEen federale rechter die toezicht houdt op de faillissementsprocedure van Three Arrows Capital (3AC) heeft een bevel ondertekend waarin dagvaardingen worden goedgekeurd die moeten worden afgeleverd aan de voormalige leiding van 3AC, waaronder mede-oprichters Su Zhu en Kyle Davies.

De dagvaardingen vereisen dat de oprichters alle “geregistreerde informatie, inclusief boeken, documenten, dossiers en papieren” in hun bewaring opgeven die betrekking hebben op de eigendommen of financiële zaken van het bedrijf.

Het beruchte hedgefonds, dat op zijn hoogtepunt $ 10 miljard waard was, vroeg op 1 juli het faillissement van Chapter 15 aan met zijn problemen die te maken hadden met te veel hefboomwerking en de ineenstorting van Terra Luna (LUNA), nu bekend als Terra Classic (LUNC), en zijn algoritmische stablecoin, voorheen bekend als TerraUSD (UST).

Sindsdien hebben de vereffenaars – adviesbureau Teneo – geprobeerd de activa van het bedrijf op te sporen en de medeoprichters van de 3AC te pakken te krijgen.

Het laatste bevel dat de dagvaardingen mogelijk maakt, vereist dat ontvangers alle rekeninginformatie, startzinnen en privésleutels voor hun digitale en fiat-activa, details over de effecten en niet-geregistreerde aandelen en alle rekeningen op gecentraliseerde of gedecentraliseerde beurzen opgeven. samen met alle andere materiële of immateriële activa.

Het bevel bestempelt ook hedgefondsadvocaat Hannah Terhune, directeuren Mark Dubois en Cheuk Yao Pau, en Kelly Chen – echtgenote van mede-oprichter Kyle Davies – als “ontdekkingsdoelen”, naast trading desk-bedrijf Tai Ping Shan Limited, durfkapitaalbedrijf DeFiance Capital , door 3AC gesteund NFT-fonds Starry Night Capital en al hun medewerkers.

Verwant: Juridisch team voor 3AC-vereffenaars blaast oprichters op voor het verschuiven van de schuld naar FTX, media-blitz te midden van een faillissement

Alle personen aan wie de dagvaarding is gericht, moeten hieraan binnen 14 dagen voldoen, tenzij anders is overeengekomen met de partijen.

Op het moment van schrijven is er geen solide informatie over de verblijfplaats van Zhu of Davies. Het gerucht gaat dat Zhu in Dubai woont terwijl Davies woonachtig op het Indonesische eiland Bali. Beiden waren actief op sociale media en gaven commentaar op ontwikkelingen met betrekking tot de ineenstorting van FTX en Alameda-onderzoek.

Claim: Terraform heeft $ 450 miljoen UST gedumpt vóór de crash

Ondertussen heeft de zelfbenoemde Terra-klokkenluider FatMan nieuwe beweringen gedaan op Twitter dat het de acties van Terraform Labs zelf waren die hebben geleid tot de ontkoppeling van TerraUSD (UST), nu TerraClassicUSD (USTC), in mei – in tegenstelling tot een gezamenlijke aanval.

Dat gezegd hebbende, niet iedereen is overtuigd van de theorie of dat de informatie nieuw is.

In een Twitter-thread van 6 december citeerde FatMan “bombshell-gegevens” van de anonieme onderzoeker Cycle_22 die naar verluidt ontdekte dat twee handelsportefeuilles waarvan is geverifieerd dat ze eigendom zijn van Terraform Labs, $ 450 miljoen aan UST op de open markt hadden “gedumpt” in de drie weken voorafgaand aan tot aan de de-peg, met uitleg:

“TFL heeft het verhaal verteld dat UST ‘aangevallen’ was. Dit is een valse vlag.”

“In werkelijkheid heeft TFL zelf de Curve-pool verzwakt door op onverantwoorde wijze in korte tijd een enorme hoeveelheid UST te dumpen. Dit verminderde de liquiditeit en verzwakte de koppeling ernstig”, zei FatMan.

Sommige Twitter-gebruikers die op de thread reageerden, hebben echter verklaard dat het “algemeen bekend” was dat TFL UST aan het terugtrekken was uit een Curve-liquiditeitspool (3Pool) ter voorbereiding op het zaaien van zijn nieuwe stablecoin-liquiditeitspool (4Pool). Het werkte samen met Frax Finance bij de tijd.

Anderen, zoals Twitter-gebruiker RyanLion gezegd er was “duidelijk gecommuniceerd” dat de UST-swaps naar de curve pool deel uitmaakten van de verhuizing van UST naar andere stallen om Bitcoin (BTC) te kopen voor de Luna Foundation Guard-reserves.

Een blog van juni van blockchain-bedrijf Chainalysis zei dat terwijl Terraform Labs destijds miljoenen UST van 3Pool terugtrok (ongeveer 150 miljoen), het de acties waren van twee handelaren in het volgende uur – in totaal 185 miljoen UST ruilen voor USDC en TFL’s reactie daarop, wat leidde tot de depeg en de daaruit voortvloeiende paniekuitverkoop.Plaats een reactie