2 Amerikaanse staten ondersteunen nu Bitcoin, zullen ze de dip kopen?


Terwijl het faillissement van Genesis Trading nieuwe (maar te verwachten) schokgolven door de cryptomarkt stuurt, hebben twee Amerikaanse staten belangrijke stappen gezet om Bitcoin te stimuleren. Nadat Texas een rapport had gepubliceerd, staat nu ook New Hampshire op het punt de ‘oranje pil’ te slikken.

De “Commission On Cryptocurrencies And Digital Assets”, opgericht door de gouverneur van New Hampshire in februari 2022, Chris Sununu’s commissie, heeft gisteren haar eindrapport uitgebracht, met de aanbeveling dat het New Hampshire Department of Energy moet onderzoeken hoe Bitcoin-mining kan helpen het elektriciteitsnet te stabiliseren en meer te bouwen duurzame opwekkingsprojecten.

Daarnaast stelt het rapport ook voor om te onderzoeken hoe Bitcoin-mining kan worden geïntegreerd in een energieplan voor de gehele staat. Ter rechtvaardiging van deze aanbeveling voert de Commissie aan dat de unieke, onderbreekbare aard van de elektriciteitsvraag naar Bitcoin-mijnbouw een stabiliserend voordeel kan opleveren voor elektriciteitsnetten en zelfs de ontwikkeling van nieuwe energiebronnen, waaronder hernieuwbare energie, kan stimuleren.

De Commissie beveelt de gouverneur en de wetgevende macht aan om het NH Department of Energy opdracht te geven een openbare beoordeling uit te voeren van hoe Bitcoin-mijnbouwactiviteiten kunnen worden geïntegreerd in een energieplan voor de hele staat met positieve gevolgen voor het elektriciteitssysteem […].

In tegenstelling tot bijvoorbeeld een ziekenhuis, kan Bitcoin-mining de vraag veel gemakkelijker in- en uitschakelen wanneer andere eisen aan het net erg hoog zijn. Dit vermogen om het elektriciteitsnet te stabiliseren wordt al geruime tijd door de staat Texas gebruikt.

Het meest recent was het geval tijdens de poolstorm tijdens de kerstvakantie, toen BTC-mijnwerkers in Texas opnieuw vrijwillig de stroom uitschakelden om het elektriciteitsnet draaiende te houden. Slechts een paar dagen geleden vestigde het voormalige hoofd van het energienetwerk van Texas, Brad Jones, de aandacht op dit feit tijdens de Texas Blockchain Summit.

Ik ben al vele jaren op zoek naar heel veel schaal die echt op een vraagresponsieve manier kan reageren om ons elektriciteitsnet in evenwicht te houden. […] Maar het is nu hier. […] Bitcoin heeft de aard om af te wijzen wanneer prijzen beginnen te stijgen op een manier dat we die macht aan consumenten kunnen geven.

Texas is “Bitcoin-land”

Opmerkelijk genoeg komt het rapport uit New Hampshire slechts een paar weken na de publicatie van een verslag doen van getiteld “Texas Work Group On Blockchain Matters”, gericht aan leden van de Texas Legislature. De werkgroep raadt aan om van Bitcoin een goedgekeurde investering te maken voor de staat Texas.

Het roept ook op tot bescherming van zelfbewaring, het verstrekken van belastingvoordelen voor lokale BTC-mijnwerkers die het netwerk stabiliseren, en Bitcoin-onderwijs op scholen en hogescholen. Verder roept het rapport op tot juridische duidelijkheid over de werking van een bliksemknooppunt dat van een persoon of instelling geen gelddienstverlenende onderneming maakt.

Dus, zullen de twee Amerikaanse staten BTC kopen? Voor nu lijkt dit een utopie. Maar in Texas, de staat die pionier Dan Held ‘Bitcoin Country’ noemt, is er in ieder geval een initiatief om dit wettelijk mogelijk te maken.

Beide rapporten zijn overigens voorlopig slechts aanbevelingen, waaruit blijkt dat er meer onderzoek naar BTC nodig is. New Hampshire en Texas zouden echter de acceptatie van Bitcoin in de VS kunnen leiden als ze besluiten de aanbevelingen op te volgen.

Op het moment van schrijven was de BTC-prijs $ 20.982, en bleef relatief stabiel onder de belangrijkste weerstandszone van $ 21.500, ondanks het laatste nieuws over de faillissementsaanvraag van Genesis Trading.

Bitcoin stabiel onder sleutelweerstand | Bron: BTCUSD op TradingView.com

Uitgelichte afbeelding van Samuel Branch / Unsplash, grafiek van TradingView.comPlaats een reactie