117. Feiten in Oekraïne waar de Mainstream Media over zwijgt. Ab Gietelink met Prof. Kees vd. Pijl

laatste update: 05-2022


Op 21 April 2022 maakten we in een interview met Prof. Kees van der Pijl, oud Hoogleraar politiek Internationale relaties, de balans op over de Oekraïne-oorlog.

Wat is de rol van de NAVO en wie betaald de leveranties? Wat is de toekomst van de petrodollar? Voeren de Russen in Marioepol en de Donbas een bevrijdingsoorlog? Is de oligarch Kolomoyskyi de patroon van Zelensky? Wat doen die Amerikaanse bio Labs in Oekraïne? En hoe ziet de toekomst van Oekraïne eruit?ijn feiten en perspectieven, die we in de Mainstream Media niet tegen komen? .

30 gedachten over “117. Feiten in Oekraïne waar de Mainstream Media over zwijgt. Ab Gietelink met Prof. Kees vd. Pijl”

 1. Kees van der Pijl… Dat is toch die man die beweerde dat de terroristische aanslag op de twin towers was georganiseerd door Israël?

 2. Het Westen heeft het publiek misleid over de oorlogsstrategie van Rusland, en de resultaten beginnen zichtbaar te worden in Donbass

 3. In het begin begreep ik putins angst voor de navo beter .
  Later toen ik begreep dat hij al meer veroverd had werd ik anti putin .
  Nu met veel meer feiten om te overdenken kom ik er achter dat de wereldsituatie er net zo uit ziet als binnenlandse nederlandse situatie .
  Namelijk een hoop mensen die iets willen maar niemand luisterd naar elkaar , iedereen volgt star zijn eigen weg en stelt zich openlijk onbetrouwbaar op .

 4. #metoo #grensoverschrijdendgedrag #wangedragjohanderksen50jaargeleden
  Héél bijzonder deze door de MSM geplaatste berichten. Deze ophef is werkelijk stuitend.
  De publieke verontwaardiging, ze buitelen over elkaar heen. Dit is middel tot doel.
  Dit is juist bedoeld als afleiding van waar het eigenlijk over moet gaan, wij worden op deze manier een nieuwe controlemaatschappij ingesjoemeld. Vertrouwen is goed maar controleren is beter 👁🌐.
  Het is wederom cognitieve gedragstherapie 🤷🏼‍♀️🤷🏻‍♂️ dé MSM bepaald waar wij ons druk over moeten maken !

 5. De uitspraak "het toevoegen van Russische gebieden aan Oekraïne in 1922" klopt niet helemaal. Uiteraard behoorde gebieden in het Zuid-Oosten tot het Russische Tsarenrijk, maar ze waren daarom niet minder Oekraïens. Een onafhankelijke staat (op papier) werd het na de vrede van Brest-Litovsk in 1918, waarna de Austro-Germaanse troepen binnen trokken en een marionet, de kozakken Hetman Skoropadsky, aan het bewind zetten. Deze regering werd bestreden door de "liberale" nationalisten olv Petliura en de anarchistische Makhnovistische beweging van Oekraiense boeren rond de stad Gulya Polye in het Zuid-Oosten. Met name die laatste beweging speelde een grote rol in het verslaan van de Witte legers en de petliuristen. Op een gegeven ogenblik controleerden zij de hele Zuid-Oostelijke regio. Een beweging van Oekraïense boeren dus. Uiteindelijk wisten de bolsjwieken hen te verslaan in 1921 en voegden zij het gebied weer toe aan bolsjewistische invloedsfeer. In 1922 werd vervolgens Oekraïne als autonome regio 1 van de regio's die de Unie van Sovjet Staten oprichtte.

 6. Ik heb dit kanaal pas gister ontdekt.
  Veel lof voor de into muziek,
  vaak is dat alleen irritant,
  hier een verrijking.
  Nog veeeel meer lof voor de inhoud.

 7. Mijn tip kijk eens de lezing van professor Maersheimer met de titel Why is Ukraine the West's Fault? Featuring John Mearsheimer

  The University of Chicago 215K subscribers

  UnCommon Core: The Causes and Consequences of the Ukraine Crisis

  John J. Mearsheimer, the R. Wendell Harrison Distinguished Service Professor in Political Science and Co-director of the Program on International Security Policy at the University of Chicago, assesses the causes of the present Ukraine crisis, the best way to end it, and its consequences for all of the main actors. A key assumption is that in order to come up with the optimum plan for ending the crisis, it is essential to know what caused the crisis. Regarding the all-important question of causes, the key issue is whether Russia or the West bears primary responsibility.

  Wat ook helpt geen NOS nieuws meer kijken maar echte experts raadplegen ipv in de locale nationale pr te marineren in allerlei BS/leugens. En liefst zo veel mogelijk kanten te horen

  En Dank Ab & kees van der Pijl voor je goede interview
  (by the way Maersheimer is zeker in voor een interview , hij is via zn universiteits makkelijk te bereiken en denk ik zeker in voor een zoom interview)

 8. 'er zijn een paar lijken gevonden'? Het beste is dat u toch wat meer internet gaat kijken, om een helderder beeld te hebben van de situatie in de Oekraine,.zoals de realiteit nu is,. de enorme schade aan mensen en eigendommen,. door de Russen,.,.Alsof al jullie wetenswaardigheden , ook maar iets veranderd aan het feit dat Poetin hier de barbaar is en niemand anders,. Hoeveel corruptie dan ook bij alle partijen die betrokken zijn, de 'gewone' onschuldige burgers zijn het slachtoffer, van idioty,. van wan-beleid, van politieke gekte,.,. En daar gaan we met z,n allen een halt aan toe roepen,. God-dank voor Zelenski die alles kan spelen wat nodig is,. tenslotte is niet deze hele machts-game een grote russische roulette met mensenlevens? We kunnen toch nog wel ergens in deze waan-wereld gezond denken he? Hoe meer geel-blauwe symbolen, hoe eerder de wereld ontwaakt , om gesol met mensenlevens ten bate van dubieuze agendas, te stoppen,.zodat we niet over 5 j,. weer een holocaust kunnen toevoegen,., we hebben als intelligent westen, toch wel meer in huis sinds de laatste massagraven?

 9. De Oekraïense president Volodimir 👹Zelenski (die zich maar wat graag voor hét karretje van 🇺🇸laat spannen met als beloning lidmaatschap van dé NAVO)heeft in Kiev een onaangekondigde ontmoeting gehad met de voorzitter van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden Nancy Pelosi. Ze bedankte zondag de president en sprak haar steun uit voor de strijd die Oekraïne voert.
  Onderwerp van gesprek was het verzoek van de Amerikaanse president Joe Biden aan het Amerikaanse Congres om 33 miljard dollar (ruim 31 miljard euro) te reserveren voor nieuwe militaire en humanitaire 👻hulp aan Oekraïne. "Onze delegatie heeft met trots de boodschap overgebracht dat er extra Amerikaanse steun op komst is," aldus Pelosi in een verklaring.
  Pelosi sprak warme woorden tegen de Oekraïense president. "Wij bedanken u voor uw strijd voor vrijheid🏴‍☠️Uw strijd is een strijd voor iedereen”. Onze belofte is om er voor u te zijn totdat de strijd voorbij is", zei ze in een video die door Zelenski op Twitter werd gedeeld.
  Zelensky bedankte Pelosi op zijn beurt via Twitter. "Dank aan de Verenigde Staten voor het helpen beschermen van de soevereiniteit en territoriale integriteit van onze staat. De VS leiden een sterke steun voor Oekraïne in zijn strijd tegen Russische agressie," schreef hij.

 10. “De mensen dachten dat het een grap was.”
  In de Canadese regio Québec is zaterdag een ijsbeer gespot ten zuiden van de Saint-Laurence-rivier.
  Het witte roofdier, dat symbool ‼️ staat voor de opwarming van de aarde en dat daarom steeds zuidelijker op jacht gaat naar voedsel.
  Dús we hebben een 🐼als symbool van het WNF en de 🐻‍❄️als symbool voor dé opwarming van de aarde.
  Dé oplossing is dat we massaal een eind moeten maken aan ons leven, dan is de aarde gered, dit is hét symbool daarvoor 💀

 11. Gonzalo Lira is weer terecht, zo’n twee weken geleden. Hij was ontvoerd door SBU (Ukr. geheimdienst) zijn recente video’s zijn te vinden op YouTube kanaal van The Duran.

 12. Met respect, maar jullie halen er wel erg veel details bij. Feitelijk is het toch zo dat Rusland economisch en militair helemaal niet zo veel voorstelt als altijd gedacht is? Het enige serieuze dreigmiddel dat ze hebben zijn de kernwapens; het gas, de olie en steenkool gaan ze de komende jaren verliezen. Waar heeft Poetin zijn hand overspeeld? Is het dreigen met de inzet van chemische en kernwapens niet juist een teken van zwakte?
  De fout die het Westen gemaakt heeft is dat ze Rusland op een afstand hebben gehouden waar Rusland juist toenadering zocht. Zowel militair als economisch moet Rusland bij Europa getrokken worden. Lijkt mij vrij logisch. Maar ja, wat doen we met al die autocraten, in Polen, Hongarije, Rusland?

 13. Europa wordt geslachtofferd om de trilaterale/eugenetische/grote reset/2030 agenda in ieder geval deels door te zetten. De bedoeling is/was om deze technocratische digitaal financiële machtsgreep wereldwijd te bewerkstelligen, maar het ziet er toch naar uit dat Rusland roet in het eten gooit. Verbazen doet het me niet, want zowel Rusland als China zullen zich nooit onderwerpen aan machtswellustende biljardairs. De enorme afhankelijkheid van het mondiale monetaire systeem die beide landen hadden, hebben ze blijkbaar van zich af geworpen.

 14. De roebel wordt gekoppeld aan goud en allerlei experts zien hierin meteen bedreiging voor de grootste valutas. De economie van Rusland is 1% van de totale wereld economie. Denken deze experts nu werkelijk dat deze 1% de andere 99% dusdanig gaan bedreigen dat hun valutas ten ondergaan?
  Lijkt me allemaal grote onzin te meer omdat Rusland binnenkort hun goudvoorraad noodgedwongen zal moeten verkopen om de Oekraine flop te kunnen bekostigen. Voedsel wordt op den duur ook schaars in Rusland. Oude oma's vechten nu al om een pak suiker in de supermarkt dus ik denk niet dat Rusland nog lang op hun goudvoorraad gaat zitten terwijl het eigen volk het steeds moeilijker gaat krijgen.

 15. He ligt paradoxaler.. Op zichzelf klopt het dat Het Westen militair 15x zoveel uitgeeft en Economisch 20x groter is dan Rusland, maar de US Petroldollar heeft een groot probleem. Amerika heeft het leeuwendeel van $ 500 Mld in het mondiale tekort op de Betalingsbalansen. De dollar kan alleen overeind blijven omdat 80% van de mondiale grondstoffenhandel in Dollars is genoteerd. Als Rusland Roebels eist, kan SA Reaal en China Yuan, Japan Yen (Allemaal forse exportoverschotten) eisen. Dan stort de dollar in. Zelfs als Duitsland en NL geen Euros eisen. Rusland is klein, maar de Roebel is hard. Amerika is groot, maar de dollar zwaar overgewaardeerd. Binnenkort interview ik kritische economen en dan werken we het uit.

 16. die technologie voor een ethnobom van Israel is door China gejat!
  ik kan deze stelling niet bewijzen maar het spreekt voor zich omdat China alle technologie gejat heeft die gemaakt is de afgelopen twintig jaar.

 17. Ofc Euro en dollar fictieve munten en de maatstaf word de roebel whahaaa. Die man praat echt veel poep. Daarnaast zijn er veel fouten gemaakt maar wat nu verteld die ook niet.

Reacties zijn gesloten.