100% van de USDC-reserves zijn veilig nu de Amerikaanse overheid Silicon Valley Bank redt


De financiële sector heeft een paar chaotische dagen achter de rug. In het bijzonder voor USDC stablecoin en Silicon Valley Bank en haar belanghebbenden, aangezien de geldschieter van verondersteld robuust en winstgevend was, in minder dan 48 uur door de autoriteiten werd gesloten.

Nu is er zojuist een reddingsboei gegooid om de verdrinkende oever en anderen die diep in de problemen zitten te redden.

De Amerikaanse regering en financiële toezichthouders hebben aangekondigd dat personen die activa hebben die zijn gestort bij de in moeilijkheden verkerende Silicon Valley Bank, toegang zullen krijgen tot hun fondsen.

USDC-reserves vandaag toegankelijk

In een tweet op maandagochtend maakte Circle mede-oprichter en CEO Jeremy Allaire bekend dat het bedrijf “gesterkt” was door de inspanningen van de Amerikaanse Federal Reserve om de risico’s van het “fractionele” banksysteem aan te pakken.

Allaire verklaarde dat “100%” van de deposito’s van Silicon Valley Bank veilig is en toegankelijk zal zijn wanneer de bank vandaag, 13 maart, opengaat.

In zijn tweet voegde Allaire eraan toe dat het bedrijf zou vertrouwen op BNY Mellon om het proces van slaan en inwisselen te vergemakkelijken.

Source: Getty Images

Circle onthulde laat op vrijdag dat ongeveer $ 3,3 miljard van zijn $ 40 miljard USDC-reserves bij Silicon Valley Bank bleef. Dit komt nadat de aandelenkoers van de op technologie gerichte geldschieter kelderde als reactie op een paniekerige consumentenrun op deposito’s.

Even nadat een kapitaalcrisis de op een na grootste mislukking van een Amerikaanse financiële instelling in de geschiedenis veroorzaakte, veroorzaakte de ondergang van SVB schokgolven door de cryptocurrency en de wereldmarkten.

Allaire zei:

“We zijn toegewijd aan het bouwen van robuuste en geautomatiseerde USDC-afwikkelings- en reserveringsoperaties met de hoogste kwaliteit en transparantie.”

Amerikaanse regering schiet te hulp

Zondagavond kondigden Amerikaanse toezichthouders noodmaatregelen aan om de besmetting als gevolg van het faillissement van de in Santa Clara, Californië gevestigde SVB in te perken, en een garantie om alle spaarders te beschermen.

De aankondiging werd gedaan in een gezamenlijke verklaring van de Amerikaanse minister van Financiën Janet Yellen, de voorzitter van de Federal Reserve, Jerome Powell, en de voorzitter van de Federal Deposit Insurance Corp., Martin Gruenberg.

“Vandaag nemen we doortastende maatregelen om de Amerikaanse economie veilig te stellen door het vertrouwen van het publiek in ons banksysteem te versterken”, aldus het gezamenlijke persbericht.

Volgens de verklaring zullen deposanten, na het verkrijgen van een aanbeveling van de raden van bestuur van de FDIC en de Federal Reserve, vanaf 13 maart volledige toegang hebben tot hun geld.

“Om Amerikaanse bedrijven en huishoudens te ondersteunen, heeft de Federal Reserve Board zondag aangekondigd dat het extra financiering beschikbaar zal stellen aan in aanmerking komende instellingen voor deposito’s om ervoor te zorgen dat banken in staat zijn om aan de behoeften van al hun deposanten te voldoen”, aldus de persverklaring.

Om banken, spaarorganisaties, kredietverenigingen en andere gekwalificeerde bewaarinstellingen te helpen, kondigde de Federal Reserve Board in een afzonderlijke verklaring de oprichting aan van een $ 25 miljard Bank Term Funding Program (BTFP) dat leningen verstrekt met looptijden tot een jaar .

Cirkel verzekerd van verlies

Dit betekent dat Circle geen geldverlies lijdt als gevolg van de reddingsoperatie, aangezien deposanten in hun oorspronkelijke staat worden teruggebracht.

De noodprocedures van de Amerikaanse regering werden ook uitgebreid naar andere financiële instellingen, waaronder de ter ziele gegane Signature-bank.

Ondertussen zou de Payment Stablecoin Act, die nog steeds actief wordt nagestreefd door het Congres, een wettelijk systeem tot stand brengen waarin stablecoin-geld zou worden opgeslagen met contant geld bij de Amerikaanse centrale bank en kortlopende schatkistcertificaten, benadrukte Allaire.

“We hebben deze wet nu meer dan ooit nodig als we een echt veilig financieel systeem willen”, zei de CEO van Circle.

Crypto total market cap currently at $994 billion on the daily chart | Chart: TradingView.com

USDC herwint dollarkoppeling; Bitcoin omhoog

Futures geassocieerd met de Dow Jones Industrial Average stegen meer dan 300 punten in pre-market trading als reactie op de ontwikkelingen.

Gegevens van cryptomarktvolger Coingecko laten zien dat de prijzen van cryptocurrency ook aanzienlijk zijn hersteld, met een stijging van Bitcoin met 10% in de afgelopen 24 uur.

Circle’s USDC, de op een na grootste stablecoin, herwint zijn koppeling van $ 1 na de verzekering van Allaire dat zijn posities veilig zijn.

Volgens Coingecko-gegevens handelt USDC momenteel tegen $ 0,99, een stijging van 3,3% in de afgelopen 24 uur.

-Uitgelichte afbeelding van FreepikPlaats een reactie