🚨 CBDC wat moeten we ermee?! | Madelon Praat


❤️
👍🏻 Abonneer en klik op de bel voor meer:
✅ DCA bitcoin kopen en €5 bitcoin gratis via:
🎓 Nu GRATIS mijn leerprogramma t.w.v. €797,- via STAP-budget:
📈 Extra bijscholen? Join onze community:

Bezwaren omtrent de CBDC, ook wel bekend als de Central Bank Digital Currency of de Digitale Euro, belastingverhogingen, 60% meer faillissementen, fors hogere lonen, de vraag of er wel of geen piek is in inflatie, milde of diepe recessie en een cryptomarkt die opnieuw op haar grondvesten schudde. Onderwerpen die ons allen aangaan en daarom ab-so-luut niet onbesproken mogen blijven, daarom deze week meer daarover in Madelon Praat.

🙏🏻 Wil je mij supporten zodat ik deze video’s kan blijven maken?
▪️ Mijn aanbevolen tools incl. gratis bonussen:
▪️ Gratis cursus & DCAsheet:
▪️ Join onze community [2000+ leden]:
▪️ Uitgebreide cursussen: [10% korting code: MADELON10]
▪️ 1 op 1 Coaching:
▪️ Meer video’s zien?
▪️ Connect mij op Instagram:

❌ Ik accepteer geen donaties. Als je me wilt supporten kun je de bovenste links gebruiken, abonneren op mijn kanaal, klikken op het belletje en een duimpje achter laten via: Daarnaast help je me enorm door deze video te delen op Instagram, Twitter, Facebook en/of Whatsapp, telegram, etc. Tag mij even en ik deel het ook, alvast bedankt!!

📲 Volg mij via deze platformen voor nog meer content:
▪️ Instagram:
▪️ YouTube:
▪️ Twitter:
▪️ Wekelijkse updates:
▪️ Website:
▪️ TikTok:

📺 Nog meer video’s bekijken?
▪️ Madelon Praat:
▪️ Madelon Navigeert [interviews]:
▪️ Madelon in El Salvador:

📩 Contact
▪️
▪️ contact@madelonvos.nl

⏰ Timestamps

0:00 – Intro
1:37 – CBDC
15:14 – Centraal Bankieren en Macro economie
23:04 – Inflatie
30:49 – Aandelenmarkt & Yield curve
37:11 – Huizenmarkt
42:07 – Crypto
42:51 – Bitcoin
49:01 – Swappen
51:47 – Technische analyse
53:37 – Outro
______________________________

Lieve kijker,

Vond je deze video leuk en wil je geen enkele video meer missen? Doe dan je duimpje omhoog, abonneer op mijn kanaal en klik op het belletje zodat je geen video meer mist. Ieder van jullie telt! 👉🏻

Veel liefs,

Madelon Vos

______________________________

📃 Disclaimer:

Please be advised that I own a diverse portfolio of cryptocurrency assets, and anything written or discussed in connection to cryptocurrencies– regardless of the subject matter’s content– may represent a potential conflict of interest. I wish to remain transparent and impartial to the cryptocurrency community at all times, and therefore, the content of my media are intended FOR GENERAL INFORMATION PURPOSES ONLY. Nothing that I write or discuss should be construed, or relied upon, as investment, financial, legal, regulatory, accounting, tax or similar advice. Nothing should be interpreted as a solicitation to invest in any cryptocurrency, and nothing herein should be construed as a recommendation to engage in any investment strategy or transaction. Please be advised that is in your own best interests to consult with investment, legal, tax or similar professionals regarding any specific situations and any prospective transaction decisions.

In deze video wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Hier krijg ik een kleine vergoeding voor zodat ik mijn content gratis aan kan blijven bieden. Meer info vind je via:

#bitcoin #economie #cryptocurrencies

30 gedachten over “🚨 CBDC wat moeten we ermee?! | Madelon Praat”

 1. op gegeven moment zal alles gekoppeld worden, en is dat het einde van de relatieve vrijheid,/ democratie en kan men alles manipuleren. , kom je nooit weer af . en ook de bitcoin ed zal niks meer waard zijn omdat de wereldregering alles wat produceert /geleverd word volgt van kopen tot inleveren .en kan alleen gekocht worden met de zeg de UN currency. moeten we niet willen

 2. nederland staat vooraan in de WEF idealen, de democratische meerderheid( kabinet en kamers )bestaat er niet echt meer , aangezien de meerderheid lid is bij het WEF. zie het stemmen

 3. Het hele cbdc draaiboek ligt al lang klaar. Het is alleen nog even puzzelen, hoe ze het zonder morren door onze strot kunnen drukken.

 4. allemaal fijn ,,goeie uitleg ,,,maar de uitbreiding van de bricks landen waar binnen een paar jaar 6 miljard ong mensen wonen gaat een uuuuuuuitdaging worden zodat wij een onderontwikkeld land gaan worden of europa ,,,en geloof maar die bende politiekers ,,ikke niet en zal nooit worden ,,,liegen liegen ,,wij gaan een paar stappen achteruit moeten zetten ,,woorden als hyperinflatie ,,nog hogere rentes ,,,welk land kan dit volhouden !!!!

 5. Pensioenfondsen hebben tien jaar lang de uitkeringen alleen maar verlaagd 11,96 % verhoging na tien jaar is gemiddeld ruim 1% per jaar. Terecht dat de pensioenen bij abp verhoogd zijn.

 6. Volgens Kaag gaat het nog jaren duren voordat cbdc er komt.
  Dat heeft Kaag wel vaker.
  Kaag is altijd volledig verrast door de ontwikkelingen in de wereld, ook als zij al maanden wordt gewaarschuwd.
  Het commentaar van Kaag is dan altijd ik heb het niet aan zien komen.
  Vervolgens is het te laat en moet zij haar functie neerleggen omdat er verschrikkelijk geblunderd is.

 7. Helemaal niks, ben alleen bang dat we er weinig over te vertellen hebben..

 8. Digitale Euro … de whut 😳
  Morgen heb je gewoon 100k.. Lekker door gaan met uw top content 👍

 9. Ik dacht het dus niet geen digital systeem voor mij ik doe er niet aan mee en ik hoop velen met mij je bent alles kwijt en heb niks meer te zeggen het teken van het beest openbaringen 13 uit de bijbel de komende antichrist ik vertrouw het zootje voor de meter niet😳😣en we worden belazerd en voor gelogen met glade mooie praatjes we kunnen alleen bidden om uitkomst en verlossing een vreselijke tijd gaan we tegemoet 🥺

 10. Hoe zit het nu met het bericht van Rutte om 100 miljoen naar Afrika te sturen ivm het inhalen van een klimaat beleid in Afrika. Snapt U het nog?

 11. Bitcoin is ook al verpest. Hoera! Pffff! Men kan amper wat mee! Duh.

 12. I.P.V. zo obsessief over BTC te praten lijkt het me eerlijk tegenover je kijkers te vertellen dat XRP de basis zal zijn voor het nieuwe financieel systeem

  CBDC zullen op de xrpl ledger gezet worden..
  Als jullie de klapper van je leven wilt maken, zou ik BTC skippen. Het zal namelijk niet gebruikt worden om transacties te doen om de traagheid en kosten….

  XRP,XLM,XCD,ALGO,IOTA,QNT zullen aan de basis staan voor de nieuwe financiele betalingsverkeer wereldwijd.

  De coins hebben utility, BTC heeft geen utility….

 13. CBDC? Gaat de uitgifte hiervan niet ver voorbij het mandaat van de ECB? Was dat niet prijsstabiliteit?

 14. Hoi Madelon, weet je al of je de 100.000 hebt gehaald? Ik vind het ook spannend!🙏

 15. Het is Holders en niet Hodlers 😀, verder hartstikke interessant

 16. Hoe verklaar je dat de goudkoers slechts weinig stijgt terwijl er door grote partijen massaal goud wordt ingekocht?
  Wat als deze partijen daarmee stoppen, is er dan een grote daling te verwachten?

 17. Niet eens met je opmerking dat Lehman een grote bank was. Het was een relatief kleine bank met een grote exposure aan complexe derivaten, wat ervoor zorgde dat bij het omvallen het rimpeleffect veel groter was dan verwacht. Als het een grote bank was geweest hadden ze niet de fout gemaakt om deze om te laten vallen. Nationalisatie of bailout was in dat geval vele malen waarschijnlijker geweest. Verder een prima opiniestuk wat mij betreft maar wou deze even aan je meegeven.

 18. Jij bent zo goed in verwoorden! Dit kan je beter kijken als het nieuws! 😘

 19. Dag Madelon,wie is er eigenlijk verantwoordelijk voor die ondertitels van jou? Altijd leuk om naar jou te luisteren iets minder om te lezen 😉

 20. Hoe verhoudt CBDC zich tot de girale geldschepping door de commerciële banken? Wordt CDBC dan niet ook een soort "sovereign money"?
  Dit aspect geldschepping is de kern van het business model van de banken en het lijkt mij onvoorstelbaar dat de banken zich dat laten ontnemen.

 21. 1:46. "Het is als een bankbiljet, maar dan digitaal." Het is een cadeaubon, beperkt in tijd. Daarnaast ook in omgeving en doel. Laat iedereen straks massaal opstaan en weigeren te werken, als de werkgever overgaat naar betaling van salaris in cadeaubonnen. Een betere benaming is dan ook de CBDG, central bank digital giftcard.
  4:31. Het publieke deel moet ook digitaal worden om het weer groter te maken. Banken zullen zich verzetten tegen dit depositoverlies. Het zal beperkt worden evenals nu, anders voldoen ze niet aan de liquiditeitseisen. Zoals Hans Hoogervorst al stelt: het zal een randverschijnsel blijven. Het publieke geld in nu 3% van de totale geldhoeveelheid.
  5:29. Dat het hele spaar- en betaalverkeer in de problemen zal raken. Willem Middelkoop al langer geleden: "Ruilhandel binnen 24 uur." Hij verwees hierbij naar Argentinië in 2001.
  8:50. "Je hebt het probleem van de inflatie voor een groot deel verholpen." Dat denk ik dus niet. Hans Hoogervorst stelt, dat de CBDG het stabiliteitsprobleem binnen de euro niet oplost. Italië zit nog steeds met een grote staatsschuld en zal deze niet oplossen, zolang de ECB de rente laag houdt. In noordelijke landen zal de economie oververhit blijven, doordat geld lenen te goedkoop is en doordat mensen vanwege inflatieverwachting flink blijven consumeren, met personeelstekort als gevolg. Bovendien: hoe leen je met de CBDG?
  11:19. De waarde van een aangenomen 'motie' is nihil. Er zijn vele voorbeelden, waar een minister straffeloos een 'motie' naast zich neer kan leggen. De Nederlandse politiek is overigens het verkeerde platform om anonimiteit van de CBDG vast te leggen. De Europese instellingen moeten dit garanderen, want deze regelgeving overrulet Nederlandse wetten, laat staan 'moties'.
  23:54. Na één jaar ministersschap lijkt enige basiskennis economie bij Kaag te zitten. Maar het is voor mij onbestaanbaar, dat iemand, die waarschijn geen 'economische wetenschappen I en recht' in haar middelbareschoolpakket heeft gehad op zo'n post gezet wordt. Nu nog de Laffercurve bestuderen.
  49:21. Die partij noteert wel je gegevens, omdat ze je het goud moeten opsturen, en inmiddels is registratie ook verplicht. Koop maar eens bij Argenta, dan kun je het zien. En als het geen fysiek goud betreft: besef dat 'to own to hold is', je bezit iets echt als je ook de houder ervan bent, anders bestaat het risico dat je papiergoud koopt.
  50:29. Je koopt heel regelmatig, waardoor je in de min staat. Ik zou voor € 1000 hebben gekocht in de periode mei, juni en juli 2021. De meeste onervaren beleggers kopen, als iets hoog staat, en verkopen op het dieptepunt, omdat ze er geen vertrouwen meer in hebben. Verstandig is om juist andersom te handelen. Goud is een betere belegging. Lang niet zo fluctuerend en ondergewaardeerd, omdat papiergoud ook meedoet in de bepaling van de prijs.

Reacties zijn gesloten.